Kedim Yeni.aldigimiz Yavru Kediyi Kabullenemiyor

1 yaşındaki erkek kedimm yeni sahiplendiğimi dışı kediyi kabullenemiyor ve yemeden kesildi yemek yediremiyoruz

6 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

1 ay önce aynı durumda olan bir arkadaşım vardı 1 yaşındaki kedisinin yanına sokakta annesiz buldukları yavru erkek bir kediyi aldılar. Onu tekrardan sokağa bırakmaları mümkün değildi. Tabiki ilk başta her şey çok kötüydü. Küçük devamlı oyun oynamak istiyor (çok küçüktü) büyükse devamlı ona vuruyordu. Evde olmadıkları zaman odalarını ayırdılar ve onlara özgür yaşam ortamı verdiler. Eve geldiklerinde gözetim altında birleştirdiler. Her şey ilk başta kötü başlasa da şu an 1 ay oldu ve birbirlerine deli oluyorlar bayılıyorlar. Asla ayrılmıyorlar ve devamlı birbirlerini yalayıp birbirlerinin kucağında uuuyorlar. Eğer o kedinin başka şansı yoksa vazgeçip geri bırakmayın. Bekleyin. Ha eğer başka şansı varsa onu sahiplenecek kişi hazırsa sokaktan almadıysanız bu sizin tercihiniz tabiki geri bırakabilirsiniz. Ama zaten biz bile yeni tanıştığımız insanlara alışamazken onların bir anda tak diye birbirlerini kabullenmeleri imkansız. Onları da insanlar gibi hatta çocuklar gibi düşünelim. Hepimizin alışma daha sonra kaynaşma dönemi oluyor. Tabiki her kedi yeni gelen kediyi kabullenmeyecek. Bu herkesin kedisinin başına geliyor. Ama mühim olan sabıretmek ve belli bir müddet farklı odalarda durmalarını sağlamak. İyi şanslar :))

Heiter
Heiter

115202

Kediden kediye değişir bu alışma süreci ama ilk başlarda ayrı alanlar sunmak lazım. Oyun bahanesiyle de ara ara biraraya getirebilirsiniz. Bu araları da zamanla arttırabilirsiniz. Mama ve su kabını da ayırın kesinlikle. Tuvaletleri de arttırsanız iyi olur. Şimdilik rekabeti gerektirecek şeyleri ortadan kaldırmak lazım yani.
İyi gözlemleyin kedileri. Birbirlerini yaralamadıkları sürece atışmalarında sıkıntı yok. Devamlı kontrol edin yara bere var mı diye.
Sorununuzun reçetesi bolca sabır, iyi gözlem ve uygun çözümler sunmak. Bunu yapamayanların kedileri birbirine alışamıyor malesef.

miasugok
miasugok

12502

Elbet bekleyin zaman geçsin alışır falan diyen çıkacaktır ama ben olsam dişi kediyi daha fazla alışmadan geri verirdim.


Biliyorum çok yapıcı bir yorum olmadı ama hayvanları birbirlerini sevmek zorunda bırakmak bana doğru gelmiyor:(

yaseminece
yaseminece

5184

Benim de 8 aylık oğlum yeni bir kediyi kabullenemedi,yavrucağa saldırdı hep.Sahiplendiğimiz yavru bizimkini seviyordu oynamak istiyordu ama oğlum izin vermedi,çok kıskandı bize küstü falan.Mecbur geri verdik,başka birisi sahiplendi sonra:) Alışamazsa en iyisi sahiplendirmek olacaktır diye düşünüyorum ben de

aksoy65
aksoy65

3904

Aynısını ben yaşadım başta zorlanıyorlar ama bir süre sonra birbirlerinden ayrılmayacaklar

Zeynooo
Zeynooo

4821

Ben iki defa farkli zamanlarda farkli cinsiyetlerde kedi getirdim . Pumugum cok kiskancven fazla 3 gun onu da zar zor ayri oda baktim . Asla kabullenmedi . Cildirdi . Ve sahipelndirmek zorunda kaldim . Bence zorlamayin illa alisacak diye yemek falan kesmis stres girer yani.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 644 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR