Prochoice Mama Kullananlar Bakabilir Mi

MorSeyyah
MorSeyyah

174 Puan

Kedime prochoice un somonlu karidesli kısır mamasını almayı düşünüyorum. Kullananlar tecrübelerini yazabilir mi ?

7 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

ProChoice Somon ve Karidesli Kedi Maması İçeriği:


Dehidre tavuk proteini (31%), mısır(25%), yeşil bezelye, tavuk yağı, dehidre somon proteini, beyaz pirinç (4%), hidrolize tavuk proteini(2%), kurutulmuş şeker pancarı posası, mineraller, maya ekstratı(MOS doğal kaynağı ve betaglukan), somon yağı, kurutulmuş bira mayası, dehidre karides proteini, kurutulmuş kızılcık, Yukka şidigera.


Düşük bütçe için belki alınabilir. Bu markayı hiç kullanmadım ama içeriği hakkında yorum yapmak gerekirse somon ve karidesten çok tavuk içeriği var, bunu bilin yani. Tavuk etine karşı alerjisi yoksa sorun olmaz ama eğer bir alerji durumu falan varsa adında Somonlu ve Karidesli diye yazmasına bakmayın bu mamanın büyük bir kısmı tavukludur. İçerikte en çok yer kaplayan madde en baştan en sona doğru sıralanıyor. Yani en çok tavuk proteini var. Mama adında geçen somon proteini 5. sırada, Karides ise 13. sırada yani sondan üçüncü sırada yer alıyor. İkisinin de oranı belirtilmemiş ama karides oranının çok düşük olduğu bir kere belli. İçeriğin 7. sırasında yer alan hidrolize tavuk proteini %2 yüzdeliğe sahipken, daha alt sıralarda yer alan karides %2'nin de çok daha altında bir orana sahiptir. Mama adının tavuklu ve somonlu diye geçmesi daha doğru olurdu. Bir diğer nokta ise %25 mısır oranı olması. Öyle ki içerikte ikinci sırada yer alıyor, yüksek oranda mısır var. Ana et kaynağı olarak yazan somondan çok, daha fazla oranda mısır içermesi kötü. Son olarak da omega değerleri yani mamanın analiz kısmındaki Omega 3 %0.4, Omega 6 %0.8 değerleri bana birazcık düşük geldi. Mesela yine yakın fiyatlarda olan Molly ile kıyaslayınca Molly'nin Somonlu mamasında omega 3 %0.65, Omega 6 %3.6 yani bu oranlar daha iyi duruyor, yüksek omega değerleri tüy sağlığı için faydalı oluyor.


Yine de tercih sizin tabi, dediğim gibi biz daha önce kullanmadık mamanın kedilere etkisi nasıl olur bilmiyorum kullananlar mama hakkındaki yorumlarını, deneyimlerini yazarlar size. Ben sadece içeriğini yorumladım. Benzer fiyatlarda yer alan Molly ya da Felicia belki daha iyi bir tercih olabilir, onlara da bakabilirsiniz. Molly ve Felicia'da örneğin somonlu diye yazıyorsa direkt ana et kaynağı somon oluyor, ayrıcadan tavuk vs. içermiyor. Mamalarının içerikleri de ProChoice'a kıyasla biraz daha iyi duruyor. Hem bu iki markanın da kısırlaştırılmış somonlu mamaları var. Tam bütçenizi bilmiyorum ama yakın fiyatları vardı diye hatırlıyorum alternatif olarak Molly ve Felicia'ya da bir bakabilirsiniz.

Palyaco
Palyaco

218519

Orta segmente iyi mamalardan

dilanbulent
dilanbulent

17253

Şu an kullanıyorum bir problem yok severek yiyor ama paranız varsa daha iyi mamalara bakabilirsiniz Prochoice orta seviye bir mama sayılır

Ebrnk
Ebrnk

4329

Prochoice 400 gr tavuklu ezme konserve mamasını aldım, galiba şu ana kadar yemediği tek mamaydı, sevmedi ve yemedi. Prochoice yaş mama tecrübemiz bu yönde.

izmirle
izmirle

10941

Hocam kitten mamasını kullandım orijinden görmediğim etkiyi bu mamadan gördüm. Küçük paket al dene hayvanlarına yararsa devam edersin.

bademthecatt
bademthecatt

122203

O fiyatlara golosiyede bakabilirsiniz daha iyi içeriği

Casperbeyy
Casperbeyy

3833

Biz kullanıyoruz,tüy dökümü azaldı ama mama mı etki etti yoksa mevsim geçişi bitiyor ondan mı bilmiyorum.kedim seviyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 289 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR