Kedi Beslenmesi, Yüksek Protein , Yaş Mama Şıklığı

Miniss
Miniss

13182 Puan

Sürekli arastirmaya calisiyorum ama iyice kafam karisti .Bu hikayeleei gördükten sonra yaş mama ve tavuk vs. verme sıklığını arttirmayi dusunuyorum.Mama olarak da hala kararsizim .Sizin fikirleriniz neler .
Not:ekran goruntulerini bir instagram hesabindan ekran goruntusu aldim


5 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

kedinizi durumunuz varsa çiğ etle, yaş mamayla besleyin. o da olmuyorsa yoğun yaş mama ve kuru mamaya dönün ama asla sadece kuru mamayla beslemeye kalkışmayın. ayrıca Türkiye'de zaten kaliteli mama markalarının çoğu yok :D yurt dışında satılan mamaların protein miktari %65lerde, burda hala %40 protein içeren mamaların tartışmaları yapılıyor Allah için ya.. kedinizi proteinden asla kısmayın, protein ne kadar azsa karbonhidrat o kadar yüksek demektir ki bu da kilo alımına neden olur. kedinizin bol bol su içmesi en önemli olan şey.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bende kuru mama haftada 1 yaş mama veriyordum. Bu haftasonu hem tavuk haşladım verdim hem de yaş mama verdim. Artık haftada 2 gün yaş mama ve 2 gün tavuk balık haşlama vermeyi düşünüyorum. Şahsi görüşüm kedilerde böbrek sorununa yol açan şey hangi marka olursa olsun sadece kuru mama ile beslemek.


Kuru mamada tüm olumsuz yorumlara rağmen nd kullanıyorum memnunum. yaş mamada ise nd, gimcat, felicia kullanıyorum şimdilik.


Ekonomik durumum el verse her gün yaş mama veririm kesinlikle.

Pamuk_42
Pamuk_42

2431

Bende evde kendim yapıyorum yaş mamayı tavuk başlıyorum iki yaprak ıspanak küçük bir tane havucu yuvarlak yuvarlak kesip iyice hasliyorum haşlandıktan sonra hepsini robottan geçiriyorum.hem doğal oluyor hemde kedim cok seviyor

Bbgm
Bbgm

2834

Arkadaslar gercekten kac baslikta yazdim yine yaziyorum. Mama endustrisi cikar odakli sagliksizlik yayan, saglik hizmeti verenlerede kazamdirmayi amaclayan hayvanlari canlidan ziyade musteri olarak goren bir endustridir.. imkani olan evde hazirlasin. O mamalarda asla sizin cocuklariniz icin vereceginiz emekz temizlik dogallik yok.. aksine gelecekte hassasiyet, organlarda sorunlar, yetersizlige ve toksinlere bagli extrem durumlar yasanmasina sebep olacak.. mama yiyen hayvan hasta olur veterinerden kurtulamaz.. yine verin siz uyurken acikir yer vs ayarini bilir surekli mama beklemezse bi noktadan sonra.. ayrica gozumu karartip mamanin tadina baktim ve bu kadar igrenc bir seyle bu cocuklari beslemek revami dedim cidden. Kimse simdi kediler seviyor ama demesin mecburen yiyorlar iste.. kedilerinde bi damak zevki var sonucta yediginiz eti verin bakacakmi bakalim.mamanin yuzune.. oyle dusunun. Mama kanserdir, sindirim.sistemi hastaliklaridir, alerjidir, hassasiyettir, uzun vadede daha da niceleridir. Her kedinin en az 15 sene yasamasi lazim bu kadar bakima.. ama herkesin cocugu o kadar iyi.bakildigi halde hep hasta.. cildi, agzi burnu evde hastalaniyor cocuklarin. Artik su gereksiz.ilac yuklemeleri ve gevrek kilikli mamalarin gercek yuzunu bilin arastirin bilinclenin. Bu isten cikar saglayanlarin laflarini papagan gibi tekrarlayanlar var hep. Biraz krndi aklinizla mantiginizla arastirin. Icerigindeki maddelerin bedene ne yapacagini, işlem goren gidanin daha dayanikli turlere bile.neler yaptigini bi gorun. Kisacik omurleri var hayvanlarin zaten ondada igrenc seyler yiyerek ve hasta olarak geciriyorlar. Sozde iyi bakiyoruz ama asla kendimize layik gormeyecegimiz seylere mahkum ediyoruz onlari.. vicdanimizla yuzleselim ve gozlerimizi acalim.lutfen. bilinc kasmaya gerek.yok sadece tarafsiz kaynaklardan arastirin anlayacaksiniz.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Çok laf kalabalığı yapmadan çok bilmişlik taslamadan !Kuru mama + hergun 2.3 paket yaş mama tüketiyor hafta da 2 -3 haşlanmış tavuk ve ya kırmızı et yiyor kızım ek gıda mutlaka verilmeli nasıl kendimiz yemeğin yanına salata ve ya yoğurt protein yiyorsak yavrular da ek olarak tüketmeli bol su ile de desteklenmeliler. Tek başına kuru mama çare değil bana kalırsa kaliteli kuru mamalar tüketiyoruz kaliteli yaş mamada ek gıda da şart

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 447 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR