Kedim Olta Oyuncağını İzliyor

D-O
D-O

11908 Puan

Kedimi olta oyuncaklariyla oynattığımda bir iki kez yakalayip sonra sadece izlemeye basliyor. Herhalde ilgisi gecti diyorum ama oltayi sallamayi biraktigimda bu sefer miyavliyor yuzume bakiyor ve oynatmami bekliyor. Oynattigimda da kosup yakalamak yerine pur dikkat izlemeye basliyor :D bos bos oyuncak salliyorum resmen o da izliyor :D sizce neden olabilir? Daha fazla kossun hareket etsin istiyorum. Fikirlere acigim

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128532

Oltanın ucundaki oyuncağı yerde yavaşça süreyerek arkanıza falan saklayın. Kediler içgüdüsel olarak av gibi düşünüp nesne görüş alanından çıkınca kaçacak kaybolacak diye korkup görmek için peşinden giderler. Kalkıp bakmak zorunda kalacaktır. O şekilde saklayarak oynatın. Siz sallayınca aman nasıl olsa kaçmıyor kovalamaya ne gerek var diye izliyor. Aynı şekilde sürüyerek kapıdan çıkarıp falan saklarsanız kalkıp bakar. Hafif de ses çıkaran bir oyuncak olursa sese dayanamaz. Ses çıkarmıyorsa yere temas ettiğinde falan hafif ses çıkaracak bir şey takın. Boncuklu bir şeyler gibi.

D-O
D-O

11908

Tesekkur ederim cevap ve oneriniz icin :)


Aslinda olta zilli bir olta. Ve dediginiz gibi cogu zaman saklayarak da oynatiyorum hatta resmen ben ondan daha cok efor harciyorum :D Bazen boyle yaptigimda daha cok ilgileniyor ama durum genelde yine ayni sonuclaniyor :D bir iki agziyla tutup sonra yine izlemeceye baglaniyor. sanirim bu saklama uzerinden daha cok teşvik etmem lazim…

aslihan_e
aslihan_e

128532

Bir de yavru değilse pek oynamaz zaten 2 yaşından sonra zor yani. Bizimkiler eskiden deli olurdu, yine oynayan oynar ama hemen bırakıyorlar.

bloodyluxury
bloodyluxury

1605

Merhabalar,


Oyuncağı bir süre saklayıp ardından oynatmayı denediniz mi ? Bizim oğlan da bazen sıkılıyor çok sevdiği oyuncaklardan. Saklayıp birkaç gün sonra tekrar çıkarıyoruz heyecanlı şekilde oynuyor :) Oltayı minderlerin aralarından, dar yerlerden de yavaşça sürerek çıkarabilirsiniz, o zaman ilgilerini daha çok çekiyor kanımca.

Snzlc
Snzlc

17502

bazı kediler oyun konusunda daha pasif oluyor. aslında oyuncağını izliyor olmasi da oyunun bir parçası. tabii biraz atlayıp zıpladıktan sonra yorulup izlemeye geçiyor olabilir veya siz sürekli göz önünde havada salladığınız için izliyor olabilir. diğer arkadaşlarında dediği gibi ara ara tempoyu düşürüp oltayı yerde sürüyerek oynatabilirsiniz.

meov
meov

10494

benim kızım oltadaki fareyi yerde sürükleyerek koşuyor. kedide arkasından yakalamaya uğraşıyor. yorulana kadar(kedi erken yoruluyor) koridorda oradan oraya koşuyorlar. sizde biraz sürüklemece oynayın :)

D-O
D-O

11908

Tesekkurler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 249 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR