Sizce Ne Yapmalıyım

Nrydiry
Nrydiry

4812 Puan

Anket

Evde kalsın
(14 oy)
Anneannenlerde senle birlikte olsun
(0 oy)
Köydeki evinizde kalsın
(3 oy)
Toplam (17 oy)

Cumartesi günü köye gideceğiz ve en geç çarşamba akşamına kadar kalmayı düşünüyorlar. En erken de salı döneriz dediler. Kedim var (1 yıl + 2 aylık) ve fikrinizi almam gereken konu da bu. Kediyi götürmeli miyim? yoksa götürmemeli miyim? Kediyi götürmezsek evde tek kalacak, arada komşumuz mama ve su koymak için gelecek. İki tane kum kabını da tamamen dolduracağız. Ama o zaman da kedim baya yalnız kalmış olacak ve depresyona girer diye korkuyorum. Gün içinde yalnız kalınca bile akşamına çok tripleniyor küsüyor. Bir de onu terk ettiğimizi düşünmesini hiç istemiyorum. Ama götürürsek de aşıları tam değil, babam gizlice dışarı çıkarcak ben uyurken, kalacağı yer açısından çok kısıtlanıcak.. Sonra oradaki kediler, köpekler derken ben daha çok stres olucam. Kedim de en son Eylül ayında dışarı çıkmıştı.
Balkona çıkıyor ama aynı olmaz diye düşünüyorum. Uzun süreli gidiyor olsak zaten çıkıyor, o vakit kendi evimizde (ilçenin köyünde) kalıyoruz ama şimdi gidip anneannemlerde (ilçede) kalacağız ve orada da kediyi kısıtlamak zorunda kalıcam; mama, su, tuvalet, ben hepimiz aynı odada kalıcaz. Hatta kediyi kapalı balkona koyalım diyor annem. Çünkü anneannem de evde kedi istemiyor. Havalar sıcak olduğu için sorun olmaz ama alan olarak küçük olduğundan rahatsız olur. Sürekli miyavlar. Ben de hep başında durmaya calisicam, babam gizlice dışarı çıkarmasın veya canı sıkılmasın diye.. annemin üçüncü bir fikri var o da şu: kediyi köyde bizim eve bırakalım o orada dursun arada gelir bakarız. Ama babam yine oradayken dışarı cikarmaya calisicak. Veya mama ve su koyma açısından da günde bir kez falan gidebiliriz yanına. Yine yalnız kalıcak ve bu sefer kum açısından da tek bir kabı götürebiliriz ve o da yeterli gelmez. Ayrıca uzun zamandır köye gitmedigimiz için evi de yabancılayabilir. Şuan yazarken, ne istediğimi fark ettim aslında ama yine de fikrinizi alayım. Evde tek başına kalırsa (köydeki değil) çok depresyona girip kızar mı sizce??

7 CEVAP

Miniss
Miniss

13182

Yabancılara davranışı nasıl oluyor?evinize gelecek kişi biraz da oyun oynatsa daha mutlu olur

Seydagulec_
Seydagulec_

3488

Bence evinizde en güvenlisi ben de kedimi evde yalnız bırakmıştım sadece ona zarar verebilecek her şeyi kaldırdım, yanınızda götürürseniz orada daha çok stres olacaktır. Geldiğinizde neyi çok seviyorsa örneğin yaş mama, ödül maması gibi şeylerle gönlünü alırsınız :)

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Kediler ortam değişikliğini sevmez ve doğada bu hayvanlar hep yalnız gezer o yüzden kesinlikle evde kalsın ortam değişikliği emin olun çok daha fazla strese sokar ki gittiği yerde evden kaçma bir şey olma ihtimali çok fazla

Nrydiry
Nrydiry

4812

Ya normalde yazları köyde dışarı çıkıyor ama daha öyle gitmiyoruz, bu sefer 4-5 günlük olduğu için ve aşıları tam olmadığı için çıkarmak istemiyorum.. ve evde yalnız başına kalmayı sevmeyen bir kedi, ondan soruyorum, tek başına depresyona girerse falan diye. Evde biz varken bile bizden yüz görmeyince üzülüp gidip battaniyesini emip yoğuruyor 😔💔

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Bence ortamını hiç değiştirmeyin. Komşunuz bakacakmış zaten. Götürürseniz daha çok stres olur. Belki komşunuzdan rica ederseniz kum kabını da temizlerse çok güzel olur. Bir de ona zarar verecek eşyaları kaldırmalısınız. Ya da kırıp dökeceği eşyalar olan odaları kapatıp gidebilirsiniz.

NorthNight
NorthNight

16576

Bir iki haftalık süre olsa yanınıza alın derdim ama bir kaç gün için heleki biri gelip kontrol edebilecekse hiç düzenini bozmayın. Bol bol oyuncak falan bırakın. Gelen komşunuzdan da rica edin 15-20 dk fazladan kalıp biraz oynasın sevsin, sevdiği bir yaş mamayı verebilir vs bu şekilde gayet rahat olur diye düşünüyorum.

Selenay1
Selenay1

11443

Götürürseniz ortam değişikliğinden, götürmezseniz tek kalacağı için stres yapacak. Yani iki türlü de stresli zaten. Bence en mantıklısı köydeki evinizde kalması babanızı ikna ederseniz eğer. Bence kendi evinde sizi görmemesi yabancı evde sizi görmesinden daha kötü olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 316 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR