Kedim Testislerini Isırıp Yara Yapıyor

GunesAres
GunesAres

1094 Puan

Merhaba, kedim 1 yaşında 2 ay önce kısırlaştırdık. 2 hafta önce Ares yalanırken testislerini ısırdığını farkettim, hep yara olmuş hatta kanıyordu da. Veterinere götürdüm yara merhemi verdi bir tane, bir de elizabeth başlık aldık. Başlıktan kurtulup yine ısırmaya başladı pekte rahat hareket edemiyordu plastik başlıkla, bez başlık aldım bu sefer ondan da kurtulup bezi parçalamış. Fotoğraflarını da ekliyorum bu yara son hali. Neden yapıyor bunu anlamadım nasıl kurtulabiliriz bu huyundan bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?


9 CEVAP

mervedoganay
mervedoganay

11076

Çok geçmiş olsun. Oğlum İrmik de kaşıntıdan dolayı kuyruğunu kanatmıştı birkaç kere. Baya uğraşmıştık. Çareyi bir boy büyük elizabeth alarak bulmuştuk ancak öyle yetişememişti. Ama tabii bu bir önlem oluyor sadece. Asıl sorun ne ağrı mı kaşıntı mı onu çözmek lazım. Bir de kaşıntıyı azaltmak için günde bir kere Zyrtec şurup vermiştik 4-5 gün falandı sanırım. Tabii siz sorun vet inize. Evde olmayınca müdahale şansı olmadığı için en azından işe gitmeden şurubu veriyordum içim rahat ediyordu. Umarım kısa sürede geçer.

nefeskedi
nefeskedi

10117

Tuvaletinin içindeyken miyavlıyorsa idrar yoluyla ilgili olabilir ama bu ısırmalardan tahriş olduğu için idrarını yaparken ağrıyor diye de miyavlamış olabilir

nefeskedi
nefeskedi

10117

Kaşınma ya da ağrıdan olabilir. İdrar durumu nasıl kedinizin

D-O
D-O

11908

Benim de aklima kasinma ve tahris ihtimali geldi. Veterinere tekrar bir danisin derim.
Bir baska ihtimal de stres ve kaygi olabilir. Kaygili kediler bazen bir yeri fazlaca yalayip zarar verme eğiliminde oluyorlar. Belki bu konuda da veterinere danisabilirsiniz.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba gecmis olsun. Idrar yolu ya da ameliyat sonrasi bir sey olmus olabilir. Psikolojik de olabilir. Simdilik yara iyilesene kadar baslik takin. Iyilestikten sonra sirkeli su surun sevmediklerinden yalamaz. Yaralari duzelmeye baslayinca bir fincana su koyun icine de 1 cay kasigi elma sirkesi koyun biraz siringayla icirin. Bir iki gun gunde bir kez verin. Bagisikligni arttiriyor ve uriner enfeksiyonlara iyi geliyor. Uzun sure vermeyin. Cunku midesine dokunabilir. Kusarsa devam etmeyin. Tuvalete gittiginde agliyorsa idrar yolu enfeksiyonu olmus olabilir. Gecmis olsun.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir de idrar yolu icin haftada bir tarif vardi. Aksam yaziniza guncel derseniz yazarlar yine. Bir bitkiyi kaynatip veriyirsunuz haftada bir saglikli olanlara da veriliyor. Bulursam yazarim

GunesAres
GunesAres

1094

İdrar durumu aynı her zaman ne kadar yapıyorsa yine o kadar yapıyor. Kısırlaştırıldığı için tüyleri kesilmişti ya belki yeni tüyler çıkıyor diye kaşınıyor diye düşündüm ben de ama kanatacak kadar kendine acı vermesine anlam veremiyorum.

GunesAres
GunesAres

1094

Evet bu aralar stresli. Geçen ay hastalanmıştı 3 gün üst üste veterinere gittik 4'er tane iğne oldu (ondan önceki ayda kısırlaştırıldı). Geçen hafta iç dış parazit için hem de yarayı göstermek için yine götürdüm normalin 7-8 katı tüy döktü stresten. Veteriner inat etmiş orayı ısırmakta dedi. Artık dış kapı açılınca bile korkup salona kaçıyor, bu aralar tekrar veterinere götürmek istemiyorum bu yüzden. Veterinere bir şey sorduğumda kliniğe getirin burada bakalım diyor zaten. Yine de cevaplarınız için teşekkür ederim.

GunesAres
GunesAres

1094

İlginiz için teşekkür ederim, sirkeli suyu deneyeceğim. Bu arada tuvalete gittiğinde sessizce miyavlıyordu bir aralar ama şu aralar duymuyorum. İdrar yollarında sorun olunca mı miyavlıyorlar genelde tuvalette?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 266 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR