Hamile Kediye Mantar Aşısı Yapılır Mı?

ankarmert
ankarmert

271 Puan


  • Hamile Scottish Fold kedim vardı yaklaşık 50 Gündür Hamileydi fakat Evde ki erkek kediden Mantar bulaştı bir Veterinere götürdüğümde ikisine Mantar aşısı yapacağız dedi kendisine özellikle sordum kedi hamile herhangi bir sorun olur mu diye fakat olmaz dedi ve mantar aşısı yaptı 1 Hafta geçmeden kedim doğum yaptı 4 Yavru doğurdu 3 Yavru 24 Saat geçmeden hayatını kaybetti. Mantar aşısı bir sorun yapmış olabilir mi kafam çok karışık şuan.

10 CEVAP

Veterinerler genelde hamileyi geçtim emziren yavrusu olan kediye aşı bile değil iç dış parazit yapmazken mantar aşısı yapması çok garip helede hiçbir tedavi denemeden(krem, ecosin, spreyler, şampuanlar vsvs) . Size tavsiyem başka bir veterinere uğrayıp durumu anlatmanız eğerki o da yapılmaması gerektiğini savunuyorsa aklıma tek gelen maddi çıkarlar oluyor

simbakedi
simbakedi

136205

bilincsiz ureticilerden dolayi olan anneye ve yavrulara olmus cok yazik

aslihan_e
aslihan_e

128489

Ben mantar aşısı yapılmamalı diye biliyorum. Aşıları araştırırken Biofel'in kendi sitesindeki açıklamada da okumuştum. Sizinkine yapılan marka ne bilmiyorum ama. Ölümün aşıdan kaynaklandığı kesin mi bilemeyiz.

aslihan_e
aslihan_e

128489

Bu rus aşısı galiba. Bunun için de Türkçe kaynak yok ama Rusça kaynağı çevirip baktım hamileliğin ikinci yarısında aşılamaya izin verilmez yazıyor açık olarak. Yavru kedinin vücudunda kaplı dediğiniz şeffaf bir zarla kaplılardı yavrular değil mi? Eğer öyleyse o çok normal, bazen kendiliğinden açılmış şekilde bazen de kapalı şekilde doğarlar, peki doğdukları an anne kedi hemen o kaplı zarı açıp yavruyu yaladı mı ya da o açmadıysa siz açtınız mı? Çünkü eğer anne açmazsa sizin açmanız gerekir. Bu yüzden doğum sırasında mümkünse kedinin başında beklemek önemlidir. Anne ilgilenmiyorsa ilk önce onun ağzına uzatırsınız yavruyu, genelde görünce işlemi yapmaya başlar. Yoksa yavru oksijensiz kalıp zarar görebilir hemen ya da daha sonra ölebilir. Doğdukları an hemen temizlenip memeye yürümeleri gerekir.

simbakedi
simbakedi

136205

kediyi zorla çiftleştiriyorsun, üremesini sağlıyorsun. üretici olman için illa satmana gerek kalmaz. erkek kedide daha sağlık kontrolü bile yaptırmadan çiftleştirmen de ne kadar bilinçsiz ve cahil olduğunu gösteriyor. fold kedini çiftleştirmiş olmana yorum bile yapamıyorum. bulduğun veterinerin bilinçsizliği de apayrı konu. sizin gibiler yüzünden olan bu canlara oluyor çok üzülüyorum. keşke sizin başınıza gelse bu kötülükler de onlardan çıkmasa

ankarmert
ankarmert

271

https://i.hizliresim.com/if0la1c.png - Aşı olarak resim'de görünen aşıyı yapmıştı kedilere yavrular zaten aşırı küçük doğdu plasenta yavru kedinin tamamen vücuduna kaplıydı son doğan ve şuan yaşayan yavrunun sadece plasenta kafa tarafında bulunuyordu.

ankarmert
ankarmert

271

Evet doğrudur zaten şuan araştırmaya koyuldum Maddi çıkarlar yüzünden mi yaptı bunu bilemiyorum aklıma tek gelen durum aşının bu doğumda bir etkisi var mı.
Doğan 3 Yavrunun tamamen Vucüdu plasenta ile kaplıydı anne çıkardıktan sonra yaladı doğduktan bir 10 Saniye sonra ben kendim elimde plasenta yırttım ve temizledim annenin yanına koydum hepsi sıra ile bugün öğlen akşam ve gece öldü.

ankarmert
ankarmert

271

Eksik bir bilgi vermiş olmayayım'da Erkek kedi zaten mantarlıydı ve Travozol isimli bir krem ile devam ediyorduk fakat Anne kediye bulaştırınca ve kontrol için veterine gitmiştim ve veteriner ikisine aşı yapılması gerektiğini söyledi ve üsteki belirttiğim aşıyı yaptı ve yanına ekstra Madecasol & Furacin isimli iki kremi yazıp sadece anneye sürmemi istemişti.

Selenay1
Selenay1

11443

Bırakın hamile kediyi, sağlıklı kedide bile mantar aşısı son tercihtir bana bunu veteriner hekim söylemişti. Keşke araştırsaydınız önceden yaptırmasaydınız ama iş işten geçmiş artık maalesef ki

ankarmert
ankarmert

271

Herhangi bir üreticilik veya hayvan ticareti yapmıyorum bazı arkadaşlar herkesi kendileri gibi sanıyor yardımcı olanlara tekrar teşekkürler dün gece herhangi bir veteriner tanıdığıma ulaşamadığım için buraya bir soru sormak istedim gerekli bilgileride aldım şimdi işim o veteriner ile hiç bir sıkıntı olmaz hamile kedide bile sorun yapmaz diyenler ile uğraşacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1041 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR