Kedi Mama Tavsiyesi

Quinttet
Quinttet

996 Puan

Merhabalar. Kedime kuzulu mama arıyorum. Daha öncesinde prochoice kullanmıştım. Gittiğim petshop happy catin daha iyi olduğunu söyledi. İçeriklerini bulamadım. Kullananlar tecrübelerini aktarırsa çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

4 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

Öncelikle kısır kedi maması mı arıyorsunuz bir de kediniz yavru mu yetişkin mi? Ayrıca tam olarak bütçeniz nedir, yani örneğin 2 kg için şu kadar verebilirim gibisinden belirtirseniz daha iyi öneriler verilebilir.


Bahsettiğiniz mama ise Happy Cat'in hangi serisi? Paketinde minkas yazan serisinden bahsediyorsanız bu serisi ekonomik segment için üretilmiş, içerik kalitesi düşük olan serisidir. Minkas dışındaki diğer serileri içerik, analiz ve ilaveler olarak daha zengin. Alınacaksa Minkas dışındaki mamalarını alın derim. Diğer mamaları bütçeye göre tercih edilebilir, kullanılabilir mamalar. Minkas serisini ise pek tavsiye etmiyorum, tercih etmeyin bence. İlaveler az, içerik iyi değil. Minkas serisi ProChoice'dan o kadar da iyi falan değil. Ama şunu da diyim ProChoice ve Happy Cat'in hiçbir maması tamamen kuzulu değil. Kuzulu mama arıyorum demişsiniz o yüzden diyorum. Prochocice'un kuzulu mamalarında sadece %4 kuzu proteini var gerisi tavuk proteininden oluşuyor, yani kuzudan çok tavuk içeriyor bu mamalar. Happy Cat için de durum farklı değil. Happy Cat'in kuzulu mamalarında da %11 kuzu proteini var (minkas dışındaki mamaları için konuşuyorum), geri kalan kısmını kanatlı proteinleri oluşturuyor. Kanatlı proteinleri tavuk, hindi, kaz, ördek ve benzeri kanatlı kümes hayvanlarından oluşuyor. Bilginiz olsun.


Başta dediğim kriterleri belirtirseniz size farklı mama tavsiyelerinde de bulunabiliriz. Mesela biri Sanabelle ve Bozita önermiş. İki marka da gayet kalitedir, bakabilirsiniz. Sanabelle'nin hassas sindirim için kuzulu maması var. Ama %5 taze kuzu eti içeriyor, gerisi kümes hayvanları eti. Bozita'nın ise kısırlaştırılmış kuzulu kedi maması var. %12 taze kuzu eti içeriyor, geri kalan büyük kısmı tavuk etinden oluşuyor. Siz kuzulu mama arıyorum dediğiniz için bunları belirtiyorum da eğer kedinizin bu etlere karşı herhangi bir alerjisi falan yoksa kullanabilirsiniz, bir sorun olmaz.

Cerezler
Cerezler

2720

Happy Cat kullanmadım hiç ama burda Happy Cat'in geflügel çeşidini çoğu kişinin önermediğini görmüştüm. Ben kedilerime 2-3 aydır kuzulu Obivan selection yavru kullanıyorum. Başlarda hiçbir sıkıntı yoktu ve severek yiyorlardı. Besin değerleri de oldukça yüksekti. Ama son bir haftadır kabızlar ve mamadan mı diye şüphelenmeye başlayıp değiştirmeye karar verdim. Denemek isterseniz içeriği güzel bir mama. Onun dışında kuzulu mu bilmiyorum ama Sanabelle, Bozita da iyi markalar.

alierbas1
alierbas1

78

Yaklaşık 10 aylık siyah sırt erkek bir tekirim var şuana kadar hep proplan kullandım ve bana kalırsa proplan ve nd markalarından şaşmayın

Quinttet
Quinttet

996

Kedimi kısırlaştırdım ve 7 yaşında. Kuzulu mama istememin sebebi ise beyaz ete alerjisi olması. Minimum 10 kg lık almak istiyorum 750 lira lirayı geçmezse iyi olur. Bu belirttiğim şeylere göre sizce hangi marka ve seri kuzulu mama en mantıklısı olur?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR