1 Yaşına Yaklaşan Dişi Kedim Sanırım Dün Çiftleşti. Hamile İse Hamileyken Kısırlaştırırsak Ne Olur?

Kedim henüz bir yaşına girmedi. Dün kızgınlığa girdiğini düşündük (sevince popo kaldırmalar garip sesler...). Kızgınlıkta acı çektiğini düşünerek evdeki zaten kızgınlıkta olan erkek kedi ile aynı ortama koyduk. Kızımızın yanıma geldiğindeki hareketleriyle çiftleşmiş olabileceklerini düşündük. Sonrasında aile üyeleri de birkaç kere gördüğünü söyledi farklı zamanlarda. Oğlan 1 yaşını doldurdu fakat kız henüz doldurmadı. Eğer hamilelik durumu varsa bunun sadece stresli bir süreç olduğunu, ömürlerini kısalttığını okudum. Kısırlaştırmayı şimdi yapsam sağlıklı olur mu? Küçük olduğu için annelik yapamaz yavrular ölür vb. şeyler okudum. Yavru istemiyoruz o yüzden. Ne yapmalıyım.


Uzun oldu kusura bakmayın ama yardım edin lütfen.

15 CEVAP

pablopicasso
pablopicasso

117032

Yavru istemiyorsunuz ama kısırlaştırmadığınız dişi ve erkek kedilerinizi aynı ortamda bulunduruyoruz.


🫤

Selenay1
Selenay1

11458

Ee madem istemiyordunuz o zaman kısırlaştırsaydınız erkek olanı. Hem çiftleşsin diye aynı ortama koyup hem de istemiyoruz demek bana sonradan vazgeçmişsiniz gibi geldi ama neyse

Selenay1
Selenay1

11458

Ne biçim kedi bakıyorsunuz bu nasıl bir saçmalık ya kedimi kısırlaştırmayayım. Kızgınlıktayken aynı ortama koyayım. Ama hamile kalmasın yavru istemiyorum aynennnn çok iyi yapmışsınız

simbakedi
simbakedi

136281

kısırlaştırabilirsiniz. yavrular olsa dahi ya sağlıklı olmaz ya da anne kedinin sağlığı olumsuz etkilenir. kısa zamanda kan tahlillerini yaptırıp kısırlaştırın lütfen. önceliği küçük kediye verip sonrasında erkek kediyi ve büyük dişiyi kısırlaştırmanız daha iyi olur. erkek kedi eğer gidecekse de dişileri birlikte de kısırlaştırabilirsiniz, estetik dikiş olursa yalamalarında sorun olmuyor.

teddybal
teddybal

123878

Dişi kediyi zaman kaybetmeden veterinere götürün, muayenesi yapılır kan tahliline bakılır sağlıklı ise hemen kısırlaştırma yapılır hamileliğin önüne geçersiniz, zaten zamanı gelmiş de geçmiş erken değil yani operasyon için, 5-6 aylıkken yapılabiliyor.

latte9
latte9

4180

Yavru istemiyorsanız ve kısırlaştırmayı düşünüyorsanız böyle düşünceniz varsa eğer neden bir arada bulunmasını sağladınız ve çifleşme durumuna sebep oldunuz üstüne üstlük gebelik varsa kısırlaştırma düşünüyorsunuz hiç bunlara girmeden direk kısırlaştırma yapsanız olmaz mıydı ? Yavru düşünmüyorsunuz madem

Umm özür dilerim sıkıntımı anlatayım derken diğer olayları anlatmamıştım. Evimde iki tane dişi kedi var. Biri bir yaşını doldurdu diğeri ise daha küçük olan kedim. Büyük olan kızım kızgınlıktaydı. Erkek olan kedi ise ablamın kedisi il dışındalardı. Ablam buraya gelirken kedisini de getirdi oğlumuz ve kızımız kızgınlıktaydı onlar için bir sıkıntı çıkmayacağını düşündük fakat büyük kızımız oğlanı reddetti. Erkek geldikten bir ya da birkaç gün sonra da küçük kızımızda bu kızgınlık belirtilerini gördük. Yanlış anlaşılmak istemem. Açıklama yaparken sadece yardım istediğimden detayları yazmamıştım. Ben zaten belirtileri gördüğüm gün şiddetle karşı çıktım. Veteriner hekimi aramış annem. O çiftleşmede bir sorun olmaz demiş. Sonrasında kedileri (küçük kız ve oğlan) aynı odaya koymuşlar ve dediğim gibi birkaç sefer de aile üyelwri görmüş. Biraz karışıktı evet ama yanlış anlamanızı istemem ***yavru istemiyorum ama çiftleşsinler *** mantığım asla olmadı. Kedilerim her şeyimdir.

Selenay1
Selenay1

11458

Ne olursa olsun hamile kalmasını istemiyorsanız çiftleştirmicektiniz. Gün içinde görmüşler diyorsunuz. Zaten hamile kalacak kadar çiftleşmiştir. Kızgınlık döneminde bile operasyon önerilmiyor daha riskli olduğu için. Hamileyse eğer ne yapılıyor bilmiyorum ama bence her türlü saçma yani. Çiftleşmek=hamile kalmak bunu düşünmek zor olmamalıydı

pablopicasso
pablopicasso

117032

Yavru istemiyorsunuz ama kısırlaştırmadığınız dişi ve erkek kedilerinizi aynı ortamda bulunduruyoruz.


🫤

blue_hpood
blue_hpood

128941

kısırlaştırın, erkenden kısırlaştırırsanız hayvanı da kurtarmış olursunuz.

blue_hpood
blue_hpood

128941

yavru olanla da mı çiftleşmiş? acilen veterinere gidin, hiç vakit kaybetmeden ikisini de kısırlaştırın, acilen.

blue_hpood
blue_hpood

128941

eklemek iatiyorum, kızgınlık döneminde kısırlaştırma riskli fakat yapabilecek kadar iyi bir hekim bulursanız sorun olmaz. en azından küçüğünü halledin, büyüğünün karnını görüntüleyin, şayet hamileyse sanırım hamileliğin 2. ayaına kadar kısırlaştırılabiliyor. bu süreçte kızgınlıktan çıkabilir.

NorthNight
NorthNight

16576

Bence vakit kaybetmeden veterinere danışın ve kısırlaştırma konusunda bir program yapın, çiftleşme olduğunda gebelik söz konusu olsada erken dönemde müdehale edilebiliyor.

Nadenge
Nadenge

6605

Sokağımdaki iki dişi kediyi çiftleştikten bir hafta kadar sonra kısırlaştırdık. Herhangi bir problem yaşamadık. Çiftleşmelerinin üzerinden 3 haftadan fazla bir zaman geçmediyse kısırlaştırmanızı öneririm. Ekonomik olarak yavrular sizi zorlayabilir. Mama fiyatları malum. Sahiplendirmek o kadar zor ve dertli bir süreç ki... Bu stresi yaşamanızı istemem. Sahiplendirip rahatlama durumu da olmuyor. 1 yıl sonra biri çıkıyor ve kediyi geri vereceğini söylüyor falan. En temizi ve rahatı kısır kedidir.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Henüz döllenme olmamıştır zaten kısırlaştırabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 378 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR