Fazla Tüy Dökümü

cooheaven
cooheaven

2621 Puan

Hills balıklı mama yiyor ve ek olarak biotin kullanıyoruz ayrıca düzenli olarak da furminatörle taramama rağmen çok fazla tüy döküyor bazen ağzımızdan çıkarıyoruz tüylerini. Annem de onu tam sevmeye başlamışken bu durumdan dolayı tekrar soğudu kedimden evde istemiyor artık her günüm ikna etmekle geçiyor. Mevsim geçişinden dolayı olduğunu biliyorum ama kışın da çok dökerdi şimdi 3 katı tüy döküyor taradığım zaman avuç avuç tüy çıkıyor. Fotoğrafını ekleyeceğim aşağıya fotoğraftaki tüy sadece 2-3 kere taramadan falan çıkıyor. Ne yapabilirim ek olarak?


12 CEVAP

Heratiko
Heratiko

2426

Somon yağı kullanabilirsiniz benim kedime çok iyi geldi ve tüyleri yumuşacık parlak sağlıklı oldu.

Palyaco
Palyaco

218519

Vest plus vitamin ve vest plus kitten beraber kullanın tüy dökümü olmuyor

aslihan_e
aslihan_e

128583

Çok normal ki, bizimkiler de böyle şuan. Kışın bizimkiler hiç dökmezdi şimdi tarayınca avuç avuç dökülüyor. Ordaki tüyden çok daha fazla. Kışın dökmesi normal değil ama şuan dökülmeyi durduramazsınız. Vitamin takviyesi ne kadar doğru bilmiyorum, mamalarında zaten gerektiği kadar vitamin var. Vitaminin fazlası karaciğerlerini yorar dikkatli kullanmak gerekir. Ayrıca balık yağında tüylere iyi gelen şey omega ama hazır balık yağlarında omega neredeyse yok denecek kadar az, bunu uzmanlar söylüyor. Onun yerine taze balık haşlayıp suyuyla verin ya da buharda pişirme / fırınlama yöntemi yedirin. Tüylerine en iyi gelen şeylerden biri o olur. Bir de kullandığınız tarak tüyleri kesen tarağa benziyor, eğer öyle ise tüylerinin kesilmesi dökülmenin artmasına neden olur. Onların vücutlarının bir tüy dengesi var ve kesmek bu dengeye zarar veriyor.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Yani çok normal. Bu tüy dökümünü durdurmaya çalışmak bence sağlıksız.

aslihan_e
aslihan_e

128583

Her türlü hayvan kışlık kalın ve sık tüylerini atıp yazlık seyrek ince tüylerini çıkarmak zorunda. Bu onların vücutlarının temel çalışma şekli sıcağa göre ayarlanıyor mecburen. Belki kışın ev ısınız ona göre sıcak oluyorsa o yüzden de dökülmesi olabilir.

poverpuff
poverpuff

700

gayet normal

Kontesiim
Kontesiim

104582

Abartı bir durum değil gayet normal. Özellikle bu mevsimlerde dökerler benim kızım da döküyor durdurmak mümkün değil. Kışın dökülmesi sıkıntı oluyor ama mevsim geçişlerinde çok normal.

Ben Ramses in hiç az tüy döktüğü bir mevsim hatırlamıyorum bebekliği hariç hep fazla tür döker ki şu an bu fotoğraftakinin yaklaşık 3 katını döküyor. Hergün tarıyorum hem de. Bir türlü çözüm bulamadım her yolu denedim. Veterinere götürdüm sağlıklı dedi. Ben de akışına bıraktım hergün ev süpürüyorum tüy toplama rulosu çok sık bitiyor. Annelerin yanına taşınınca da dyson v12 alacağım yoksa sıkıntı yaşayabiliriz. Ben tolere ediyorum ama evdekilerin edeceğini sanmıyorum. Yani tüy dökümüne yapacak çok birşey olmuyor maalesef.

izmirle
izmirle

10941

Mama kaynaklı bir durum alerjik bir reaksiyonda olabilir. Balıklı mamaların tüy dökümünü durduğu tavuklu mamaların artırdığına dair genel bir hurafe var halk arasında vetoskin kullanabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde tüy dökümünü arttırabiliyor.

Quinttet
Quinttet

996

Sürekli furminatorle taramanızı önermiyorum. Sağlıklı tüyleri de koparıyor

cat_expert
cat_expert

12742

Bazen akışına bırakmak gerekiyor.


Bizim de 4 aydır devam ediyor tüy dökümü.


Vitaminler, mineraller, 3 farklı tarakla taramalar, balıklı, etli mama denemeleri, kısırlaştırma, 3 farklı veteriner hekimde kontrol, misafirden strese giriyor olabilir diye eve misafir kabul etmeme dahil her şeyi denedik fakat tüy dökümünü azaltamadık. Biz de artık akışına bıraktık, bir elimizde yapışkan rulo bir elimizde süpürge devam ediyoruz yaşamaya :)))

Selenay1
Selenay1

11443

Ya bana bu mamadan kaynaklıymış gibi geliyor ama okuduğum kadarıyla kalitesiz mama yiyip tüy dökmeyen kediler de var o yüzden bilemiyorum şahsen ben 2 kedime de sahiplendiğim günden beridir brit care den aşağı bir mama yedirmedim taradığımda bile çok az tüy geliyor mama değişikliği yaptıysanız belki ondan olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 363 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR