İkinci Bir Kedi Sahiplenmeli Miyim? / Hangi Mamayı Kullanmalıyım?

ElephantMan
ElephantMan

234 Puan

Öncelikle merhabalar. Ben kedimi sahipleneli 1 sene oluyor. Açıkçası başta çok tereddüt ettim ama şu an hayatta aldığım en iyi kararlardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Ben yalnız yaşayan biriyim, fazla seyahat etmem fakat sonuçta işe gidip geliyorum, kedimde bununla ilgili bir problem gözlemlemesem de sanki ikinci bir arkadaşı olursa daha keyifli vakit geçirir gibi geliyor. Yalnız sorunum şu ki; Bütçe olarak çok yerlerde değilim. Eğer böyle bir karar alırsam bazı şeyleri maalesef kısmam gerekiyor. Kızımı bugüne dek Hill's ve N&D'nin mamaları ile besledim. Artan fiyatlar sonucu biraz daha alt segmentte mamalara yoğunlaşmayı düşünürken eğer ikinci bir kedi sahiplenirsem kaliteyi biraz daha düşürmem gerekecek. Yani sizce kızıma tüm bütçemi ayırıp daha iyi bir yaşam mı sunmalıyım, yoksa sokaktan ikinci bir kedi sahiplenip mama kalitesini düşürüp her şeyi birlikte mi paylaşmalıyız? Bu konularda fikir belirtirseniz sevinirim çünkü çok kararsız kaldım. Hangi yolu seçersem seçeyim her halükarda bir mama seçmem gerekecek, her iki ihtimalde de bana mama önerirseniz ayrıca mutlu olurum. Pet Fooled diye bir belgesel seyrettim ve orada kuru mamaları aşırı derecede kötülüyor, BARF diyeti öneriyorlardı. Bu durum da karışık olan kafamı iyice karıştırdı, haftalardır bir şeyler araştırıp sonuca ulaşmak istiyorum ama her araştırmam kafamın iyice karışmasına ve iyiden iyiye kararsızlaşmama sebep oluyor. Yardımlarınızı bekliyor ve yazımı sonuna kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

6 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Ne kadar özenle düşünüp tartmaya çalışmışsınız.Bana sorarsanız, benden bir kedi sahiplenin ben size Hills olmasa da , iyi kalite bir mama hediye edeyim.Bir can ol'sun emin ellere teslim edilsin.😊Hatta taşıma sepeti, kullanilmamis tuvaleti de bedava 🙃
Kendi kedim var , bir de sokaktaki canlar.Sokak dediğime bakmayın, tam kapimdalar.Evet hepsine birden bakmaya çalışırken, kaliteden ödün verdik, yaş mamasindan, falanindan filanindan.Ama bu ödülleri verirken diğerlerinin hiç olmadı temel ihtiyaçları karşılandı.Bazen ah ya diyorum evlat , daha iyi şartların olabilirdi ancak onlarda can.
Siz ise sadece iki kedi sahiplenmis olucaksiniz.Bir tanesi daha emin ellerde ve bir yuvada yaşama şansı elde edicek.Bunun için biraz ödün vermeye değmez mi?

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bence kesinlikle 2. Bir kediyi sahiplenin. İlk başta biraz alışmaları zor oluyor ama sonrasında o kadar iyi anlaşıyorlar ki dünyanın en iyi kararını vermişim 2. Kediyi sahiplenerek dersiniz. Mama olarak bozita, sanabelle, exculusion gibi markalara bakabilirsiniz kampanya dönemlerinde 10 kg paketlerde kg fiyatı 50 60 tl civarı oluyor. Biraz daha uygun fiyatlı olarak golosi markasına bakabilirsiniz ben şu an kullanıyorum memnunum gayet. Matisse, brit preminium, prochoice, my food markalarını da beğeniyorum. Bu yazdığım markaların hepsi bence kullanılabilir fiyat performans markaları. Barf beslenme bence evet çok doğru bir beslenme şekli ama güvenilirlik ve pratiklik açısından zor o yüzden ben tercih etmiyorum şu anlık. Evde haşladığınız hayvansallarla da kedilerinizin diyetini zenginleştirebilirsiniz haşlama suyuyla verirseniz hem böbrek sağlıklarına da iyi gelir

aslihan_e
aslihan_e

128341

Eğer yeni kediyi sevmezse size de sinirden biraz soğuk davranabilir ama severse o zaman hiçbir fark olmaz. Mesela civcivlerde yanlarında başka civciv olunca sizi tınlamıyorlar pek ama kedilerde bu durum pek yok bence. Kardeşleriyle uyuyup, birbirlerini yalama zamanı yaptıkları, birlikte balkondan dışarıyı izledikleri de oluyor tabi ama yine size gelip seviliyorlar. Kardeş dediğim illa öz olacak değil. Sizi ayrı seviyorlar. Yeni kedi almak bir risk, kedinizin ve yeni kedinin huyuyla ve ruh haliyle ilgili olumlu yaklaşıp yaklaşmayacağı. Mesela benim kedilerimden biri balkondan giren bir yavruyu aşırı sevdi ve sonra o fip çıktı ve öldü, sonra kedim onu çok aradı ağladı, yanında kendi kardeşi olmasına rağmen. Ama kuzenleri ile düşmanlar, nefret ediyor. Kedilerin kimyasının uyuşup uyuşmamasıyla ilgili bu. Burdan kimse sonucu bilemez. Yeni kediyi sokaktan sahiplenirseniz hayvan en kaliteli mamayı yiyemez ama sokakta aç kalmasından bin kat iyidir. Bizimkilerin kardeşleri olmasına rağmen ben evden çıkıp markete gitsem deliriyorlar. Yalnız kalsalar Allah korusun kalmasınlar. Zaten birinin kardeşi öldü, hayvan psikolojik olarak bitik şuan. Aşılarını yaptırabildim de şükür arada bahçeye çıkaracağım. En sevdiği yiyecekleri bile yemiyor. Balkondan diğer kedileri izleyip duruyor. Kardeşinin dışarı gittiğini sanıyor sanırım. Sürekli çağırıyor. Zaten o ölen yavru için bile ağlayan kedi kardeşi ölünce çok kötü hale geldi mahvoldu. Bence iki kedi anlaşırsa muhteşem bir şey ama anlaşmazsa da o kadar beter bir durum. O zaman ayrı yerlerde tutmak gerekiyor sahiplendiremezseniz. Bizimkilerin dedeleri var mesela, öz değil tabi ki, onu bile nasıl severler. Bence kedilerin başka kediyle iletişimi eğer ki olumluysa bambaşka bir duygu onlar için.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Birgün eşimi kandırabilirsem ben de 2.yi sahipleneceğim :) mama konusunda bozitanın 10kg lıklarını alırsanız çok zorlanmazsınız. Rotasyona da daha uygun fiyatlı mama eklersiniz @warriorsans ın önerdiği mamalardan. Arada da bidaha mı gelcez dünyaya diye n&d acana falan sıkıştırırsınız indirim bulduğunuzda :)

theyusra
theyusra

16477

kedilerin 1 yaşını geçtikten sonra yanlarına başkasını kabul etmekte çok zorlandıklarına dair bir yazı okudum geçenlerde. hem yavruların enerjisine ayak uyduramadıkları hem de bölgelerini tamamen sahiplendikleri için çok zorluk çekiyorlarmış, bu dişi bir kedi için çok daha zor. tabi her kedi için farklı olsa da ben olsam maddi durumumu göz önüne alarak riske atmazdım. zaten dediğiniz gibi kuru mama sağlıklı bir şey değil, üstüne kaliteyi düşürmek cidden çok riskli. bir de kediye iyi gelmezse çok daha zorlanırsınız. karamsar düşünüyor olabilirim ama ikinci bir kedi beni her zaman korkutmuştur. bunun bir de hastalık faslı var, biri hasta olunca diğerine de bulaşıyor falan zaten veteriner fiyatları da ortada. bilmiyorum ama bence zor iş ya :(

ElephantMan
ElephantMan

234

Hepinize cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim @Superisi814, @Warriorsans, @gokhansultan, @theyusra . Tüm önerilerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Kafamı kurcalayan bir diğer hususu sormayı unutmuşum. İkinci bir kedi sahiplenildiğinde kızım benden yavaş yavaş uzaklaşmaya başlar mı? Örneğin normalde hep gelir göğsüme yatar ama evime bazen misafir geldiğinde bu tür minnoş davranışlar sergilemiyor. Yeni bir kedi gelince de bu tür davranışları yine değişir mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 390 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR