Kötü Kokulu Sıvı

Pollythelilly
Pollythelilly

12795 Puan

Merhaba.Neredeyse 10aylık kısır erkek kedim var.2 gündür geceleri rutin oyun vaktimizde oyun oynarken oyuncağında ve nedense elimde kötü bi koku fark ediyorum.Muhtemelen oyuncaktan bulaşıyor elime de ama ne olduğunu çözemedim.Oyuncak da kendi ördüğüm uzunca doldurulmuş ip peluş oyuncak.Vücut sıvısı ama idrar mı ne?Bilgisi olan var mı?Bu arada kedimi 5.5aylıkken kısırlaştırdım öncesinde ve sonrasında idrar püskürtmeyle karşılaşmadım.Vete de danışacağım devam ederse ne olduğunu.Başına gelen var mı merak ettim.

7 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Biz de bir süre önce kızımla oyun oynarken halıda küçük bir sarılık farkettik. Kötü kokuyordu. Ama idrar ya da dışkı değildi. Veterinerimize sorduk. Anal kesesi dolmuş olabilir demişti. Gittik, anal kesesini boşalttı. Sonrasında bir sorun kalmadı. Bilmiyorum aynı şey midir ama görünce yazmak istedim. Geçmiş olsun. Umarım ciddi bir şey değildir.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Güncelleme:Az önce veterinerden döndük.Şikayetlerimi söyledim.Ultrason ve muayene yapıldı.Diş,ağız,gözde problem yokmuş.Anal kesesi de boşaltıldı.2snlik bir işlemmiş anal kese boşaltılması.Peçeteyle damla kadar bir şey çıktı sadece.6ayda bir boşaltılması gerektiğini ekledi.Ultrasonda da sitrivüt taşları olduğunu söyledi.Başlangıç olduğu için ilaç başlamak istemediğini söyledi vet hekim.Unique 2kg üriner kuru mama ve hills üriner yaş mama aldık.1 ay bunu kullanmamız gerektiğini ve idrarını,yapış şeklini gözlemlememi söyledi.Yaş mama ödül maması vb başka bir şey verilmeyecek bu süreçte.Malt kullanmaya devam edebilirmişiz.Biofeline plusb kullanıyorum onu da 3 4 gün aradan sonra devam edebileceğimi söyledi.

NorthNight
NorthNight

16576

Erkek kediler kısırlaştırılsada böbrek üstü bezleri çok düşük miktarda hormon üretmeye devam eder buda seyrek/nadir olsada koku bırakma, çiftleşme hareketi gibi bazı davranışlara yol açabilir.
Bunu dışında anal kese doluluğu, idrar yolları enfeksiyonu gibi nedenlerle de koku olabilir.

Miniss
Miniss

13182

Ağız kokusu olabilir mi acaba.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Yok ağız kokusu değil.Sıvı bir şey çünkü ıslaklık hissediyorum.Sonra popo bölgesini yalıyor

Sezgek
Sezgek

16545

Ben çok önemsememiştim benim kızımdanda öyle pıt diye bir şey damlamıştı hatta hemen yalamaya kalktı yeri ben engel oldum temizledim o da kendini temizledi bir daha olmayınca önemsemedim ama böyle bir damla bir şeydi fakat dediğiniz gibi kötü bir kokusu vardı ne idrar ne de dışkıydı bende hemen yarın vete götürüyorum panik yaptım şimdi

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Yaa bu kadar ciddi olacağını düşünmemiştim.Gözlemleyip veterinere danışacağım mutlaka.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 222 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR