Karidesler Ne Yer * Acil *

blue_hoddle
blue_hoddle

5221 Puan

Merhaba. Kiraz karidesi beslemeyi düşünüyorum. Fakat karidesler ne yer bilmiyorum. Hazır yem vermek istemiyorum bazı sebeplerden dolayı. Bir makalede şöyle okudum ne kadar doğrudur bilmem yorumlarsanız sevinirim. * Karidesler bitkilerin üzerlerindeki alg, yosun vb. şeyleri yiyip beslenirler. Sizin haftada bir dut yaprağı, meşe yaprağı Vermeniz yeterli olacaktır. * Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? sizce bu yöntemle beslenir mi. İllaki hazır yem vermek gerekiyor mu. Birde yemeleri ve sağlıklı olduğu için kızılağaç kozalağı ekleyeceğim sizce uygunmudur?


Saygılarımla..

12 CEVAP

ByTogi
ByTogi

2557

Konuyla alakalı hiçbir bilgim yok ancak görünce merakım uyandı. Keşke petlebi'de "konuyu takip et" özelliği olsa da buraya yazılan her yorum bildirim olarak gelse.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

ByTogi cevaplarınız için teşekkür ederim. Akvaryum hobisi keyifli ve huzurludur. Akvaryum hobisine sıcak bakmanız ne hoş. Kendinize güveniyorsanız eğer biraz emek, sabır ile bir akvaryum kura bilirsiniz. Söylediklerinizin bir kısmını biliyordum fakat teşekkür ederim. Bugün sipariş vereceğim bitkileri fln. Gelene kdr akvaryumu kurucam. ilk 2 hfta fln canlı eklemiycem. Geldiğinde sadece K a t*l salyangozu ekleyeceğim (: benimde akvaryumumda balıklar vardı fakat hastalıktan dolayı öldüler. :c akvaryumu komple değiştirmeyi düşünüyorum bitki fln. neyseki filtre, ısıtıcı, akvaryum, vesaire vardı onlar işimi kolaylaştırdılar. Yorumunuz için tekrardan teşşekkür ederim. :))

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

Birde akvaryumu kurduktan 2 hafta sonra karidesleri eklersem sıkıntı olur mu. Bitkili akvaryum olacak. Sadece Kiraz Karidesi olacak.

Hatta yazının aşağısındaki yorumlarda besleyenler daha çok bilgi eklemiş yazıdaki yanlışları düzeltmişler çok bilgilendirici yazı ve yorumlar size yol gösterebilir.

https://www.akvaryum.com/kiraz_karides_makaler_19_3609.asp

Burda çok güzel anlatılmış bakabilirsiniz.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

Teşekkürler. Hemen bakıyorum. :))

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

Akvaryumun altına bitki toprağı ( klasik bitki toprağı işte ) üstüne lav kırığı sericem herhangi bir sorun vesaire olabilir mi ?

ByTogi
ByTogi

2557

Ben bu işi araştırdım.
Dut yaprağı ana taze olacak ya da kurutacaksınız. Haşlayarakta verebilirsiniz.
Salatalıkta seviyorlar ama ince dilimleyerek koymanız daha hızlı tüketmelerini ve suyun bulan mamasını sağlıyormuş.
Havuç verebilirsiniz ama iyi haşlanmış olması gerekiyor.
Muza bayılıyorlar.
Aralarından biri öldüğü zaman onu akvaryumdan çıkartmayın çünkü onu da yiyorlar. Tabii bu durumda eğer ölen hastalıklı ysa hastalık yiyenlerde bulaşıyor.
Vallahi ben bu işe çok sardım.
Bakalım hayırlısı :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Evde beslendiğini bile bilmiyordum.. ilginçmiş

ByTogi
ByTogi

2557

@blue_hoddle
Rica ederim. Daha önce tropikal balık akvaryumlarım
oldu. Ciddi bir süre bu alanda zaman ayırdım ama bu olay çok başka bir şey ve dikkatimi çekti.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

btn

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@ByTogi
karidesler daha farkı canlılar evet. Benimde çok bir bilgim yok. Yeni başlayacağım için Kiraz Karides bakmayı seçtim bakımları diğer karideslere nazaran daha kolay. ve gayet dayanıklı karidesler. Onun için tercihim Kiraz karidesi oldu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1277 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR