Pitbull Yasası!

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

Açıkçası kısırlaştırılma çip takma her hayvan için önemli bu yüzden buna bir şey demiyorum. Fakat Pitbull ırklarının tasmasız gezmesi koşmasına özgürlüğüne engel. Köpekler için özel alanlar yapılsa, ya da belirli yerlerde tasmasız gezmek serbest olsa çok güzel olur. Gelelim en saçma yasaya, ağızlık. Ağızlığa alışkın olmayan hayvanlar birden gelen yasayla her yerde ağızlıkla gezmek zorunda kaldı. (Saldıracak olan köpeği ağızlık bile durduramaz sağlam değil) havalar da sıcakladı bence ağızlık kuralı kaldırılmalı, dışarıdan ağızlıkla daha saldırgan gözüküyorlar.
Kötü köpek yoktur kötü sahip vardır.
Pitbull severler imza toplamalı.

13 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136172

açıkçası o hayvanlara yazık ama o insanlarda hala böyle köpekler oldukça onlar gerçekten tehlikeli oluyor. asla böyle bir muameleyi hak etmiyor köpekler ama o it kopuk, kendi ezikliğini köpekten çıkaran insanlar oldukça bu da bir önlem oluyor. o insanlardan toplatılmadıkça da bir şey diyemiyorum maalesef. bizim mahallede bir sürü kediye saldırdılar, suçlusu köpek değil sahibi. yarın öbür gün insanlara da saldırırlar. ama dediğim gibi buradaki suç pitbullda ya da cane corsoda vs değil bu iğrenç insanlarda. golden retriever verseniz ellerine saldırganlaşır.

Yeniciftci
Yeniciftci

517

Pitbullları bende severim ama pitbull tuttumu bırakmıyor ya çok ağır yaralar yada öldürür, diğer ırklarda böyle bir durum söz konusu değil. Suçlu sahiplerde genelde 2 profil oluyor 1.si saldırgan yetiştirenler 2.de beslediği hayvanı tanımayan tipler, yani bir hayvan sahibine karsı saldırgan tabikide olmayacaktır, zaten gerçekten tanısanız elinizdeki hayvanızı tedbirli olmanız gerekliliğini idrak edersiniz.

blue_hpood
blue_hpood

128183

hiçbir köpeğin tasmasız koşmaması gerekiyor, bu köpeğin sorumluluk alması demektir. kötü köpek yoktur kötü sahip vardır gibi bir şey de aşırı saçma; ikisi de doğru değil, köpek kötü sahibi algılayacak bir bilince sahip değildir. köpek sahibi olduğunu algılayacak bilince bile sahip değildir. bir köpeğin saldırıda bulunmasının basit birkaç sebebi vardır: izinsiz başlayan hareketi sonlandırma, saygısızca başlayan bir harekete son verme. eğer köpek arkadaşınız sürü üyesi özelliğine yatkınsa çoğu zaman diş kullanmadan olumsuz hareketleri bitirir fakat eğer ki diş kullanarak bitirmeye karar verirse bu bir golden bile olsa sonucu engelleyemezsiniz. dolayısı ile köpeğin ne söylediğini anlamak ve neden saldırdığını bilmek önemli. bütün köpek severlerin ve özellikle de köpek arkadaşı olan insanların bunu onlara borçlu olduğunu düşünüyorum. lütfen siz de köpek beden dili öğrenmek ve ileride oluşabilecek her türlü sorunu başlamadan durdurabilmek için kral köpek ailesinden köpek beden dili öğrenin. ben yaklaşık 1 senedir takipçileriyim, bana hiç bilmediğim şeyleri ve hiç bakmadığım yerden bakmayı öğrettiler, şiddetle tavsiye ederim, bakış açınızı değiştirmelisiniz.

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10347

Sokak köpekleri genelde çocuklar tarafından tut,kıskıs yaptıra yaptıra bir şeyi ısırtmaya çalışılması sonucu yada mahalleli çiğ et vererek önce alıştırıp sonra yemek kaynağını yetersiz\vermeyi kesincede hayvan et arıyor bakıyor insanda et olduğuna göre saldırır tabi kanlı kanlı yedire yediye ne bekliyorsunuz. Saldırganlık ön planda olan ırklar için pek bilgim yok ama Husky bakan bir tanıdık vardı elinde kalın sopayla gezerdi olurda diğer köpeklerle dalaşmasın diye herhalde kurt sonuçta hep tasmalıydı hiç serbest bırakmadı bana bile tutturmadı hiç sürükler farkına varamazsın demişti adam bile sahibi olduğu halde her an temkinliydi kendisi bile zor tutuyorum bazen derdi hiç saldırganlığına rastlamadım sahibi diğer köpeklerlede aralarına girer engel olurdu kavga çıkmasına köpek yaşlandı falan eve kediler aldı adam ama hiç bir sorun olmadı köpeği ölüncede kedilerle taşındılar falan öyle işte.

diablerose
diablerose

119757

tamam da sahibin iyi mi kotu mu oldugu ne belli? cocugu parcalanan var pitbul saldirdigi icin

Yeniciftci
Yeniciftci

517

Pitbulllar ağızlıkla dolaştırılmalı bu benim doğrum değil bu kanun, goldende böyle bi kural yok ama evet cinyıs golden da ısırabilir.
Gayret ediyorum sizi anlamak için şimdi tekrar okuyorum, ''köpek kötü sahibi anlamaz'' evet anlamaz ama bu ancak paralel evrende farklı bir dünyanın konusu olabilir siz bunu buraya yazmışsınız bunu yazarken de kendinizlede çelişmişsiniz kötü sahip var demekki anlamıyor demişsiniz. ''Köpeğin neden saldırdını anlamak önemli demişsiniz'' olay gerçekleştiyse pek bir önemi yok böyle şeyler bi kere olur zaten, yani reklam mı yapıyorsunuz yoksa bana mesaj mı veriyorsunuz(ne alaka?) anlamadım anonim bir platformdayız benim köpek beden dili bilmediğimi nerden biliyorsunuz önyargılı diyorsunuz neye önyargı bunları nerden çıkartıyorsunuz kastınızı anlamadım k.bakmayın.

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Sadece Pitbull değil normal sokak köpeklerini görüyoruz haberler de kaç çocuk canından oldu kaç insan zor kurtuldu. Erkek arkadaşım köpeğini gezdirirken ağızlıkla çok mutsuz gözüküyordu ne olursa olsun yaşa düzenlenmeli

Yeniciftci
Yeniciftci

517

Söyledikleriniz yanlış değil ama yaşadığınız toplumda acaba insanların % kaçı daha kendi işaret dilini biliyor da köpek dili bilecek. Birde anlamadım köpekler arkadaş falan duyar mesajlarımı veriyorsunuz, bana göre duyarın da fazlası zararlıdır. Köpekler sonuçta bir hayvandır ve hayvanlar sahipli ve sahipsiz olmak üzere 2'ye ayrılır, ha bu hayvan arkadaşımda olur evladımda ona birşey demem.

Biz burda sahipli hayvanlar hakkında konuşuyoruz sahipsizler hakkında değil.

blue_hpood
blue_hpood

128183

Yenicifti önyargıları olan ve kendi doğrularına saplanmış insanlar için değil kral köpek ailesi. şayet bakış açınızı değiştirmeye cesaret edebilirseniz siz de inceleyip köpek beden dilini öğrenebilirsiniz. çağrı ve aslı yıllar içerisinde bunun deneyimini kazanmış ve insanlara bu bilinci öğretmeye çalışan çok iyi niyetli insanlar. söylediğim şeyleri çok başka bir şekilde anlamışsınız. duyar mesajı veriyorum fakat köpeklerin beden dilini daha çok insanın öğrenmesi ve kötü olayları olmadan önleyebilmesi için. ben de hem evde yaşayan hem de özgür köpeklerden bahsediyorum. köpek beden dili tek bir köpeğe yönelik değil; öğrendikçe hepsiyle konuşmadan anlaşabilirsiniz fakat ben sizde büyük önyargı sezdim, kusura bakmayın,.

Yeniciftci
Yeniciftci

517

@GzdeAkbuz Evet işe tam olarak bundan bahsediyorum husky sahibi tamamen bilinçli bir sahipmiş, hayvanlarla aynı dili konuşmuyoruz olacakları hiç bir zaman tam olarak kestirmemiz mümkün değil şarlatanlıkla itibar etmeyin, temkinli olmak gerçek sorumluluk budur.

blue_hpood
blue_hpood

128183

köpek beden dili bilmediğinizi yazım tarzınızdan anlıyorum beyefendi/hanımefendi. siz söylediklerimin hiçbirini anlamamışsın ama.. eğer köpek beden dili öğrenmek istiyorsanız tavsiye vereyim; yoksa niyetiniz nedir, tam olarak anlayamadım.

Yeniciftci
Yeniciftci

517

Teşekkürler hanımefendi çok iyi anlıyorsunuz gerçekten saolun :)

blue_hpood
blue_hpood

128183

hanımefendi olduğumu nereden çıkardınız anlamadım fakat yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 728 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR