Kedinin Yaydığı Koku

Enesdgn
Enesdgn

2582 Puan

Her dışardan eve geldiğim de ev çok kötü bir kedi kokusu kokuyor, oda ayrı salon ayrı her yer kedi kokuyor, kumunu tuvalete koydum fayda etmedi, kediyi yıkamak mı gerekiyor? Evi havalandırsam bile koku gitmiyor, her yere sinmiş sanki. N'apacağım?

13 CEVAP

D-O
D-O

11908

Aslinda kedi oyle eve sinecek sekilde kokmaz. Hatta kedi kokmaz. Eger kizginliktaysa ve koku birakiyorsa evet ev kokar. Cozumu kisirlastirmak. Ya da kumu disinda bir yere idrar birakiyorsa (idrar yollarinda sorun varsa veya size tepkiliyse de yapabilir) o zaman koku ihtimali var.


Kedi kokuyor dediginiz nasil bir koku biraz tanimlayabilir misiniz? Yani kum kokusu veya mamasinin kokusu yayiliyor olabilir bir ihtimal. Kokuyu iyi hapsetmeyen bir kum kullaniyor olabilirsiniz. Aktif karbonlu kumlar koku konusunda basarili. Sabah aksam kumunu temizleyin ayda 1 tamamen atip kum kabini yikayin yeni kum koyun. Cok tozutan bir kum kullanıyorsaniz o toz da esyalara tasiniyor olabilir ama tum eve yayilmasi dusuk bir ihtimal.


En son ihtimal ise kedinizin kendisinin kokmasi. Kedinizin kendisi kokuyorsa saglik sorunu olabilir.

Sezgek
Sezgek

16511

Dişi ise sıvı daha az oluyor ama erkek ise baya idrar bırakıyorlar kısırlaştırmadığınız sürece bu koku olayı devam edecektir zaten koku bırakma dışında idrar da yapıyor olabilir bölge işaretlemem mantıcıyla

aslihan_e
aslihan_e

128423

Kediyi yıkayınca gitmez, koku bırakıyor olmalı her yer koktuğuna göre. Siz görmeden yapıyor olabilir.

Enesdgn
Enesdgn

2582

nasıl koku bırakıyor?

poverpuff
poverpuff

700

gözeterek odada mum yakmanızı tavsiye ederim.. kokuyu giderir. fakat koku bırakma vs için takip etmeniz lazım. idrar bırakma işaretleme. kediyle daha çok ilgilenmelisiniz.

pablopicasso
pablopicasso

117031

Kediniz mi kısır mı? Değilse ne yaparsanız yapın o koku ile yaşayacaksınız.


Tek ama tek çözüm kısırlaştırmak… Sonrada evi eşyalarınızı bir güzel temizlemek🙃

Bbgm
Bbgm

2834

Aynen bizim cocuklarda bu ara cok kokuyor..artik onlari kokmuslar diye cagiriyoruz hemen anliyorlar geliyorlar :D ikiside kisir oysa ama bilemedim. Hep evi havalandiriyorum falan bende.. gecici birsey dir belki cozumu sebebi bilen varsa takipteyip yazsinlar lutfen :))

Enesdgn
Enesdgn

2582

arkadaşlar tamam çözdüm, o gün pırasa yemeği yapılmış evi de havalandırmamışlar, benim de gribimin bittiği güne denk geldi ahahahah komedi, teşekkürler cevap için. Evet kısır zaten.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Her dışardan eve geldiğimde kedi kokuyor yazmışsınız. Yani o zaman bugün evde bir koku oluştu demeniz mantıklı olurdu.

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Kedi kokmaz ki 😄

Warriorsans
Warriorsans

133985

Normal şartlarda kedi kokmaz

Enesdgn
Enesdgn

2582

aynen

latte9
latte9

4180

Kedinin bence bir kokusu yok koku dışkısında veya idrarında oluyor tuvaletini sık sık temizlerseniz evi de sık sık havalandırırsanız ( kedinize dikkat ederek ) böyle bir koku olacağını zannetmiyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 385 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR