Acil Psikolojik Sorun!

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

Amerikan staffordshire terrier cinsi 11 aylık nişanlımın köpeği var, Allah biliyor parçalama huyu yok koltuk yatak yastık gibi şeylere zarar vermiyor. Nişanlım şuan çalışmadığı için sürekli evde vakit geçiriyorlar evden 10 dk olsa gittiğin de hemen yaramazlık yapıyor. Kedi evini parçaladı saksıda ki çiçekleri yoldu eve işedi terlik parçaladı. Bunu evden her ayrıldığımızda yapıyor, sebebi nedir nasıl düzelir?

4 CEVAP

Bbgm
Bbgm

2834

Hayvanı gezdirin. Belli ki enerjisini atamıyor. Bi tuvalet değil mesele. Sosyalleşmesi başka köpeklerle oynaması her gün bir kaç saat yorulması lazım. İlgi istiyor, bende buradayım diyor çocuk psikolojik buhran yani. Bir de istemediği bir şeye, bir tedirginliğe karşı böyle tepki veriyorda olabilir.

Siyamask
Siyamask

14886

Eğer köpeğiniz evde sorun çıkarttığında nişanlınız hemen yanına gidiyorsa veya her sorun sonrası ekstra şımartıcı ilgide bulunuyorsa bu davranışlar köpeğinizde "aaa böyle yapınca bana böyle karşılık veriyor" olarak algılanmış olabilir.

Bbgm
Bbgm

2834

Günde 30 dk yürümek nedir ki.. Köpeğin günlük çiş süresi bile daha fazla. Enerjisini atamadığı kesinleşti şu an bence :\

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Emin olun ki ilgi en çok onun üzerinde evde olsun dışarda olsun oynatıyoruz, haftada bir gün komşunun köpeğiyle koşup oynuyor 2 saat boyunca. Normal de günde dışarı 2 kere çıkması gerekirken sabah öğlen akşam olacak şekilde çıkarıyoruz. Günde 30 dk dan fazla yürüyor 30 dk dan fazla da sahanın içinde salıp halatla topla oynatıyoruz.
Yasaklı ırk olmasına rağmen çocuklarla bir arada enerjisini atıyor.
Ama asıl sorun çok ilgi vermekte gibi hissediyorum, yalnız kalmak istemiyor. Nişanlım yakında işe girecek ve evde yakında parçalanmayan bir şey kalmayacak gibi duruyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 449 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR