Kedi Traş Etme

alfa_s
alfa_s

4273 Puan

Arkadaşlar kedileri traş etme konusunda ne düşünüyosunuz yaptıranınız varmı aranızda nasıl oluyor

12 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17253

Sağlık sorunları haricinde kesinlikle önermediğim bir işlem. Son derece gereksiz. Aynı zamanda da kedinin doğasına ters. Ayrıca kedinin yaşadığı stresi bir görseniz, vicdanınız varsa kesinlikle uzak duracağınız bir işlem emin olun.


Kedilerin tüyleri onların sıcak kalmalarına yardımcı olur, aynı zamanda cilt problemlerinden de korur. Pek çok kişi bilmez ama; kedilerin kürkleri aynı zamanda onları sıcak havadan da korur.


Kedilerin cildi, o kürkleriyle korunmadığı zaman çok ciddi bir şekilde güneş yanığı olabilir. Güneş yanığı kediler için sadece ağrılı değil, aynı zamanda da bazı kanser türleri için çok önemli bir risk faktörüdür.


Ha merak ediyorsanız sayayım:
1-Kedinizi tıraş ettirmek tüy karışıklığının tekrarlanmasının önüne geçmez.
2- Tüy dökümünü tamamen durdurmaz.
3- Uzun tüylü kedilerin serinlemesini sağlamaz. Kediler insanlar gibi ciltlerinden terlemezler. Kedilerin kürkleri onların ısınmasına yardımcı olduğu gibi serinlemesi için de yardımcıdır.
4- Kedinizi düzenli olarak taramaya uğraşamıyorsanız neden sahipleniyorsunuz? Sorumluluk sahibi olmayan kedi sahiplerinin kaçış noktası olmamalıdır bu işlem.


Kısacası önemli sağlık sorunları haricinde asla YAPILMAMASI GEREKEN bir işlem. Eğer veteriner hekiminiz ''ya hayvan ferahlar'' gibi hiçbir dayanağı olmayan bir sebeple bu işlemi size öneriyorsa bir daha o kliniğe gitmemenizde de fayda var.

simbakedi
simbakedi

136205

asla sıcak baktığım bir durum değil. ne kadar yazları onlar için çileli de olsa evin en serin yerini buluyorlar zaten ama tüyleri olmadığında derilerini korumak için yapacakları bir şey kalmıyor. işlem sırasındaki ve sonrasındaki stres de azımsanacak ölçüde değil. bir de bunu anestezi ile yaptırıyor çoğu kişi daha fena. geçen sene kaç tane başlık açıldı burada kedim öldü diye, sebebi bu anestezi. ayrıca tıraş edilen kedide tüy dökülmemesi vs görülmez, daha kısa tüyler dökülür sadece :)


gerek kalmadıkça asla yapmanızı tavsiye etmem. gerekli olduğu durumlar da kıtık, tüylerin birbirine yapışması vb durumlar olmalıdır ancak.

alfa_s
alfa_s

4273

Kedimi hergün tarıyorum buna üşenmiyorum yada bu işten kaçmıyorum sadece tüt dökülmesini durdurur diye duyduğum için sizlerdende fikir almak istedim sadece ama şu yazılanlardan sonra kesinlikle uzak duracağım bi işlem

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Gereksiz bir şekilde anestezi almış oluyorlar ve strese giriyorlar. Hiç mantıklı bir işlem değil.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Yahu kedinin tüy dökmesinden rahatsız olacaksan sahiplenme
Kedi bu kürkü var illaki dökecek
Halinden memnun falan değil stresten deliriyor hayvan kendinizi avutmayın
Gereksiz anestezinin organlarına verdiģi tahribat deride meydana gelebilecek hastalıklar soğuktan ve sıcaktan korunamama ki şu da kanıtlanmış tüyleri uzayınca daha fazla döküyorlar

alfa_s
alfa_s

4273

Ki yapılan yorumlardan sonra yaptırmayacağımı yazmıştım 🤷🏻‍♀️

diablerose
diablerose

119757

kedi tirasi mantara bile sebep olabiliyor

cat_expert
cat_expert

12742

Nasıl mı oluyor çok kötü oluyor strese girip hastalanıp ölen kediler var bu traş saçmalığı yüzünden.


Ciddi bir deri rahatsızlığı olmadığı sürece kediler kesinlikle traş edilmemelidir.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Gerekli cevap verilmiş kesinlikle tıraş etmeyin kedileri benim saçmasapan sebeplerden tıraş eden tanıdıklarım var neredeyse bütün kedilerin psikolojileri bozuldu, çok agresifleştiler dokundurmuyorlar. Bir arkadaşım kedinin her nedense patilerini ve bacaklarını tıraş etmiş. hayvan gayet uysal ama patilerine doğru hamle yapsanız dahi çıldırıyor.

NorthNight
NorthNight

16576

Gerekli bilgiyi arkadaşlar yazmış ama şunu ekleyeceğim kediler tüy döker bunu durdurmak mümkün değil. Dönem dönem azalır veya artar. Özellikle bu mevsimde forumda neredeyse herkesin kedisinde tüy dökme artmıştır. İnsan gibi düşünün saçlarımız dökülüyor bunu sıfıra indirmek mümkün mü hayır (saçlarımızı kazısak yerine yenisi çıkınca onlarda bir süre sonra dökülecek) , beslenmeyle gerekli bakımla minimuma indirebiliriz sadece. Kediler içinde durum böyle beslenmesinde yeterli vitamin ve mineral desteğini sağlayıp düzenli taramaktan başka bir seçenek yok.

Cmlcml
Cmlcml

278

Herkes de olumsuz yazmış ben aksine şuan mevsim gećişi cok tüy doktuklerinden yani yenilediklerinden dolayı iki kedimi de traş ettim çok daha iyi oldu en azindan bir iki ay tuy problemi yok. Hem içerde soguk ve sıcaktan etkilenmeyen kedi için bi sakınca yoktur. Kedilerim de gayet memnun. Sadece ilk keserken ister istemez sevmiyorlar o kadar.

alfa_s
alfa_s

4273

Oğlumun tüy dökmesi benim için sorun değil tarama konusundada üşenmiyorum annem tüyleri kazınıyormuş hayvan ferahlar belki hem tüyü dökülmez dediği için bilgilenmek amaçlı sordum araştırmadan direk yaptırmışım gibi linçlemeseniz keşke 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 510 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR