Akvaryum Karidesleri Hakkında Yardım İstiyorum :((

blue_hoddle
blue_hoddle

5221 Puan

Merhaba. Kiraz karidesi beslemeyi düşünüyorum. Fakat karidesler ne yer bilmiyorum. Hazır yem vermek istemiyorum bazı sebeplerden dolayı. Bir makalede şöyle okudum ne kadar doğrudur bilmem yorumlarsanız sevinirim. * Karidesler bitkilerin üzerlerindeki alg, yosun vb. şeyleri yiyip beslenirler. Sizin haftada bir dut yaprağı, meşe yaprağı Vermeniz yeterli olacaktır. * Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? sizce bu yöntemle beslenir mi. İllaki hazır yem vermek gerekiyor mu. Birde yemeleri ve sağlıklı olduğu için kızılağaç kozalağı ekleyeceğim sizce uygun mudur?
1- Karidesler k a t i l salyangozlar ile birlikte yaşar mı?
2- Herhangi bir salyangoz türünü akvaryum kurulduğu gibi ekleye bilir miyim bitkiler eklendiği gibi yani.
3- Klasik bitki toprağı karideslere zarar verir mi? alt tabaka bitki toprağı üst tabaka lav kırığı olacak.
4- lav kırığı ve Kiraz karidesler veya direkt karidesler yaşar mı?
5- akvaryum kurulduktan 2 hafta sonra karidesleri eklersem yeterli midir? Hiçbir hobicinin 2-3 ay bekleyeceğini düşünmüyorum ve 1 hafta içinde ekleyenler var onun için sormak istedim.

14 CEVAP

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@ByTogi
Teşekkür ederim yorumunuz için. Salyangoz koymayı düşünüyorum hem faydaları saymakla bitmez hem de bazı salyangozların görünümleri güzel. Bende araştırıyorum. İyi geceler.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

cevaplarınızı bekliyorum

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

acill :(

ByTogi
ByTogi

2557

Doğrudur sizin de okuduğunuz makale de olduğu gibi yosunla falan besleniyorlar ama birçok sebze haşlanarak veriliyor. Muza bayılıyorlar.
Ben de açılan bu konulardan iki gündür sardım. YouTube'dan bakıyorum. İş yerinde biri ölürse ona da yiyorlar.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@ByTogi
Biliyorum evet. Fakat siz biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim. Haşlanmış sebze seviyorlar fakat ne sıklıkla vermeliyiz ve sadece haşlanmış sebze ile yaşaya biliyorlar mı? Birde araştırmalarınızda Karidesler ve Helena salyangozları yaşaya bilir diye bir başlık gördünüz mü. Yaşaya biliyorlar mı merak ediyorum. Bu akşam sipariş vericeğimde ondan.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

snn

ByTogi
ByTogi

2557

Salyangozlarla yaşayabiliyorlar. Çok sık görülmesi gerekmiyor bildiğim kadarıyla ve içine attığınız sebzenin küçük parçalar halinde olması gerekiyor çünkü bütün aile atarsanız tüketmeleri uzun sürüyor ve suda bazı dengeleri değiştiriyor.
Tecrübeli biri olarak yazmıyorum ama dikkat edin hiç beslemedim sadece konu ilgimi çekti çekeli bir şeyler izliyorum

ByTogi
ByTogi

2557

Hiç yem kullanmadan besicilik yapan kişilerde varmış. Ancak sanırım ara ara da olsa doğru bir mama kullanmak iyi olabiliyor sanırım

Dlnr
Dlnr

73

Karidesleri lepistelerle besledigim için yemsiz denemedim her şeyi yiyorlar zaten akvaryumda ölü bitkiler, yem artıkları, ölen balıkları bile.
Adi salyangozlari yemesi için aldığım katil salyongozlar adı salyangozlar bittikten sonra karideslerimi yedi şuan hiç karidesim kalmadı ☹️
Ve karideslerimi eklerken lav kırığı kullanıyordum hiç bir sorun yaşamadım.
Bazı salyangozlar bitkilerinizi yiyebilir bu arada dikkatli seçim yapmalısınız.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@Dlnr
karidesleri akvaryum kurulduktan ne zaman sonra eklemem uygun olacaktır. ben 2 hafta diye düşündüm ama sizce ne zaman eklersem uygun olur?

Dlnr
Dlnr

73

Ben Karidesleri balıklardan sonra ekledim ama balıkları da iki hafta beklettim bı sorunum olmadı. İki hafta akvaryumu düzenli olarak ışığını motorunu çalıştırmanız düzeni oturur bence

Dlnr
Dlnr

73

Benim kapalı hep bir sorunum olmadı ama kesin olarak bir şey söyleyemem açıkçası bu konuda

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@Dlnr
Bir şey daha soracağım. 2 hafta boyunca suyun oturması için akvaryum kapağının açık kalması gerekiyor mu? Kapalı kalsa da bir sorun olmaz mı yoksa? Buhar camım yok suyun azalmaması için Streç film tarzı bir şey ile kapatacağımda. onun için sormak istedim.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@Dlnr
Tamam teşekkürler. İyi akşamlar dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 956 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79566 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR