Kediye Alerji

BayTarcin
BayTarcin

4434 Puan

kedi alerjisinin getirdiği öksürük gıcıkta vs. neler yapıyorsunuz.Öksürmekten uyuyamıyorum artk sürekli ilaç da kullanmak istemediğimden ilacı bıraktm başka çözüm arıyorum.Alerjik öksürüğü gıcığı fln kesecek yönteminiz var mı?

5 CEVAP

fcylan
fcylan

10334

Daha önce benzer bir soruya verdiğim cevabı ekliyorum:
"Sağlık çalışanı olarak önerim, alerjenleri azaltmak bunun içinde tüyü azaltmak lazım. Her gün evinizi süpürün, mümkün olduğunca evi havalandırın, battaniyelerinizi, kıyafetlerinizi tüyden arındırmaya çalışın, maske ile kendinizi koruyarak kedinizi günlük olarak tarayın ki tüyü daha az dökülsün, öpmeyi birlikte uyumayı erteleyin, bir süre sonra alerjene maruziyetinizden kaynaklı alerjiniz azalma eğilimi gösterecektir. Ama ilk başta daha şiddetli olacağı için bu önlemler işinize yarayacaktır. Alerji astıma çevirmez, alerjik astım daha başka boyut, ailenizde astım öyküsü varsa durum değişebilir ona bir şey diyemem."
Fakat öksürük için geçici sürede olarak antihistaminik kullanmanız faydalı olacaktır, başka türlü biraz zor, alerji için aparatlar var ama işe yaradıklarını düşünmüyorum, tabi kullanan deneyimlerini paylaşırsa faydalı olacaktır. Bol bol evinizi havalandırın mümkünse.

Fmyapici
Fmyapici

94

Selamlar. Bende alerjik rinit var. Hapsuruk krizlerine giriyordum. Suan proplan liveclear mama kullaniyorum. Ayni zamanda bi sprey kullaniyorum. Pippet diye. Sayesinde rahata erdim. Biraz pahali bir sprey ama bende ise yaradi. Eve sikiyorsunuz Spreyin icinde canli probiyotik var… oldukca faydali

BayTarcin
BayTarcin

4434

Mama konusunda onun aldığı besini kendi alerjim yüzünden etkilemek istemem ztn mama konusu çok önem verdiğim bişi ama dediğiniz spreyi mutlaka araştıracağım teşekkür ederim.

Aysh
Aysh

1002

Aşı yaptırabılırsnz

miloshy
miloshy

3067

sprey bazıları etkisiz diyor bazıları etkili diyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 228 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR