Sanırm Obez Olma Yolunda İlerleyen Bi Kedim Oldu :)

martuyl
martuyl

12408 Puan

Benimki yeni 5 aylık oldu ve kilosu 3kg guncel olarak. Yesin buyusun diye istedikçe verdik, geçen hafta cumartesi veterinere kuduz aşısı için göturunce ögrendim kilosunu ama veteriner "oo kilo almış biraz dikkat edin" diye bi şey de söylemedi ki sahiplendigimden yani 1.5 aylıktan beri bizi tanıyor :)


Sonra eve gelince baktım 2.7kg max olarak verilmiş bu aylar için ve benimki 3kg! :D Feliciadan Bonaciboya geçtim maddi anlamda zorladıgı için ama tamamen degil, biraz ondan biraz ondan mix veriyorum. Ama buna takviye besinler de veriyorum.


Bu hafta biraz ögun miktarlarını ölçulu vermeye başladım ama bu defa da çöp falan devirmeleri arttı, masaya koydugum ekmekleri masaya atlayıp kemirmeye başladı, yemek yerken asla rahat vermiyor zaten, Bi de agresifleşmeye başladı, ısırmaları arttı :) Kilitli mama poşetlerini ortada bırakamıyorum geçen yırtmış bi tanesini boydan boya :D


Sadece Felcia da verdim ama fiyatı bayagı artmasına ragmen kalitesi kötu sanırım, bunu yiyince d edoymuyor. Allahım hayvan bulaşıktaki tencere tavaları falan yalıyor kafayı yiycem.


Ne yapıcam ben? Benimle benzer durumu yaşayanlar nasıl aştı bu durumu? Hayır vermeyim tamam ama agresifligi arttı bunu ne yapacagım :D


Kedim çok aktif ama, çok hareketi, asla durmuyor. Veteriner de uyarmadı bu kilo sıkıntı yaratabilir diye.

8 CEVAP

gokhansultan
gokhansultan

13926

Belki de yapısı gereği uzun büyük bir kedidir kilosu normaldir. Kilolu duruyor mu peki. Bel çukuru belli oluyorsa, kaburgaları elinizle rahat hissediyorsanız kilolu değildir. Ama kilolu olduğundan eminseniz yavaş yavaş mama azaltma yoluna gitmelisiniz bir anda azaltmayın :) örneğin günde 70 gr yiyorsa önce 65 e sonra 60a indirin. Böyle devam edin.

simbakedi
simbakedi

136205

benimki 2.5-3 aylikken 2 kiloydu, siz hesaplayin artik ne zaman en son 3 kiloydu jdksjdhekd ama su var ki benim kedim asiri uzun gercekten kucuk kopek gibi. bazi kucuk kopeklerden de buyuk hatt. su an 7.7 kilo ama asiri bir gobek vs yok. arkadasimin kedisi 8 kilo ama kendini yalayamiyor mesela siskoluktan, bizimkisi panter gibi dolaniyo evin icinde. kedi yapisiyla cok alakali bu. 5 aylik kedinizde de obez olmaz zaten. 8. ay ve sonrasinda biraz daha dikkat edersiniz ya da kisirlastirdiktan sonra. ozelikle kisirlastirmada olculu verin yoksa bir anda artar kilosu, bizde de oyle oldu…


bu arada felicia kitten ile bonacibo kitten icerikleri degismediyse ayniydi. arada felicia vermek yerine yas mama ile desteklerseniz daha saglikli olur.

gokhansultan
gokhansultan

13926

ooo ozaman göbüş eritme oprasyonu lazım :) Lazerle koşturtmanızı öneririm baya işe yarar :)

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@simbakedi ye katılıyorum.
Ek olarak öğünlü vermeyin mamayı şuan için derim. Öğünlü verdiğiniz zaman mamaya ilgisi artıyor. Sürekli önünde durduğunda bizimki de pek ilgilenmiyor. Az az sık sık yiyip kalkıyor. Şuan büyüme zamanları tam. Veterineriniz o yüzden söylememiş olabilir. Yavru kedilerde genelde serbest besleme önerilir. Bırakın yesin zamanla kilo durumuna göre ayarlama yaparsınız.

Merhaba, bizim kızımıza da çalıştığım için sabah tüm mamasını koyar giderdim önceden. Yaşını doldurup tabii bir de kısırlaştırıldıktan sonra baktım kilo almaya başladı, biz yokken daha çok uyuduğunu düşünerek öğünlük koymaya başladım. Akşam geldiğimde halen kabında mama buluyorum. Bir de bol bol koşturuyorum akşamları. Kısırlaştırdıktan sonra da , kısırlaştırılmış kedilere uygun mama veriyorum. Yaş mama 2 haftada bir yediriyorum. Bunlar dışında ev yemeği vermiyorum. Her gün düzenli tüy atılmasını kolaylaştırıcı malt ve vitamin maltı var bir de.

Palyaco
Palyaco

218519

Kediden kediye değişir bodur kediler icin fazla olabilir ama bence kilosu fazla deyil bizim waffl da 5 aylıkken 3 kiloydu şimdi 20 aylık 4 kilo ve devamlı serbest beslerim

martuyl
martuyl

12408

@gokhansultan yok o çukur falan hiç hissedilmiyor benimkinde artık :D


tuxedo tipi kedi ama european short hair diye tanımlayabiliriz, cins kedi degil, sokak kedisi :)

martuyl
martuyl

12408

Cevaplar için teşekkürler 🙂 Benimki de evin içinde at gibi koşturuyor, tam çocuk ya! Çekip çıkarmadığı şey kalmadı😅


Yiyiyor, yiyiyor, tuvalete gidiyor, oynuyor yine yiyiyor. Evde olduğum zaman tüm günümüz bu döngüde geçiyor.


Yaş mama, yumurta, haşlama et, bazen içerse sebze suyu, peyniralti suyu falan besliyorum ek olarak.


Yazık ya o zaman ben kisirlastirana kadar eski sisteme geri döneyim çünkü hayvan o kadar aç ki beni ısırmaya başladı😂

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 258 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR