Kedimin Ağzından Salya Geliyor Ve Yemek Yemiyor.

Smyye11
Smyye11

172 Puan

Merhaba. Son 2 gündür kedinin hiçbir şeyi yoktu. Mama ile beslenmiyor. Köyde ne bulursa yiyor. Arada eve alıyoruz. Oldukça hareketli oyun oynayan bir kedi. Bu sabah bu hâlde geldi eve. Değişik bir şekilde koyu salya akıyor hiçbir şey yemiyor. Normalde ismini hemen algılar yanımıza gelirdi ne kadar seslensek de kafasını dahi oynatıp bakmıyor. Köyde 10'dan fazla kediye bakıyoruz fakat hiç bu şekilde bir durumla karşılaşmadık. Merkeze gittiğimde veterinere götüreceğim fakat birkaç gün var. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba? Şu an evde yapabileceğim bir şeyler var mıdır?


7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128341

Fare zehri yemiş olabilir. Ağzına bakın önce yara enfeksiyon vs var mı diye. Yoksa önlem olarak çiğ yumurta akını şırınga ile yoksa kaşık ile bol bol içirin. O zehri biraz çeker. Bir de ev yapımı yoğurt varsa ondan yedirin. Zehirlenmede ilk belirti salya. Ama ağız enfeksiyonunda da biraz olur. Önce yara vs var mı bakın varsa yazın. Yoksa dediğimi yapın. Eğer zehirse ve çok yediyse vete gitmeden zor ama bazı kediler daha kolay atlatıyor az da yedilerse.

EZK
EZK

111866

Çok geçmiş olsun. :( Benim kedim arada strese girince yapiyordu. Umarım ciddi bi şeyi yoktur.. :(

aslihan_e
aslihan_e

128341

İlla ki açarsınız ağzını. En azından sağlı sollu bakın etinden dış tarafa. Zehirse bir şey yapılmazsa sabaha ölmesini mi bekleyeceksiniz. Dediklerimi yapmanız gerek.

aslihan_e
aslihan_e

128341

Gençlik hastalığı olmuş da olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128341

Eğer ağır bir zehirse ve çok yediyse ya da viral enfeksiyonsa birkaç güne dayanmaz yalnız. Sabah götüremez misiniz? Zehirse şansına atlatması zaten de.

Smyye11
Smyye11

172

Teşekkür ederim yanıtlar için. Ağzına bakmaya çalıştık fakat açmıyor. Patiyi yalamaya çalıştı onu da yapamadı. Hareketleri kısıtlandı. Yiyeceği almaya çalıştı ağzında çeviremedi. İnşallah yarın veterinere götüreceğim durumu beni korkuttu açıkçası :(

aslihan_e
aslihan_e

128341

Kedinin durumu nasıl?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 278 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR