Kedim İshal Gibi

neydi
neydi

174 Puan

Herkese selamlar;
5 aylık erkek bir kedim var henüz kısırlaştırmadık. uzun tüylü bir cins yaklaşık 3kg. Royal Canin mother and baby cat mama almıştım 4 kg paket bitti. Sonra N&D ocean kittena geçtim. Yaklaşık bir aydır bunu veriyorum çok seviyor. İştahı yerinde. Enerjisi var. 2 aylıktan itibaren de gimcat kitten paste verdim. Bugünden itibaren gimcat multivitamin vermeye başladım.
Sorun şu ki haftada/ 2haftada 1 kez kakası çok yumuşak çıkıyor ve tüyleri uzun olduğu için bulaşıyor. Yıkayarak ancak temizliyoruz. İshal gibi sulu değil ama çok yumuşak. En son veteriner dışkı örneği aldı ve dışkıda bir şey çıkmaıd. Muhtemelen mamadandır dedi ve florentero isimli bir ilaç verdi probiyotikmiş. Düzelmezs emamayı değiştirirz dedi. İki üç gündür onu veriyorum onu da çok severek yiyor. İki üç gündür sorun yoktu ama bugün yine kakası bulaşmıştı.
Bu probiyotik kaç günde etki eder? Muhtemelen bu durum mama kaynaklı. Aynı sorunları deneyimleyenler nasıl çözüm buldu acaba? Araştırdığım kadarıyla aynı sorun başkalarında da olmuş ama konular öyle kalmış sonrası yok. Bir süre sonra düzeliyor mu? Fiyat önemli değil yerine önerebileceğiniz hangi mamalar var? Tahıllılar tüy döküyor ve kaşındırıyor diyorlar. Ama anladığım kadarıyla tahılsız olanlarda da ishal/ yumuşak kaka sorunu oluyor. Kediden kediye değişiyor. Proplan ve hillsle ilgili yabancı sitelerde özellikle çok fazla şikayet vardı. Acana balıklı düşündüm ama muhtemelen o da aynısı yapacak gibi. Şimdiden teşekkürler

7 CEVAP

Miniss
Miniss

13182

Kedim mama degisiminde ishal olunca royal canin sensible ve probiyotik aldım. Birkac gun kullandiktan sonra etki goremeyince bol tavuk haslayip verdim ve ishali hemen kesti. tabii mama ve probiyotigin de etkisi vardir .Mama icin bir sey diyemiyorum. Ben su an hills'e gecis aşamasındayım umarım bir sorun olmaz

Heavenly
Heavenly

2030

acanayı şiddetle tavsiye ediyorum. N&D den uzak dur derim. petlebiden alıyorsan sorun yok ama başka yerlerden alınan N&D ler sahte çıkabiliyor benim başıma geldi. acana ya geç bağırsaklarını düzenliycektir.

neydi
neydi

174

evde yaptığım hiç bir şeyi ağzına sürmüyor ne tavuk ne yoğurt yiyor sadece kuru mama ve malt yiyor. yaş mama bile yemiyor

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Maltı hangi aralıklarla ne kadar veriyorsunuz acaba? Malt da dışkıda yumuşamaya sebep olabilir de çünkü. Mama kaynaklı olsa sürekli dışkısı yumuşak olurdu diye düşünüyorum.

NorthNight
NorthNight

16576

Royal canin sensible bu tarz sorunlara çok iyi geliyor. Probiyotik hemen etki etmez, bağırsak florasının yeterli düzeye gelebilmesi, kedinin durumuna şikayetin şiddetine göre ortalama 1 haftayı bulabiliyor.
Size tavsiyem royal canin olmasa da hassas sindirim mamaları tercih edin bir çok markada mevcut. Biz royali kullanıp memnun kalmıştık.

NorthNight
NorthNight

16576

Yazmayı unuttuğum için ekleyeceğim, bu tarz bi durum (+kusma) şikayeti varken veterinerimiz 3 gün evde perhiz gibi mama yapmamı söylemişti. (Kuru mamayı kaldırıp sadece bunu vermemi söyledi)


Pirinç lapası+Haşlanmış tavuk göğsü (yağsız) + tavuk suyu blenderdan geçirip vereceğim zaman üzerine bir kaşık yoğurt ekliyordum.

neydi
neydi

174

Tavuk göğsünü çok öneriyorlar. probiyotik ilaç fayda etmez de biraz daha devam ederse onu deneyeceğim ama muhtemelen yemeyecek. daha önce bir kaç kez denedim haşlanmış tavuk vermeyi hiç bakmadı yüzüne.


maltı 1-2 günde az bir miktar veriyoruz. yavruyken kitten maltı her gün birazcık veriyorduk ama o zamanlar böyle bir sorunumuz yoktu. yani ne zamanki N&D'ye geçtik bu iş başladı, bir kez gimcat ödül krakeri verdik bir kaç saate kalmadı yine böyle oldu. malt ve ödül mamaları da yapıyor evet. ancak hiç vermediğim zamanda da oldu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 256 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR