Kedimi Traş Ettirmeli Miyim?

CalicoMia
CalicoMia

4593 Puan

Merhabalar ailem miayı traş ettirmemi istiyor aslında nispeten bende istiyorum çünkü birkaç gün önce fark ettim ki karın kısmı hep keçe gibi ve ne kadar tarasam da bir türlü o bakımsız görüntüsü gitmiyor kesinlikle anestezisiz bir pet kuaförde miaya davranışlarını görebileceğim veya yanında olabileceğim bir yerde traş ettirmek istiyorum ama bir o kadar da strese girer bize küser diye de korkuyorum sizce ne yapmalıyım?


8 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Açıkçası ben de mecbur kalınmadıkça önermem. Taranmayan kısımları makasla kesebilirsiniz diye düşünüyorum. Anestezi olmaması traş ettirmeyi daha masum hale getirmiyor ne yazık ki. Çok fazla stres oluyorlar. Zor kullanmak durumunda kalıyorlar. Bu da çok fazla geriyor yavruları.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Traş ettirmeyi asla doğru bulmuyorum mecbur kalınmadıkça açıkçası sizin durumunuzda bir mecburiyet göremedim lütfen yanlış anlamayın. Tüyler kedileri kışın soğuktan yazın sıcaktan koruyor traştan sonrada psikolojisi bozulabilir biraz onlarıda anlamaya çalışalım şöyle bir tavsiye verebilirim keçeleşip düğüm olan yerler varsa makasla dikkatlice kesebilirsiniz her gün düzenli tarama yapabilirsiniz veya traş yerine makasla tüylerini kısalttırabilirsiniz

Warriorsans
Warriorsans

133985

Furminator tarak edinin onunla güzelce tarayın düzenli tararsanız kendine gelir tüyleri haftada 1 15 dk taramak yetiyor

Selenay1
Selenay1

11443

Furminator kullanıyorum ben de gerçekten güzel bir tarak başka bir tarağım daha var çok daha iyi ondan deneyebilirsiniz

Deniz1741
Deniz1741

10927

Furminatör tarak edinin. Traş etmek asla doğru değil.

Busraskanli
Busraskanli

3154

Merhaba:) ben de traş ettirmeyi doğru bulmuyorum ama tüylerin keçeleşmesi de deriye zarae veriyor. Keçeleşen tüyün altındaki deri nefes alamadığı için yaralar oluşabiliyor. Derisini kesme ihtimaliniz olduğunuzdan bence keçeleri makasla kendiniz kesmeyin. Veterinerde yaptırmanız en iyisi olur. Makasla olmayacak gibiyse sadece keçeleşen tüyleri traş ettirebilirsiniz.

CalicoMia
CalicoMia

4593

Gimlihanim bende aynı düşüncede tim fakat hem ailem baskı yapıyor hemde furminator üm olduğu halde tüyün bu görüntüsü hiç değişmiyor özellikle koltuk altındaki tüylerin leyli sanki şekerli su dökülmüş de birbirine yapışmış gibi ne yapacağım bilemiyorum

Hilalpars
Hilalpars

9792

Bence Traş etmek onların doğasına ters. Aşırı stres oluyorlar ve depresyona girebiliyorlar. Tüy sağlığı için spreyler ve bakım yağları kullanıp düzenli taramanızda fayda var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 232 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR