Kediyle Bir Süreliğine Başka Evde Kalmak

grobna
grobna

298 Puan

1 haftalığına şehir dışına çıkıyoruz ve kedimizi de alacağız gideceğimiz evde kediyi tamamen eve bırakmak mı daha doğru olur yoksa bir odada kalması mı kedinizle daha önce baska bir yerde kaldıysanız ne yaptınız 1 hafta boyunca onu odada da tutmak istemiyorum ara sıra evde gezmesine izin vermek istiyorum ne yapmalıyım

7 CEVAP

D-O
D-O

11908

Kendi kokusu olan esyalarini yatagi mama kabini oyuncaklarını ve kumunu vs goturmek iyi olur. Ben resmen ona da bavul hazirlayarak gidiyorum :D kendi esyalari ona guven veriyor.
Yas mama odul mamasi da alin mutlaka ilk gunler kuru mamayi reddedebilir. İlk gunler sadece bir odada tutmak daha iyi sonra kendi isterse baska odalari kesfetmesine izin verirsiniz. Ama ilk asamada saklanir ve cikmak istemez diye dusunuyorum.

kokonoi
kokonoi

261

Kedinize rahatlamasi icin sakinlestirici gimcat macunundan alabilirsiniz.Biz sehir disina ciktigimizda balkonu camlari kapatip evde gezmesine izin veriyorduk tek kalmasi baska bir yerde psikolojisini bozabilir

teddybal
teddybal

123878

Perşembeden beri 2 kedisiyle gelen arkadaşımı ağırlıyorum, onun kedileri bir günde eve alıştı, hiçbir sıkıntıları yok maşallah tatil yapıyorlar güzel de yiyor içiyorlar; ama benim kedilerimden 2'si çok etkilendi, biri yiyip içmeyi bıraktı hatta az önce kustu baya endişeliyim diğeri de onu taklit eden bir tip olduğu için bir iki lokma yiyip çekiliyor ikisi de depresyonda gibiler, yani diyeceğim o ki tamamen kediye bağlı bir durum sanırım çünkü misafir gelen kedilerde bile etkilenme yokken evdeki kedi etkilendi bizde, gideceğiniz yerde tek kedi olacaksa hoşuna bile gider belki, değişikliklere büyük tepkiler vermeyen bir kediyse de zorlanmazsınız.

NorthNight
NorthNight

16576

Biz geçtiğimiz ayda 15-16 günlük bi seyahat ettik. Ben açıkcası çok kısıtlamadım bir odada tutmak gibi. Oda çabuk adapte oldu. Sadece gittiğimiz ev sobalıydı bu yüzden mutfak antreye falan açılan kapı hep kapalıydı, o tarafa çok geçmesine izin vermedim. Çünkü kapıyı sürekli aç kapa yapma imkanı yoktu geri gelmek istediğinde kapıyı patilemesi gerekiyordu 😅 salon ve oturma odasında özgürce takıldı özetle. Eğer bir odada tutarsanız ortam yabancı olduğu için çok merak edecektir ve strese girebilir. Bizimki ilk gün bütün evi dip köşe 5-6 tur kokladı kontrol etti mesela.

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

siz yaninda olunca cok sorun olmaz sanirim, biz ilk kez birkac günlüğüne farkli bir eve gittigimizde oyuncaklarını kum kabini çantasını da goturduk ilk gun tuvaletini yapmadi, bizim olduğumuz odadan cikmadi, ama ikinci gun alisti, evi keşfe cikti , siz yaninda olunca sorun olmaz sanırım

Betullsusam
Betullsusam

10255

Bu kediye bağlı bir durum. Evi gezmesi tanıması strese girmemesi daha rahat hissetmesi açısından iyi olabilir ama diğer yandan da daha çok stres olabilir. Deneyerek öğrenebilirsiniz bunu. Tek dikkat etmeniz gereken daha çok ilgilenmeniz gerektiği. Stres olmaması açısından önemli bir etken bu. Bence evi gezsin ama tamamıyla da bütün odalara hakim olmasın yani birkaç saatliğine gezsin dolansın ama sizin kalacağınız odada yanınızda kalması daha iyi olacaktır.

fcylan
fcylan

10334

Gittiğim her yere geldiği için evladım mümkünse kapıyı kapatmam çünkü zaten kapalı kapı görünce önünde bağırıyor evladım. yanında ben varsam alışması çok uzun sürmüyor ama küçük çocuk sevmiyor benimki. Bazı karakterler kediden kediye değişiyor ama size ihtiyacı var o eve alışana kadar ona dikkat ederseniz umarım stressiz halledersiniz. Benimki alıştığından herhalde hiç zorluk çekmiyoruz bir yerde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR