Mama Saklama Koşulları

İyi Akşamlar ,
Biliyorsunuz çoğumuz daha ekonomik olduğundan dolayı küçük paketler yerine daha büyük torbalarda yem alıyor. Bazı markalar açılsa bile kilitli poşet olduğundan hava almaması için ağzı kapatılabiliyor ancak bazı markalarda hava almasını önleyecek bir sistem bulunmuyor,bulunsa bile sürekli aç kapa şeklinde sürekli ağzı açılıp kapandıkça hava giriyor.
Bunlara ekstra olarak havalar gitgide ısınıyor ve önümüz yaz. Daha önce Erzurum'daydım ve yazları serin geçiyordu ve ilk başlarda küçük paketlerde aldığımdan kısa sürede bitiyor sorun olmuyordu şimdi ise Çanakkale'deyim yazın tahminimce havalar sıcak ve bi o kadar nemli olacaktır. Bu havalarda siz mamalarınızı nasıl muhafaza ediyorsunuz. Yaz ayında sıcakla beraber bozulma veya böceklenme yaşanabiliyormu ?
Şahsen ben geçen gün popüler alışveriş sitelerinden biri olan yerden 12kg Exclusion mama aldım(fiyatı uygundu diğer yerlere göre 698tl),sonra bildiğimiz bitmiş 5kglık su bidonlarının içini kurutup hiç nem kalmadıktan sonra mamaları içine doldurdum,5/5.5 adet bidon doldu. Kullandığım bidon hariç diğerlerini güneş görmeyecek yer olan bazanın içine attım.
Yazın buzdolabınamı atalım,derin dondurucuya atıp donduralım mı yoksa güneş görmeyecek yer kafimidir ?
Bu kadar basit bir soruya daha uzun yazı yazılmamıştır herhalde sahuru beklerken sıkıldım kusura bakmayın 😅

6 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Dolaba koymayın buzdolabı olmaz güneş almayan yer yeterli

Ben mamanın tamamı aynı amda hava almasın diye mama azaldıkça açmak yerine 5kiloluk bidonlara böldüm. Cam kavanoz daha sağlıklı olacaktır illaki ancak 2kglık kavanoza koyacak olursanız baya fazla temşn etmeniz gerekecek. Mama 10kg ancak hacmi büyük olduğu için daha fazla yer kaplıyor. Ben 12kg mama için 30litre/kg su bidonu(5×6) kullanmam gerekti.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

5 litrelik su bidonu fena fikir değilmiş, ben de deneyebilirim.


Koroplast'ın kilitli poşetleri var çeşitli boylarda. Ben başka işler için de bu poşetlerden alıyorum. Mamayı bu poşetlerin içine koyup ışık, nem, güneş açısından uygun bir odaya istifliyorum.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Ben büyük paket aldığımda pet şişelerde kullanıyorum kullanacağım kadarınıda 1.5 kiloluk mama paketlerini saklıyorum bazen bittikçe ona dolduruyorum cam kavanozdada saklayabilirsiniz buzdolabına koymadın güneş almayacak bir yerde durması yeterli :)

Böceklenme,kurtlanma tarzı birşey olmaz değil mi sıcaktan ötürü ?
@Palyaco

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 277 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR