Kedim Yavrularından Birini Taşıyor

Betbksnf
Betbksnf

166 Puan

Kedim 3 Mayısta doğum yaptı. 7 yavrudan ikisi oluşmamış bir tanesi ölü doğdu. Geri kalan 4 taneden birisi de bir gün sonda öldü o yavru diğerlerine göre çok zayıftı hatta kedim o yavruyu diğerlerinden ayırıp bazanın altına taşımıştı ondan bir gün sonra da öldü zaten yavru. O yavru emmiyordu süt tozuyla beslemeye çalıştım onu da almadı. Geri kalan 3 yavru annesini emiyor annesi de onlarla ilgileniyor ancak şunu fark ettim ki 3 yavrudan birisini annesi oldukları yerden alıp yerde duran çantamın içine koyuyor. Az önce baktığımda da o yavruyu alıp çantanın içine girmiş emziriyordu sanırsam. Benim merak ettiğim şey 3 yavrudan neden sadece bir tanesini alıp oraya götürüyor?

2 CEVAP

Bbgm
Bbgm

2834

O yavrunun bir farklılığı mı var acaba.. Yalnız siz yanınıza aldığınızda mı hamileydi bu çocuk, yavruların hepsine ileride de siz mi bakacaksınız. Bayağı kalabalık olmuş sizin aile.

aslihan_e
aslihan_e

128486

Yavrular anneleri ile bir dilde konuşabilirler. Yani bebekler annelerine biri bizi rahatsız etti derse anne o zaman taşır. Bir şekilde ağlamasından belli eder. O yavru biri bana dokundu ya da güvende hissetmiyorum sinyali göndermiş olabilir annesine. Ya da bir yerim ağrıyor hastayım demiş olabilir. Tabi ki hayvanlar konuşamıyor ama ses tonları ile birbirlerine her şeyi anlatıyorlar. Onun dışında ikinci seçenek, anne her zaman taşıyacağı yere ilk önce bir yavruyu götürür. Eğer o yavrunun başına bir şey gelmezse belirli bir süre sonra diğer yavruları da taşır. Bu içgüdüsel bir durum. Yeni yerin güvenli olduğundan emin olmak zorundalar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 176 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR