Acana Mama Hakkında

Luna_35
Luna_35

726 Puan

Arkadaşlar ben acana alabilecek durumdayım ve en yararlı mama olduğu için kullanmak istiyorum fakat gerçekten orijen acana nd gibi yüksek proteinli mamalar sebebiyle böbrek taşı vb sıkıntılara yol açtığı kedi çok var o yüzden çok çekiniyorum ve hills kısır tavuklu kullanıyoruz sizce hills ile dengeli bir beslenme sağlıyor muyuz kafam çok karışık

9 CEVAP

oamac26
oamac26

2658

Ben yavru kedime aylarca acana yedirdim ama ne yazık ki böbrek sorunlarına yol açtı o yüzden tedavi bitimi sonlandırdım.

Busraskanli
Busraskanli

3154

Merhaba:) bence kedinize iyi geliyorsa, bir sorun yaşamadıysanız hills'den devam edin. Hills çoğunlukla kedilere iyi gelen bir marka. Benim bir tanıdığım 12 yaşındaki siyam kedisini yıllardır hills mamayla besliyor ve bir sorun yaşamadı. Tabi bu kediden kediye değişir. Nd acana kullanıp sorun yaşamayanlar da vardır.
Kısacası en iyisi kedinize iyi gelen kaliteli mamadan devam etmek.

Ben de uzun bir süre Acana Wild Praire kullandım, sonrasında Indoor'a geçtim ve kedim hastalandı ve Acana'yı bıraktık. Ama Hills, RC ve Proplan asla kullanmayacağım mamalar arasında.


Eğer Acana alacak gücünüz var ise Mera, Virbac, Alleva gibi mamalara bakabilirsiniz. Bir de dediğiniz gibi bu tür mamalar uzun süreli kullanımlarda rahatsızlıklara yol açabiliyor. Ben Bozita ile rotasyonlu bir şekilde kullanıyorum çünkü veterinerimiz bu kadar yüksek enerjili mamaların kısır erkek kedimize iyi gelemeyebileceğini söyledi. Tabii son karar sizin.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bence protein miktarı konusunda doğru bilgilendirmiyoruz. Kedi anatomisi konusunda da Türkçe yeterli makale bulunmuyor internette. Ancak aynı insanda olduğu gibi kedilerde de gereğinden fazla miktarda potasyum, fosfor, magnezyum, tuz vb. gibi ürünlerin alımı böbrek, kalp, damar gibi rahatsızlıklara neden oluyor. Protein konusunda ise yine yüksek miktarda proteinin zararlı olabileceğini biliyoruz. Yine insanlarda bitkisel proteinin, hayvansal proteine oranla daha az yararlı olduğu sabit. Etçil olan kedilerde de bu durumun aynı olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki insanlarda böbrek hastalıklarında diyetlerine hayvansal proteinler ekleniyor belirli oranlarda çünkü protein alımının gereğinden fazla kısıtlanması daha büyük sağlık sorunlarına neden oluyor. Hiç hasta olmamış insanların veya kedilerin protein oranlarının kısıtlanmasına ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, bence önemli olan kalori hesabıyla yada ölçülü beslenmek. Hiçbir rahatsızlığı bulunmayan kedide %37 protein oranlı acana herhangi bir soruna yol açmaz. Zaten piyasanın en bilinen mamalarında protein oranları %35-%41 arası değişiyor hem yavru hem yetişkin hem kısır kedi mamalarında. Sağlıklı beslenme ve gelişim için bu oranlarda proteine ihtiyaç var. Burada tercih kurubaklagiller, pirinç, buğday, patatesten mi bu protein mi alınmalı yoksa hayvanlardan mı alınmalı bu protein.


Kısaca, mama seçiminin yanında aynı zamanda mamanın içeriğinin de ayrıca değerlendirilmesi gerekir ve ölçülü olarak beslenme yapılmalıdır (şahsi fikrim). Birçok farklı parametre var ve kedimizin genel sağlık durumuyla birlikte bu parametrelerin de değerlendirilmesi gerekir. Örneğin atıyorum, birçok mama da fosfor oranı x-1,5x arasıyken başka bir mama da bu oran 1.7x veya 0.8x ise benim pek içime sinmez. Ancak kedimin bir sağlık sorunu olur ve daha düşük miktarda fosfor alması gerekirse diyetini ona göre düzenler ve düşük fosforlu mamayı alırım. Aynı karşılaştırmayı tüm analiz değerleri için yapılması gerekir. Hayvansal proteinle, bitkisel proteinin risk olarak farklı olduğuna dair hiçbir şey okumadım şu zamana kadar. Dolayısıyla seçimimi hayvansal protein olarak kullanıyorum ben.

Balimlilac
Balimlilac

11271

bende kedimi ilk sahiplendiğimde acana veriyordum fakat kedim ishal oldu. veterinerler acana ve orijen gibi mamalar genelde soğuk iklim kedilerin mamasıdır sıcak iklimde yaşayan bizim kedilere pek uygun değiller,çok kaliteli güzel mamalar ama protein miktarı bizim kedilerimize ağır kaçabiliyor dedi. şimdi tedavi amaçlı royal canin gastrointestinal mama kullanıyoruz düzelmeye başladı. acana her kediye yaramıyor maalesef. kaliteli olsun diye onunla başladık ama ishal yaptı.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kediden kediye değişir ama biz acanayla bir sorun yaşamadık. Tabi 2. Kedim gelince fiyatlar yükselince ve sokak hayvanlarıyla daha fazla ilgilenmeye başlayınca acana hayal oldu bizim için. Ben olsam hills markasını kullanmazdım. Hemde hayvan deneyi yapıyor.

Luna_35
Luna_35

726

Aynen öyle elif hanım sürekli kullanımda hep bir sıkıntı çıkarıyor bu pahalı mamalar bizimki de cok hareketli değil yani yakacak gibi durmuyor o proteini :) arada ben de bozita kullanabilirim o zaman

Luna_35
Luna_35

726

Büsra hanım ben de aynı seyi düşünüyorum hills çok iyi geliyor gerçekten akarı kokarı yok denen türden :)

Luna_35
Luna_35

726

Sevgili warriorsans acana ile sorun yaşamamanıza çok sevindim sanırım arada acana alıp mamasına karıştıracağım. Bu arada rc ve proplan ile hills arasında büyük fark olduğunu düşünüyorum içerik olarak hills daha iyi ve köklü bir marka benim görüşüm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 416 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR