Raşitizm Hakkında Bilgilere İhtiyacım Var Yardım

akarhan35
akarhan35

824 Puan

Merhaba abiler ablalar kardeşlerim köpeğim cumartesiden itibaren ayağında titreme vardı ayağının üstüne dik bastığını gördüm veterinerime götürdüm raşitizm olduğunu söyledi d3 vitamin ve kalsiyum desteğine başladık bu sorunla uğraşan varmı takribi ne kadar zamanda geçiyor düzelme olmazsa ön iki Paris’i alçıya alınacakmış

4 CEVAP

Thekedi
Thekedi

4630

Köpeğim de değil ama kedimde raşitizm vardı. Bizde d3 vitamin ve kalsiyum desteğine başlamıltık her günde bacaklarına masaj yaptık, kan dolaşımını arttırmak için yapın demişti veterinerim.


Bizimkinin durumu çok ağırdı 2 aylıktı sadece, bahçemizde bulmuştuk ve bacakkarı yamulmuştu yürüyemiyordu; yamukluk düzelsin diye ilk hafta bacakları alçıya alınır gibi bağlanmıştı 1 haftadanın sonunda ufak tefek yürümeye başlayıp 3 haftanın sonunda bacakları gözle görülür şekilde düzelmiş zıplıyordu. Hafif topal yürüme hala vardı. Kedi bende kalmadığı için malesef ki tam ne zaman iyileşti bilmiyorum ama şuan 1 yaşında ve ziyaret ettim tamam düzelmiş.


Durumunun ağırlığına göre 1-2 haftada düzelmeye başladığını görürsünüz diye tahmin ediyorum. Hayvanın yaşı filan da durumu değiştiriyordur belki kesin bir şey diyemem. Benim kedinin durumu böyle ilerlemişti.

NorthNight
NorthNight

16576

D3 vitamini kanda ki kalsiyumun kemiklere dokulara taşınmasını sağlıyor. Raşitizm durumunda d3 vitamini yetersiz kalıp kalsiyum emilemiyor kemik dokusuna geçemiyor. Kemik dokusundaki hücreler bir yandan yapım bir yandan yıkım mantığıyla çalışıyor. Yıkım yapılırken, kemik yapımı için kalsiyum kemiğe giremeyincede raşitizm gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Yapmanız gereken şey d3 desteğini gerekli dozda aksatmadan kullanmak ve böbrek karaciğer fonksiyonlarının iyi çalıştığına emin olmak. D3 ün emiliminde karaciğer ve böbrekte etken bu organları ne kadar sağlıklıysa emilim o kadar verimli olur. Yazdığınıza göre çok ilerlemiş bir durumda değilsiniz, takviyeleri ve kontrollerini aksatmazsanız kısa sürede sonuç alırsınız.

akarhan35
akarhan35

824

Benimki 2 aylık koşmasında falan hiçbişey yok sadece yamuk basıyor

akarhan35
akarhan35

824

Ya şöyle diyim ayağı bazen düz basıyor bazen de parmak ucuna basıyor titriyor genelde yürürken değil otururken oluyor bu durum hiçbişeyi yoktu 2-3 günde böyle oldu sonra d3 vitamini ve kalsiyuma başladık et kemik suyu falan veriyorum yumurta vs

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 347 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR