Kedim Fıp Mi? Düzelir Mi?

didemsahin
didemsahin

785 Puan

Kedim Mart 2017 doğumlu. Doğduğundan beri bizimle ve bu zamana kadar hiç bir sağlık problemi yaşamadık. Ancak 4 Kasım'da kısırlaştırıldı ve ameliyattan 3 gün sonra sürekli kusuyordu. Veterinere götürdük haplar kullandık. Allah'a şükür kusması ve ateşi geçti. Dün gözünde bir buğulanma fark ettim.Işık yansıyınca da tamamen gözleri parlıyor ve gözleri gözükmüyor. Yeniden veterinere gittiğimizde acilen Fakülteye gitmemiz gerektiğini, viral bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyledi. hatta FIP hastalığından şüphelendiğini ve fakültede testler yapılmasını gerektiğini söyledi. Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi? Gözleri düzelir mi? Çok endişeliyim bu konuda.


5 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bu uveitis gibi duruyor. Bunun nedeni yalnızca FIP değildir.
http://www.yesilkoyvet.com/uveitis.html
Kısırlaştırma sonrası coronanın FIPe doğru mutasyonu sık görülüyor ne yazık ki :(


Ama bakın, FIP geçmez diye bir şey yok. Yeni yeni ilaçlar keşfediliyor. Benim abimin kedisi ıslak fip oldu. İngiltereden füzyonla dondurulmuş ilaç getirtti. Evet pahalı bir işlem (bir şişesi 2000TL kadar), ama 8 dozun ardından, kedi yaşıyor 1,5 yıldır. Öyle zengin sanmayın ayrıca kendisini, arabasını satıp aldı ilaçları.
Evlat duygusu çok acaip bir şey...

iselas
iselas

706

Geçmiş olsun umarım ciddi bir şey değildir. Veterineriniz önerdiği testleri mutlaka vakit kaybetmeden yaptırın.Belki de basit bir şey çıkar ve hemen tedavisi yapılır içinizi ferah tutun.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedilerde fib Corona virüsünün mutasyona uğraması halinde olur. Corona virüsü mutasyona uğramadığı sürece kedi sağlıklı bir şekilde yaşayabilir. Corona hastalık, ameliyat, bağışıklık sistemi düşüklüğü, stres gibi durumlarda mutasyona uğrayarak fib olabilir.
Kedinizde Corona virüsü olup ameliyat sonrası mutasyona uğrayıp fib e dönüşmüş olabilir. Kedinin fib olup olmadığını kesin olarak otopsi de belli olur ve test sonuçları kesin bilgi vermeyebilir,bu yüzden birden fazla test yapılması daha iyi diye biliyorum. İnternette fib ile ilgili birçok kaynak var. Oralardan detaylı olarak araştırabilirsiniz. Umarım kediniz fib değildir, çok geçmiş olsun

didemsahin
didemsahin

785

İnşallah değildir. Teşekkür ederizz

didemsahin
didemsahin

785

umarım öyledir.. ona bir şey olursa ne yaparım bilmiyorum o evimizin bir bireyi gibi....

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1245 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79780 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR