Çam Peleti Kedi Kumu Kullanan Var Mı Tavsiyelerinizi Bekliyorum?

Hilalpars
Hilalpars

9792 Puan

Çam peleti kumlar hakkında bilgi almak istiyorum

10 CEVAP

Selenay1
Selenay1

11443

5,6 farklı marka bentonit kullandıktan sonra çam peletine geçtim ve çok memnunum. Herkese göre bir kum değil ama. Kendi deneyimlerimlerim şu şekilde, o doğal çam kokusu çokk güzel ama koku yaptığı oluyor. Bunun için sürekli üstüne eklemem gerekiyor ki kendi kokusu kötü kokuyu baskılasın. Şahsen benim için kumun doğal ve zararsız olması kokmasından daha önemli o yüzden dert etmiyorum. Topaklanma konusunda da denediğim bentonit kumlarla aynıydı ama ben özellikle tozsuz olanlardan denemiştim. Tozlu ve topaklanması çok daha iyi kumlar vardır mutlaka. Dağılma bazen oluyor. Küçük küçük parçalar olabiliyor ama temizlerken sıkıntı çekmiyorum. Bazıları çamurlaşma oluyor diyor ben uzun süre kumu yenilemeyince bende de olmuştu. Ama taneler büyük olduğu için sık sık yenilesen bile diğer kumlarla aynı sürede bitiyor. Kısaca sürekli temiz tutulması gereken bir kum. O şekilde yapıyorum hiçbir sıkıntı da yaşamıyorum.

Hilalpars
Hilalpars

9792

Çok teşekkür ederim en sağlıklı olanı bu galiba

Selenay1
Selenay1

11443

Aktif karbonlu olanlar da sağlıklı diye biliyorum ama onlar da tozlu oluyor, bir de olivacat var zeytin çekirdekli o da doğal bir kum çok fazla memnun olan var ben denedim ve çam peletinden devam etmeye karar verdim o kuma da bakabilirsiniz belki daha çok beğenirsiniz

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Topaklanan kedi kumu kullanıyoruz biz natural bastet. Kapta 7-8 cm civarı tuttuğumuz sürece sorun olmuyor. Ama o seviyenin altına indiği zaman pek de iyi şeyler olmuyor. Kabın tabanına yapışıyor ve topaklanmıyor yeterince. Üzerine sürekli ilave yapmanız gerekir. Fiyatları da epey arttığı için ben de farklı bir arayışa girdim. Ama genel olarak memnunduk yani.

Bizde yeni başladık çam peletine ve https://ty.gl/3tvbit1y2i bunu kullanıyorum çişini yapınca toz oluyor biraz temizlemesi zor olsada sağlığı için zor olması önemi değil

Bir sürü betonit kum denedik ama bence çam peleti onlara oranla daha az koku yapıyor bentonit kum kullandığımda odanın içi leş gibi kokuyordu çam paleti kullanmaya başladım o kadar kötü koku yok

Yumosi
Yumosi

1832

Kesinlikle çam peleti çok iyi bir çözüm kedi kumunda. Bentonit ve onun kötü kokusundan ayrıca evin her yerine dağılan kumlardan kurtulduk. Tercihimi topaklanmayandan yana kullanıyorum daha ekonomik geldiği için. Ama en önemlisi doğaya ve kediye dost olması nedeniyle seçmiştim peleti. kesinlikle tavsiye ederim. Çok çeşitli marka kullandım. Bazılarından çok memnun kalmasam da en kötüsü bile yani bentonitten iyiydi.

Bbgm
Bbgm

2834

Bende araştırıyordum bundan sipariş ettim toplu olarak. Uygun fiyatlı ve en zararsız olan bu gibi geliyor. Daha pahalı ve iyileride var ama gücümüz buna yetti. Sağlıklı olduğuna ikna oldum. Diğerleri kanser diye bağırıyor sanki.

Montrama
Montrama

423

Öncelikle aşağıda yazdıklarım topaklanmayan yani toz olan kedi peletleri içindir.
Benim vereceğim tavsiye şu: Marka bazında pelet değerlendirmeyin. Satın almayı düşündüğünüz peletin bilinen satış sitelerindeki yorumlarını yeniden eskiye doğru sıralayın (bu önemli). Çünkü anladığım kadarıyla bu kedi peleti satan firmalar piyasada nerede ucuz pelet bulursa çuvallarını onunla dolduruyorlar. Hal böyle olunca aynı markadan birkaç ay arayla aldığınız iki çuval birbiri ile aynı olmuyor. Yorumlara ve yorumlardaki resimlere bakıp bu iyiymiş diye aldığınız pelet tamamen alakasız bir görüntüde oluyor.
Bir diğer husus litre ve kilo farklıdır. Satanlar genelde litre olarak listelerler. 20 litre pelet yaklaşık 8-10 kg arası gelir. Yakıt olarak satanlar ise genelde kg olarak satarlar ve 15kg ve 30kg paketlerde satarlar. Fiyatı buna göre değerlendirebilirsiniz.
Eğer bölgenizde pelet yakıt satan yerler var ise buralardan da fiyat alabilirsiniz. Pelet yapımında kimyasal yapıştırıcı tarzı şeyler kullanılmaz ama eğer mobilya atıklarından yapılan pelet ise içinde boya ve vernik gibi kimyasallar bulunabilir. Kedi peleti olarak satılan bazı peletlerin içinde de bu kimyasallara bulaşmış olanlar olabiliyor. Hatta kedi peleti diye aldığım bir çuvalı açar açmaz öyle bir vernik kokusu geldi ki anlatamam.
Bence bunlara dikkat ederek herhangi bir peleti alabilirsiniz. Markaya takılmaya gerek yok dediğim gibi üç aşağı beş yukarı hepsi aynı.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Marka konusunda bilgi vereyim ben de oskaryum, natural bastet, bigcat, cats lucky kullandım


Topaklanmayan berbat yani oskaryum önermem asla topaklananlar arasında en iyi natural bastet çok memnunum koku tutma topaklanma açısından tavsiye ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1930 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR