Kedim Çok Fazla Isırmaya Başladı

martuyl
martuyl

12408 Puan

Ay gerçekten artık kabak tadı vermeye başladı bu davranışı. Asla el oyunları yapmıyorum, zora sevmiyorum, durduk yere ısırıyor. Geliyor kucagıma yatıyor, sonra birden "hart!". Bu davranışı sokaktaki kedileri açık camdan surekli izlemeye başlamasıyla gelişti.


Bahçe katının bi ustunde oturuyorum. Ben iş yapıyoken canı sıkılmasın ve hava alsın diye camı açıyorum, cam bahçeye bakıyr ve bahçede hep sokak kedileri olur. Boguşuyolar, şakalaşmalar, hırlamalar vs. Benimki bunları izliyor izliyor sonra gelip beni ısırıyor. Gerçekten çıldırmak uzereyim artık! Hayır diyorum, yanımdan alıp uzaga koyuyorum, ya da ben oturdugum yerden kalkıp gidiyorum bi sure ilgi göstermeyip sevmiyorum ama bana mısın demiyor.


Bahsi geçen şahsiyetimiz hiç sokak görmemiş1.5 aylıktan beri benimle 5 aylık erkek kedi.


En sonunda o beni ısırdıkça aniden, ben d eonu ısırcam, karşılıklı ısırışıp durcaz herhalde :) Şu an şakaya vuruyorum ama sinirlerim çok bozuk gerçekten, her yanım diş izi! Bi de dişleri geçirdi mi bırakmıyor ısırıp tutyor. Jiletçi gibi geziyorum ortalıkta.


Bu durum için ne yapılabilir? Sakinleştirici mi vereyim, ne yapayım? Canı sıkılıyor, enerjisini atamıyor diye bir suru oyuncak aldım. Evde her yer oyuncak zaten 1+1de kalıyorum adım atacak yer yok :)

9 CEVAP

gokhansultan
gokhansultan

13926

Isırdığında, ısırmayı bırakana kadar şşşşşşş diyin bazen nefesiniz yetmeyebilir ama :) bizde çok işe yaradı bu yöntem.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

5 aylıksa hala dişle ilgili de sorunu olabilir, yani sadece kaşındığından ısırıyor olabilir

pablopicasso
pablopicasso

117031

İlgi ve oyun istiyor olabilir mi?

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Valla benimki de tam 5 aylık, benimki de ısırıyor. Oyuncak bizde de var çok bir yere kadar götürüyor. Mırmır kucağımda uyurken birden durup ısırıyor mesela :) Alıştım artık ben. Önceden daha fazlaydı biraz azaldı.


Kediler bizi akranları olarak görüyorlar, akranlarıyla oynadıkları gibi oynamak istiyorlar. Ama bu geçici bir süreç ben 7-8 aylık kedilerin ısırdığını hiç görmedim neredeyse. Tırmalarlar kızınca ama ısırmazlar :) Sabretmen lazım yani biraz.

Ebrnk
Ebrnk

4329

Bir kediyle yaşıyorsanız bu durumlara da alışmanız gerekiyor, canınız yanıyor biliyorum aynısını ben de yaşıyorum sürekli çünkü 😊. Kolonya sürüyorum kollarıma sürekli, fakat onun minik bir yırtıcı olduğunun ve doğası gereği bir şeyleri avlamak ve ısırmak istediğinin farkındayım, belki dişleri kaşınıyor.Sakinleştiğinde ödül mamalarını verebilirsiniz, ben kışın üzerime Polar ve ayaklarıma da ( ayağıma da saldırıyor bu arada) kalın çoraplar giyince mecburen onları dişliyordu, yazın nasıl olacağız bilmiyorum. Şunu da unutmayın o daha küçük bir bebek ve oyun çapında. Sevgiyle kalın

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Benim kedim de beni ısırıyor çok çiziyordu her tarafımı ben de jiletçi gibi geziyordum ortalıkta :) ısırdığı ya da tırmaladığı zaman hayır diyorum hemen geri çekiliyor sonra tekrar yapıyor tekrar hayır diyorum kaşlarımı çatarak böyle böyle en sonda artık yapmamaya yapsa bile çizmeden, ısırmadan oyun oynamaya çalışıyor benle ama bazen istisnalar oluyor ısırabiliyor ama artık acıtmıyor. Siz de çok bağırmadan hayır demeyi öğretin ona öyle alışır yapmaz diye düşünüyorum.

martuyl
martuyl

12408

@pablopicasso evet tam bi ilgi ve oyun delisi ama yetemiyorum :D yetemediğim zaman kendi kendine takılsın diye de işte bir sürü ilgisini çekebilecek oyuncak aldım. Saklayıp dönüşümlü veriyorum ama kesmiyor hayvanı :)



  1. kedi düşündüm birbirleriyle oynasınlar diye ama maddi manevi yetemem kesinlikle :/


@Zencefil_F evet dişleri kaşınıyor diye dişlerini kaşıyabileceği oyuncaklar da aldım. Onlarla dişlerini kaşıyabileceğini gösterdim ama onlarla diş kaşımayıp hala gelip beni ısırmaya devam ediyor :)

martuyl
martuyl

12408

İyi bakalım sabırla bekleyecez :D


Çunku daha öncesi annemlerin kedisini 1 aylıkken sokakta ölmekten kurtardık, annesi bırakı gitti çocuklarını reddedip :) O da dişi tekirdi ama hiç ısırma huyu olmadı. Ustelik aşırı aktifti ve o da tek kedii olarakbuyudu. Demek ki karakter meselesi diye duşunuyorum :)

izmirle
izmirle

10941

Yeltendiğinde burnuna hafifçe vurun kedileri terbiye etmenin en etkili ve kolay yoludur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 325 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81333 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR