Kedimi Zorla Taradım ?

Raikage
Raikage

750 Puan

Neredeyse 4 aylık olacak olan yavru kedimi, görseldeki tarakla arasıra tarıyordum nazik nazik. Bizim hanfendi çok nazlı zaten, kendisine dokunmayalımda napıyosak yapalım, o yüzden taranmaya da hiç müsade etmiyordu.


Son zamanlarda baktım hava da hep tüy uçuşuyor, üstüm başım hep tüy oluyor, dedim bu böyle olmaz. Yatırdım bunu, biraz daha sert bastırarak 1 dakika falan taradım, bi baktım acayip tüy birikti tarakta. Doğrusu böyle taramak sanırım nazik taramak tüyleri toplamıyor dedim. Tarağı temizleye temizleye 15 dk falan zorla taradım bunu. Kaçmak istedikçe yatırdım yine. Ayaktaysa, alttan tuttum kaçamasın diye vs. hayvanı biraz sık boğaz ederek 6-7 parti taradım, her seferinde de baya tüy geldi. Tüyler azalsa durayım dedimde azalmakta bilmiyor, hep aynı miktarda tüy topluyor tarak.


15 dk sonra bende yoruldum artık, 3 parça ödül maması verdim, o ara da okşadım sırtını da iyice. Bıraktım sonra kendi haline, o da yatış moduna geçti.


Şimdi böyle zorladım kediyi ama doğru mu yaptım bilmiyorum. Ona dokunmadığımız sürece prenses, dokununca cadıya dönüşüyor kerata. Tarayacaksak zorluyoruz, tırnak keseceksek zorluyor, sevelim derken zorluyoruz. Böyle zorlamak ters bi etki yaratır mı yoksa, "ben ne yaparsam yapayım bunları yaşayacam madem" der de akışına mı bırakır ?


Kediyle yaşarken bi takım şeyleri öğreniyoruz ama bazı şeyler için de geç kalmış olmamak gerek. Doğrusu neyse onu yapmaya çalışalım en azından.


Ama bu geceki tüyleri gördükten sonra, bi süre boyunca hergün tarayım ben bunu dedim. Aksi net bi şekilde idda edilmezse öyle de yapacağım.


Evde herkes minnoşum diye seviyor, onlara karşı garezi yok, tüm bakımıyla ben uğraştığım için hayvan benden bi tık tırsıyor gibi sanki. Ama gün sonunda da aynı evde ikimiz yaşıyoruz sadece, gece de gelip yanıma yatmasını biliyor, he iyi bari nefret etmiyor benden diye avunuyorum bende :)


12 CEVAP

bademthecatt
bademthecatt

122203

Bu görseldeki taraktan bizdede var uçları çok sert olduğu için canlarını yakıyor o yüzden ben kullanmıyorum belki canını yakıyor olabilir söylemek istedim eldiven tarakla tarıyorum şu ara çok hoşuna gidiyor taramaya kafasından ve boynundan başlarsanız daha hoşuna gidecektir. Bende tırnak keserken zorluyorum ondan sonra ödül maması veriyorum bir sorun kalmıyor aramızda :))

meov
meov

10494

Bizde somon yağı sıkarken, malt yedirirken, tırnak keserken, tararken zorlandığımız çok zamanlar oluyor ama ben hep kedimin iyiliği sağlığı için diyip bizi zorlasa bile yapıyoruz. Evet hoş bir durum değil ama onun iyiliği sağlığı için yapmak zorundayız. Bol bol tüy yutsa, onları kussa, bağırsağı tıkansa, sorumlusu kim olacak?

Gizem8822
Gizem8822

110952

Tüy toplama eldiveni tavsiye ederim. Ben kedim için kullanıyorum masaj gibi oluyor hemde dökülen tüyleri iyi topluyor

Nadenge
Nadenge

6605

Bizim kız da temastan hiç hoşlanmıyor. Ama taramak ve tırnak kesimi için biz de bir tık zorluyoruz. Zaten çok sık tırnaklarını kesmiyoruz ama taramak öyle değil malesef. Uzun ve ince tüylü bir kedi olduğu için en az 2 günde bir taranması gerekiyor yalanırken çok tüy yutmaması için. Biraz tıslayıp çırpınıyor ama tamamen onun iyiliği için yapacak bir şey yok. Malt yemeyi sevdiği için biz tararken bir yandan da malt veriyoruz ki olayı sadece kötü olarak işaretlemesin ve stres yapmasın.

ByTogi
ByTogi

2557

Ben hava öncelikle Allah size kolaylık versin. Zor kişilikte bir kedi sahibisiniz ama evlat bu tabii ki atsan atılmaz satsan satılmaz.
Şimdi öncelikle siz bu işlerimi bitirdikten sonra aşırı bir şekilde tepki vermeyerek yani sizden kaçarak dip köşe yapmadıysa olayı psikolojik olarak ucuz atlatmış sınız.
Tarama işlemini hatta temas kurma olayını fazla sevmediği için bu işlemi her gün yapmanızı tavsiye etmem. En azından iki günde bir yapın. Kedi zaten sevmiyor Bir de her gün her gün çıldırmışsın. Ayrıca tarama işlemi sırasında ve bitiminde onu sevdiği yiyeceklerle ödüllendirin.

yumak_bey
yumak_bey

12570

Ne kadar tararsanız tarayın aynı şekilde tüy gelir bizimkide öyle. Önüne aralıklarla ödül maması koyun o yerken siz tarayın deneyin belki işe yarar

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

zaten tuylerin iyice gelmesi icin sertce taramak gerekiyor yoksa tuy fslan gelmiyo

aeri-l
aeri-l

112416

Ah ah o tarama olayında ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor :)) Kedim uzun tüylü ve taranmaktan nefret ediyor ama bir iki gün taramazsanız kıtık oluşuyor. Bir kez traş ettirmek zorunda kaldık o devasa kıtıklar açılmayınca.. Taranmaktan nefret ettiği için ne zaman taramaya çalışsam ısırıyor tırmalıyor zor vallahi neler denedim ödül mamaları, ilgi dağıtma vs huyu böyle ne yapayım 1 yaşına geldi artık değişmedi. Mecburen zorla tutup tarıyorum sizin gibi.

Ben de furminator kullanıyorum uzun tüylü smokin kedimde. Önce tarağı koklatıyorum sonra malt vermeye başlıyorum(herhangi sevdiği bir yiyecek olabilir), tarama bittikten sonra tekrar tarağı koklatıyorum. Artık tarağı ne zaman elime alsam hemen geliyor malt yiyeceğini bildiği için. Koklatmak iyi oldu bizim için, tavsiye edebilirim. Tarağı yaladığı bile oluyor..

Raikage
Raikage

750

cevaplarınız için teşekkürler.


yazmayı unutmuşum, normalde bende malt şişesini yalatırken tarıyodum. maltı sıkmasam bile ucunu yalamaya devam ediyor, o ara tarıyodum bende. fakat sert tarayım derken rahat edemedim o şekilde çünkü bi tarayıp bide elimle de okşuyorum çok yadırgamasın diye.


tarağı koklatmayı denememiştim, bende ara ara koklatayıp ama genelde ıssırmaya çalışıyor tarağı :)


bu eldivenlerden bende de var fakat sanki tüylerini çok fazla çekiştiriyormuş gibi, kedi sanki daha rahatsız hissediyor kendini eldivenle. birde tarak kadarda efektif değil o yüzden pek kullanmıyorum onu.


piyasada çeşit çeşit tarak var, kedinin canını yakmayanlardan öneriniz varsa yeni bi tarakta alabilirim.

Raikage
Raikage

750

bu akşam tararken yeni birşey keşfettim. kedicik yine taraktan sıyrılma manevraları yapıyordu, eldiveni de denedim tekrardan, eldiveni düşman bellemişti.


yatırdım bunu görsellerdeki gibi avuç içime. elleri ayakları boşta kalınca, eldivenle ve tarakla bi güzel elden geçirdim bunu, gıkını çıkarmadı. birsüre böyle tarayacaz artık bakalım nasıl karşılayacak ilerki vakitlerde.


bu şekilde üst kısımlardaki tüyleri alabiliyorum ancak, alt kısımları hiç ellettirmiyor bile, oraları nasıl yapacaz bilemiyorum


https://i.ibb.co/tJnCGhT/1.jpg
https://i.ibb.co/4KSFZSt/2.jpg

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bende şansı bazen zorla taramak zorunda kalıyorum. Bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli şey tarağınızın derisine zarar vermeyecek bir tarak olması.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 739 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR