Evime Birkaç Günlüğüne Köpek Gelecek Kedim İle Anlaşır Mı?

simgegunay
simgegunay

197 Puan

Merhabalar benim kedim 5 aylık bir kedi ve en fazla 5-6 günlüğüne abimler köpekleriyle bana gelecek. Köpeğimiz 1.5 aylık Golden Retriever eğitimli bir köpek ama ben yine de kedimin psikolojisi bozulur mu diye korkuyorum. Sonuçta onun yaşam alanı ve sahiplenmek isteyecek. Sizce nasıl bir yol izlemek gerekir?

11 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136281

ben anlasacaklarını düsünmüyorum asla. köpek büyük ihtimal cana yakın davranır ama kedinizin icinden deccal cıkabilir :D korkarsa tuvaletinin oldugu odada kalsın tek başına, kapısının kapalı olması rahatsız etmez diye düsünüyorum. benim kedim misafir oldugunda odaya geciyor, kapısını kapattıgımızda cıkmak icin aglamıyor hic tüm gün uyuyor.


eğer köpegin asıları tamsa ve gezdiriliyorsa dısarı cıktıgı vakit kedinizle oyun oynayın topla vs, yorulsun ve stresini biraz da olsa böyle atsın. köpek gittikten sonra kendine gelecektir. 5-6 günde birbirlerine alısmazlar ve kediniz de stres olur. önemli olan köpek gittikten sonra kedinizle gecireceginiz kaliteli vakitler olacak. sonrasında ne kadar cok vakit gecirirseniz o kadar kolay atlatır bu durumu.


ben 3 geceligine kısın bir kediyi evime aldım, o kedi balkonda kalmasına ragmen benim kedim hic uyumadı, kokusunu aldıkça bize tısladı ve ağzından tükürükler cıktı stresten. kedi gittikten 2 gün sonra düzeldi :D yas mama ve oyunla aldık gönlünü

Palyaco
Palyaco

218519

İkisi bir arada olmaz

simgegunay
simgegunay

197

Benim kedim çok uyumlu ama hiç başka bir canlıyla ksrşılaşmadı evinde bakalım çok heyecanlı olacak, iki bebişi de üzmeden atlatalım bu süreci inşallah 🙏

cat_expert
cat_expert

12757

Psikolojiyi geçtim saldırıp paramparça edebilir kedinizi.


Bunun hiçbir garantisi yok.

Bbgm
Bbgm

2834

Bence kedinize rahat serbest bi oda tahsis edin yoksa kendi yatak odanızda olur extra keyif alacağı şekilde güzellikler ekleyin mekana böylece 5-6 günde onun tadını çıkarır hemde daha güvenli olur.

Ozzey
Ozzey

118727

Kopek de zarar verebilir kedi de kopege zarar verebilir. Ikisini de riske atmayin.

Köpeğin çok hareket edip evde koşması onu strese sokabilir ve kedinin üstüne gitmeye çalışır bunları engelleyip kediyi başka bi odaya koysanız?

Ozzey
Ozzey

118727

Merhaba ikisi de yavru. Kediyi ayri odada kopegi ayri odada tutun. Kedinin oldugu tarafa gecmesin. Bir sey olmaz sonucta bir kac gun kalip gidedekler. Ama sadece bir odada kalsin gittikten sonra odayi koku gidericilerlle ve sirkeli suyla temizleyip havalandirin iyice. 1 hafta biraz stres olucak mecbur.

Ozzey
Ozzey

118727

Ikisi de yavru oldugundan anlasabilirler de sma riske atmayin siz yine de ayri tutun.

Ozzey
Ozzey

118727

Kedinin kopegin yuzunu cirdigini direk gozlerine saldirdigini gordum. Kopegin usttune tum tirnaklariyla atlayani da sadece kopek degil kedi de kopege zarar verebilir. Telafisi olmayan hasarlar verebilirler birbirine.

simgegunay
simgegunay

197

Buraya yazmayı unutmuşum, belki birisi okumaya gelir diye kendi tecrübemi anlatmak istiyorum.
Köpek bizde 2 gün kaldı yani kedinin stres olacağı kadar uzun bir süre değil. İki tane kötü karşılaşma oldu aslında normalde biz kedi odada kalsın hiç karşılaşmasınlar istiyorduk. İlki köpeğin ilk geldiği saatler oldu. Köpek evi tanımak için heyecanlı bir şekilde dolaşırken kedim ben tam odadan çıkarken kaçıverdi kapıdan. Haliyle köpeğimiz de havladı. Kedim çok korktu ama 5 dakika sonra herkese kendini gırlayarak sevdiriyordu 😂 çok da travma olmadı yani. Bir diğeri de kedim ertesi gün yine odadan kaçtı. Köpek asla havlamadı bu sefer oyun oynamak istedi ama kedim tırmalamaya çalıştı son anda tuttuk, köpek hala oyun oynayacağız sanıyor saftirik 😂
Kısacası bence iki hayvanı da strese sokmaya hiç gerek yok kedi odada gayet de mutlu takılabilir ki ben zaten kediyi kapattığımız odada yattım o süreçte bütün oyuncakları o odadaydı ve misafirlerimiz de evden çalıştıkları için kediyi hep odasına gidip sevdiler. Benim deneyimim böyleydi 😇

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 360 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR