Kısır Kediye Normal Mama Vermek??

iegny
iegny

1398 Puan

Merhaba. kedim kısır fakat aynı markanın kısır olanıyla yetişkin olan mamasının arasında fiyat farkı var. normal mamadan alsam nolur? oran olarak zaten çok yakınlar.

7 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12757

Kilo durumunu ve öğünlerini takip edebiliyorsanız bir süre devam edebilirsiniz fakat sürekli kullanım yapmak iyi bir tercih olmaz, böbrekler ve özellikle erkek kedilerde idrar yollarında normal mamalar sorun yaratabilir, kısır mamalar buna uygun içerikle formüle ediliyor bu tür durumları engellemek için.

poverpuff
poverpuff

700

kısır kedilerin enerji farkları oluşabiliyor. normal adult (yetişkn) mamaların protein ve yağ degrleri çok yüksek olabiliyor. vit vs de de.. eger mamalarda degerler birbirine yakınsa bir nebze mantıklı olabilr. hele kediniz çok hareketsiz bir kediyse hiç makul degil. sonrasında veteriner vs. masrafları yerine düzgün ve uygun mama kullanmak en dogrusu. malesef bütün mama fiyatları coşmuş durumda. kendimiz yemez, onlara yedirir olduk. sağlıkla kalın🐈

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Ben incelediğimde yağ oranı dışında bariz bir fark görememiştim kısırla yetişkinde. Kilo problemi yoksa arada vermekte sakınca olmaz diye düşünüyorum. Örneğin arkadaşımın kedisi uzun süreli kısır mama yediğinde kilo verip iştahsızlaşmıştı, şuan yetişkin/kısır mamayı dönüşümlü veriyor daha keyifli kedisi. Tabi bunlar kediden kediye ve mama kalitesine göre de değişen durumlar.

theyusra
theyusra

16477

kısır mamaların kapitalizm oyunu olduğuna inanaraktan bu zamana kadar hiç kısır mama kullanmadık kedime, hala sapasağlam :)

Selenay1
Selenay1

11458

Kısır mamalarla yetişkin mamalar arasında %10 kadar yağ farkı vardır. Bunun yanında bazı besin katkı maddeleri de (potasyum hatırladım şu an) azaltılır. Ben de başta bir fark yok sanıyordum içeriğe bakınca gözden kaçabiliyor ama uzun vadede bu saydığım şeyler kediye zararlı oluyor. Maalesef fiyat farkına rağmen kısır mama almanız lazım

Sdfgh
Sdfgh

898

Ben kısırlaştırdıktan sonra elimde kalan kitten mama bitsin diye bir süre kullandım. Fakat kedim o süreçte çok kilo aldı ve 1 yıl geçti şuan üzerinden kilosunu ancak yeni yeni toparlamaya başladık. Yine biraz tombul ama şuan sağlıklı kilo sınırı içerisinde. Ben o yüzden kısır mama kullanmanızı öneririm.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Kilosu fazlaysa kilo almaya meyilliyse mutlaka kısır mama kullanılması gerekiyor mamanın değerlerine baktığımızda fark görebiliyoruz çoğu mamada erkek kısır kediler için yetişkin mamalar sıkıntı yapabilir kullanacaksanızda magnuzyum,fosfor,sodyum değerlerine dikkat etmelisiniz idrar yollarında sorun yaşamamak için. Yetişkin kedi mamalarında yağ oranı fazla düzenli kullanımda kilo artışı ve yağlanma yapabilir bir pakette sorun olmaz ama kısır mama kullanmaya özen gösterin bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 273 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR