Lenf Bezi İltihabı

Herkese günaydın arkadaşlar kedimin boğazın da bı şişme fark ettim dışarda baktığımız bir kedi sol boyun altında bir şişlik veterinere götürdüm de lenf bezi iltihabı olduğunu yediği birşeyden olabileceğini söyledi antibiyotik ve bi krem verdi başka yapabileceğim birşey varmı ?

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128373

Yediği bir şeyden olduğunu sanmıyorum. Geçmişte kedilerimden birinde lenf bezi iltihabı yaşadım. Daha çok enfeksiyon, bağışıklık düşmesi nedenli oluyor. Daha ciddi lösemi gibi alt nedenleri de olabiliyor. Biz de antibiyotik ve merhem kullandık. Kedim için çok zor bir dönemdi. Sizde de öyle olur mu bilmem ama bizimki patladı. 15 gün kadar yakalık takmak zorunda kaldık. Sizin de yakalık kullanmanız gerekebilir çünkü kaşıyıp yaranın iyice açılmasına neden oluyorlar. Aslında açılıp iltihabın akması iyi bir durum, zaten bazı veterinerler kendisi açıp akıtabiliyor ama açıldıktan sonra bizimki iyileşmesine izin vermiyordu. Bizimki patladığında boğazı delindi diye aklım çıkmıştı ama annem sağolsun bilinçli de onun altında deri var diye beni sakinleştirdi. Yani patlarsa korkmayın. Ekstra yapılacak bir şey yok, bağışıklığını güçlü tutmaya çalışın. Eğer açılma olursa antibiyotiği toz haline getirip merheme karıştırıp iltihaplı yaraya sürmek çok daha etkili oluyor. Bunu belgeselde de gördük çoğu kez. Hayvanların yaralarına direk antibiyotik tozu sürüyorlar. İyice şişer, kızarır derisi, ordan patlayabileceğini anlarsınız.

Benimde ilk defa başıma geldi inşallah kısa süre içerisinde patlar veteriner hafif hafif baskı da yapabilirsiniz masaj şeklinde dedi bu doğrultuda ilerlicez bakalım teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 305 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR