İkinci Bir Kedi Sahiplendim Birbirlerine Aşırlar Mı?

British shorthair kısır kedime arkadaş olması için ikinci bir kedi sahiplendim. Yeni kediyi görür görmez tıslamaya, hırlamaya başladı kedim. Sürekli onu seyrediyor yanına yaklaşıp tıslıyor. Bize de küstü yanına yaklaşamıyorum yeni kediyi getirdiğimden bu yana. Aynı süreci yaşayan veya bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirler mi? Birbirlerine alışırlar mı ve bize olan küskünlüğü geçer mi?

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128340

Bu tamamen kedilerin huy ve karakterleriyle ilgili. A kişisinin kedileri ilk günde hemen anlaşır, B kişisinin kedileri bir süre kavga eder sonra anlaşır, C kişisinin kedileri asla anlaşamaz, D kişisinin kedileri yan yana bile getirilemez, birbirlerine ciddi zarar verirler. Ben bunların hepsini gördüm yaşadım. Kediler yavruysa ya da biri yetişkin biri yavruysa büyük kavgalar çıkmıyor ama ikisi de erkekse yetişkin olduklarında öldüresiye kavga edebiliyorlar. Bazen yetişkin kedi sorun çıkarır bazen yavru daha korumacı tutum içerisindedir. Yani onların geleceğini burdan kimse bilemez. Sizinki biraz daha psikolojik olarak etkilenen bir kediymiş. Bazı kediler yabancı kedi yüzünden aşırı stres olup sahiplerine de soğuk davranabiliyorlar. Ancak bu demek değil ki asla kabul etmez. Zamanla alışabilir ama emin olun burdan kimse size kesin sonucu söyleyemez. Tamamen kediyle alakalı. Mümkün olduğunca kokularının karışmasını sağlayın. Kedinizin yattığı bez falan varsa yeni kediye sürün. Ancak eğer gerçekten nefret ederse yeni kedinin kokusunu yok etmek için onun koktuğu yerlere işeme davranışı da geliştirebilir. Umarım öyle bir durum oluşmaz. Kedinizle tatlı tatlı konuşun bol bol. Yeni kediyi de kedinizi de sevin. İkisine de oyun oynatın eğer oynamayı seviyorsa. Oyun oynamak buzları biraz eritebiliyor. Yeni kedi geleli kaç gün oldu? 1 aylık bir süre gerekebilir bazen daha da uzun.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Bir kaç gün önce evimize yeni kedi geldi 3 yavru ve 1 yetişkin kızımın yanına 2 aylık dişi yavru ilk başta kızım kokladı yeni kedi hiç bir şeyin farkın da değil kalabalık bir ortama girdi biz direk birbirlerini tanisinlar diye yavruyu ortaya koyduk aradan 20 dakika sonra tislama,hirlama,pati vurma, kavga dövüş 2 gün böyle geçti yavru yemek bile yiyemedi .


3 gün ufak ufak kavga tislamalar daha aza inmişti yavrular ile boğuşma vardı tabi 4 gün sonra hepsi evin için oyun oynuyor yemek yiyor
Ordan oraya koşuyorlar kendi kızım yavruyu yalıyor temizliyor birlikte uyuyorlar


Ben asla birbirlerine alışamayacaklar diye endişe ettim ama çok iyi anlaşıyorlar


Siz sadece Zaman tanıyın mutlaka alışırlar birbirlerine


Bana da ilk bir kaç gün küsmüş numarası yapmıştı şimdi iyi ki gelmiş anniş bir yavrum daha var der gibi bakiyor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 174 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR