Sokak Köpekleri

Yaşıdığım bölge sokak kültürünün olduğu, dar sokakların olduğu bir semt ve yaklaşık 2 aydır kısırlaştırılmamış bir anne köpek ve 5 tane yavrusuyla bu sokaklar da ve küçük bir bahçe de ( bahçede denemez de neyse ) yaşıyorlar, yaşamaya çalışıyorlar. Biz komşular olarak elimizden geldiğince besliyoruz ama yavrular da büyüdüğü ve annenin de kısırlaştırılmadığı için sokaklara pisliyorlar ve sokaklar kokuyor. Buradaki çocuklara da aileleri hayvan sevgisi aşılamadıkları için ne kadar uyarsak da köpeklerle oyuncak gibi oynayıp kovalıyorlar sonrasında anne köpek bir çocuğa zarar verdiğin de köpek suçlu oluyor ! Komşularla birlikte besliyoruz ama annenin kısır olmaması yavruların büyümesi ve sokaklara dışkıları yapması sonucun da belediyeden yardım alıp belediyenin sabit köpekleri besleme alanlarına alması ve orada yaşamaları sizce nasıl olur ? Bursa belediyesinden bahsediyorum, mesela dağlık bölgeye kısırlaştırılan köpekleri götürüyorlar ve düzenli olarak beslemelerini yapıyorlar sizce yapmalımıyız ? Yapmayın deseniz burada sokaklar da hem eziyet çekecekler hemde anne sürekli hamile kalarak çoğalacak hemde komşular sokaklara dışkıladığı için şikayetçi olacaklar.

5 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

sizce o dağdaki köpekler düzenli besleniyor mu? türkiyede yaşadığımızı unutmayalım lütfen, dağdaki köpeği bırakın şehirdeki insan zor besleniyor bir de dağdaki köpekleri kim besleyecek? ölüme terk etmekten başka bir şey olmaz. belediyeden yardım isteyip kısırlaştırın köpeği emzirdiği dönem geçtiyse. büyüyünce yavruları da kısırlaştırırsanız böyle bir nüfus artışı yaşamazsınız. diğer köpekler yavru olduğu için instagrama ya da bilindik sitelere sahiplendirme ilanları koyun belki birisi sahiplenir.


ayrıca koca sokak, nasıl köpek pisliği kokabilir? o kadar havada köpek kakası kokması sokağın bana abartı geldi. kokuyorsa insan pisliği kokuyordur. min 30 tane kedinin yaşadığı, yuvaların olduğu bölgede tek bir koku almıyorum ben, aynı şekilde köpekler de var bizim burada onların da hiç kakası kokmuyor. bence sokağın pisliğini köpeklere yüklemeyin. ayrıca siz hayvan sevgisinin bilincinde olan biriyseniz lütfen o köpekleri dağa terk etmek gibi bir şeyde bulunmayın. gidin oynayan çocuğu uyarın, köpeğe eziyet eden insanı uyarın.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhabalar,
Siz sokak köpeklerinden şikayetçi olan insanlar arasindasiniz, olduğum yer de ne sokaktakiler sevilir, ne sahipli olanlar.Bahsettiginiz konu da çok tanıdık.
Barınak anneyi ve büyüdüklerinde yavruları kisirlastirabilir belki.
Yavruların başka büyük köpeklerin yanında , hayatta kalma şansları nedir , bilemem.Alan korunması adına daha büyük ve güçlü olanlar, saldırabilir.
Bunu göz önünde bulundurmanizi tavsiye ederim.

@simbakedi Bende isterim keşke belediye alsa kısırlaştırıp yine bir sokak üstümüzdeki bahçeye bıraksa ama belediyeyi kısırlaştırma için aradığımız da hem istekli davranmıyor gelmek istemiyorlar hemde köpeği kısırlaştırmak için aldıklarında kısırlaştırdıktan sonra buraya bırakmıyor başka biryere bırakıyorlarmış. Biliyorum ki kısırlaştırmak yerine buradan alır başka bir yere bırakırlar çünkü konuşma tarzlarından da bunu anlıyorum. Bursada bir kaç ücretsiz kısırlaştıran hayvansever barınaklara danıştım ama onlarda direkt söylemeseler de ücret talep ediyorlar ve onlarda kısırlaştırmak için belediye veterinerlerine götürüyorlarmış. Burada böyle kalsalar sokaklar da çok fazla çocuk olduğu için köpekleri oyuncak gibi görüp oynuyorlar ama köpekler korkuyorlar anneleri daha fazla korkup yavrularını bırakıp kaçıyor. Köpekler tek bir yerde barındığı için sokaklar da dar olduğu için çok fazla dışkılıyorlar havalarda ısındığı için koku yapıyor hadi kokuyu geçtim anne kısır değil ve semtimizde sadece bu köpekler yok daha bir çok köpek var ben elimden geldiğince bu anne köpek ve yavrularını besliyorum ama komşulardan şikayet gelmeye devam ediyor, anne ve yavrular bir üst sokağımda. Anne ilk doğduğunda oranın komşularıda besliyor bakıyorlardı ama yavrular büyüdükçe anne de kısır olmadığından onlarda belediyeden yardım istiyorlar. Bende her gördüğümde vicdan azabı çekiyorum, çocukları ne kadar uyarsam bağırsam hatta o kadar sinirleniyorum ki küfür dahi etsem anlamıyorlar ve bu yavru ve anne o kadar korkaklaşmış ki kendilerini güvene alıp yemek bulmaya bile zaman ayıramıyorlar, her köpek havlama sesi duyduğum da üzülüyorum acaba yine ne oldu da havlıyorlar diyorum. Bende yıllardır sokak kedilerini beslerim, öyle dandik mama da almam kaliteli mama ve yaş mama alır beslerim. Sanki bu hayvan yasasından sonra sokağımızda köpekler bir anda çoğaldı çünkü daha önce 1 tane bile köpek görmek imkansızdı şimdi her köşe başında illa ki bir köpek görüyorsun. Şuan yine bir havlama sesi geliyor bence burada daha çok yaşam savaşı veriyorlar. Bursa da bir çok dağlık alanda belediye görevlileri haftalık mama takviyesi yapıyorlar en azından insanların azabına uğramıyor yemek bulmakta zorlanmıyorlar. Yavrular küçük değil sütten kesilmişler ve annelerinden habersiz gezip yemek bulmaya çalışıyorlar ama bulmaya çalışmaya fırsat kalmadan çocuklar köpeği koşturuyorlae kızsam küfür etsem bağırsam ne yaparsam yapayım gidiyorlar ama sonradan yine geliyorlar, köpekler de haliyle her insan gördüğün de korkup bir yere saklanıp çıkmıyorlar, bu sokaklar da sığınacak yerde yokya neyse ! Belediye alsa köpekleri sürekli besledikleri uygun bir yere götürseler, bende bizzat takibini yapsam bence daha iyi olur.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Cennetin kapısını hayvanlar açıyor.
İnsanlık hayvanlarla sınanıyor. İnsan, hayvanların cenneti olan bu dünyayı istila etti ve yaşam alanlarını yok ederek cehenneme çevirdi.
Cennete girmek istiyorsan, hayvanlara iyi bak.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Türkiye'nin en kalkınmış ilçelerinden sayılan bir yerde belediye barınağındaki hayvanların halini gördükten sonra orayı düşünmek dahi istemiyorum.
Belediyeye teslim edilen hayvanın geleceği meçhuldür.
Yavruları sahiplenmek isteyen çok olur. Hayvanları Koruma Derneği Facebook sayfasına yavruların ve yetişkinlerin fotoğraflarını yükleyin ve yardım isteyin.
Hayvanları Koruma Dernekleri hayvanları kendi arabalarıyla alıp belediye veterinerinde veya anlaşmalı oldukları veterinerde kısırlaştırıp yine aldıkları yere bırakıyorlar. Adı üstünde. Sorumluluğu da bu. Bunun için bağış toplama yetkisi var.
Bu öneriyi hiç istemeyerek yapıyorum. Çünkü vebalini yüklenmek istemem.
Yetişkinlerin birer fotoğrafını çekip CİMER üzerinden gezici kısırlaştırma arabası/veteriner başvurusu yapın.
Belediye geldiğinde arabanın plakasının ve köpeklerin fotoğraflarını çekin ve takip edin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 405 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR