Kedideki Açık Yaraya Ne Yapilmali

SilaInan0
SilaInan0

309 Puan

Merhaba arkadaşlar. Kedim kizginliga girdi. Sırtıni haliya çok sürttugu için derisi açılmış. Buna benzer bı durum daha yasayan var mı ve bunu evde nasıl geçirebiliriz.


8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128489

Halıya sürtmekle böyle bir yara açılmaz. Traş mı yaptırdınız? Ordan kesilip kabuk bağlayıp açılmış olabilir ya da mantar gibi bir sorun olabilir. Onların derileri halıya sürtmekle açılmayacak kadar elastik sağlam emin olun.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Batikon/tentürdiyot sürdükten sonra yalamaması için bir müddet oyalayın. Dr. Animal evinizde bulunsun. İyileşmesini hızlandırır. Kantaron yağı da sürebilirsiniz.
İki gün önce bir sokak kedisini veterinere götürdüm. 4/5 yerinde, bacakla gövdenin birleştiği yerlerde deri çok büyük açılmıştı. Sebebi pireymiş.
Bu olasılığı da veterinerle görüşün.
Pire tarağı ile tararsanız, varsa görürsünüz.
Veteriner özel bir aleti yaraya tutarak mantar olup olmadığını teşhis edebilir.

aslihan_e
aslihan_e

128489

Mantara sirke öneriyorlar ama geçen burda bu konuda bilgili bir üye özellikle açık yaraya kesinlikle sirke sürmeyin demişti.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Cleapet ürünleri denemenizi tavsiye ederim. Çok güzel ürünleri gümüş suyu yaraya çok iyi gelir

Sezgek
Sezgek

16542

Geçmiş olsun açık yaraya sürebileceğiniz en iyi şey batikon daha sonra tedavi amaçlı furacin krem sürebilirsiniz orada zaten kabuk varsa halıya sürterek o hale getirebilir çünkü oradaki kabuğu kaldırmıştır b n pek mantara benzetemedim daha çok açık yara gibi duruyor siz de daha önce orda kabuk olduğunu söylediniz ama isterseniz önlem amaçlı travazol krem de sürebilirsiniz furacin ile dönüşümlü ama batikonu mutlaka sürmenizi öneririm geçmiş olsun bir de batikonu on dakika falan yalamasına izin vermeyin

SilaInan0
SilaInan0

309

@aslihan_e hayır kediyi zaten yeni sahiplendim ve tras ettircek kadar uzun değil. Uzun dahi olsa ettirmem zaten bunun bilincindeyim. Sırtı ilk geldiğinde de yaraydi veterinere götürdüm iğne yaptılar ve sprey sıktılar. Gecmisti. Şuan kizginlikta ve kendini halılara çok sürtuyor. Ben de şüphe duydum açıkçası . Ve ne yapılması gerekiyor tam bilmiyorum

aslihan_e
aslihan_e

128489

Emin olun halıdan yara açılmaz. Bu yaşıma kadar kendini bir yere sürterek yara açan kedi görmedim. Bu tırnak yarası da da değil, tırnak yarası daha ince olur. Alerji gibi bir şey olabilir. Kendisini ısırıyor mu acaba aşırı stresten? Isırırken gördünüz mü? Aslında ısırık yarasına bile benzemiyor ama halıdan olmadığına eminim. Oraya merhem sürebilirsiniz ama kediler yalayınca karaciğer ve böbrekleri zarar görüyormuş. Onun yerine Crystalin yara bakım spreyi alıp sıksanız daha iyi.

SilaInan0
SilaInan0

309

@aslihan_e dediğim gibi ben pek bilgi sahibi değilim. Ama ona canım feda. Şuan sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum. Kızgınlık stresinden dolayı da olabilirmis sanirim Bire bir sirke ve su ile temizlememi önerdiler araştırmadan yapmak istemedim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 240 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81452 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR