Kedimin Üçüncü Göz Kapağı Görünüyor

Merhaba, yaklaşık üç gündür kedimin gözünde üçüncü göz kapağı çok belirgin.
İç parazit olarak veterinere gitmeyi sevmediği için (kutuya girmek istemiyor) enjeksiyon yerine bayer'in iç parazit damlasını damlattim.
Vet hekiminiz tobradex damla verdi. Damlatiyorum fakat etkisi olmuyor. Yarın tekrar vet e gideceğiz ama gözüme uyku girmiyor onu böyle gördükçe.
Uyurken daha belirgin, uyanıkken biraz belirgin. İshal, istahta azalma gibi bir şey yok, rutin oyunlarını oynuyor hasta gibi değil. Dışkısında gözle görülür kurt murt yok.
Böyle bi durumla karşılaşan varsa bana yardımcı olabilir mi, kaç günde iyileşir?


13 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131012

Benim bildiğim bu göz enfeksiyonu nedenli oluşan bir sorun değil. O yüzden damla ile çözülemez. Genelde bağışıklıkları düştüğünde ortaya çıkıyor, enfeksiyon ya da alerji temelli olabiliyor. Göz enfeksiyonu olsa göz çapaklanması oluşurdu. Yani bence kedinizin gözünde sorun oldu diye korkmayın. İç parazit damlasından sonra mı oluştu onu anlayamadım, damla bir şekilde ağır gelmiş olabilir. Hap rahatsız edince kusuyorlar rahatlıyorlar, damla ağır gelirse ne yaparlar bilmiyorum. Bağışıklığı yükselince düzelir diye düşünüyorum ben, bazen benim kedilerimde de olurdu bağışıklıkları düştüğünde.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Benim herama da oldu 1 hafta gentagut damla kullandık geçti ama veterinerinize sormadan kullanmayın siz yine de

Çok teşekkür ederim Aslıhan hanım, 3 yıldır benimle ama ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Yarın yine gideceğiz veterinere 🙏 yine de aynı durumu yaşamış olmamız beni rahatlattı. Gözü böyle olunca, son zamanlarda farklı ne yaptığımı düşündüm. Sadece damla damlattim iki hafta önce, acaba etkisiz geldi ve iç parazit mi oluştu diye düşündüm, hep iğne olarak yaptiriyorduk çünkü

Teşekkürler Beyza hanım🙏 yarın gidecegiz mutlaka 💞 çok üzülüyorum onu böyle gordukce internette kanser vs türlü türlü şeyler yazıyor

aslihan_e
aslihan_e

131012

Etken maddesi praziquantel o damlanın, etkisiz olması mümkün değil. İnternete başım ağrıdı yazınca kanser olabilirsiniz çıkıyor. Ben birçok kedimde gördüm bu durumu, hiçbirinde sorun çıkmadı geçti zamanla. Hatta biri yaşlandı şuan maşallahı var. Ciddi bir alt neden yoktur diye umuyorum. Yani bana kalsa hafif geçen bir enfeksiyon, bahar alerjisi olabilir ama veteriner ancak testle bilebilir.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

İnternette yazılanlara aldırış etmeyin korkulacak bi durum değil rahat olun geçmiş olsun ❤

Tamam çok teşekkür ederim iyi geceler sevgiler 💞

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Uyurken çıkması normal diye biliyorum açıkkende çok göze batar bi tarafı yok gibi. Amcaların bahçe kedisinde vardı böyledir durum onlarda tobrased göz damlası kullanmışlardı tabi kedi bi gün var bi gün yok olunca çok düzensiz kullanmışlardı. Damladan mı yoksa kendiliğinden mi geçti bilmiyorum. Aslıhan hanımın aksine vet enfeksiyon olarak adlandırmıştı tam bilemiyorum doğrusu nedir.

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Ben 3. Göz kapağı çıkması ve göz çapaklanması ve enfeksiyonunu hava soğumasına bağlıyorum kendi fikrimce hiçbir bilimsel dayanağı falan olmadan

edmrcglu
edmrcglu

12695

damlalar ağır gelmiş olabilir az su içiyor olabilir hekim en doğrusunu söyler sanırım ama bir daha iç parazit yapmalarına izin vermeyin bence iki tane yapmışsınız zaten

Casperbeyy
Casperbeyy

3902

Benim kedimde bir keresinde dışarı kaçmıştı ve bir hafta sonra bu şekilde olmuştu ,veteriner gözünü dışarıda bir yere vurmuşsa göz kendini korumaya almıştır demişti ve bir kortizon damla vermişti ,aynı sizinki gibi kendi sapasağlamdı.damla hiçbir işe yaramadı .ama sonra kendi kendine geçti.farklı sebepleri olabilir tabi ama kedinizde başka bir sağlık sorunu yoksa endişe edecek bir şey yoktur diye düşünüyorum:)

PESso_O
PESso_O

5258

jupiteristhecat


Merhaba aynı durum benim kedimde de mevcut nasıl bir tedavi uygulandı bilgi verir misiniz acaba?

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Konjuktivit olma ihtimali de var ama hekiminiz bundan bahsetmediyse bu ihtimalin üzerinde durmasınu gerektirecek başka bir belirti görmemiştir sanıyorum.


Bol patili günler dilerim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 996 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR