Boyun Tasması Kullanıyor Musunuz?

Fundice
Fundice

2100 Puan

Anket

Evet
(29 oy)
Hayır
(51 oy)
Toplam (80 oy)

Merhabalar, 1.5 ay kadar önce kedime güvenlik kilitli tasma ve resimde görülen sallanan künyeden almıştım başta cikarmak istedi ama sonradan alıştı fakat 1 hafta önce oyun oynatırken künyenin halkası hırkama takıldı kedim kaçmaya çalışırken az kalsın boğuluyordu çıkardım bu yüzden ve sallanan künyeler peteklere falan da takiliyormus bogulma riskleri var. Açıkçası bir daha tasma takmak istemiyorum (sadece yakışıyor diye takanlar var) ama kedim kaçarsa diye korkuyorum ve bu aralar dış kapının önünde bekliyor merak ediyor disarisini kacarsa ya da kaybolursa tasmasi olmadigi icin sokak kedisi sanılıp bulunamama riski var ayrica mahallede kedileri besledigimden biliyorum cocuklar kedilere zarar veriyor bu sekilde basina bir sey gelmesinden korkuyorum yani biraz takıntılıyım bu konuda maalesef :( yani sorum şu kedinize boyun tasmasi kullanan var mi ve resimdeki güvenlik kilitli isimli tasma tasma nasil kullanan var mi aranizda ya da tasma kullanmıyorsanız aldığınız baska bir önlem var mi?


42 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

tasma takıyorum ve önemli olduğunu da düşünüyorum çünkü deprem bölgesinde yaşıyoruz. benim kedimin tasmayla alakalı hiç problemi olmadı şu ana kadar tasmasını çıkartıp takarken bile oturur bekler ama zil kullanılmasını doğru bulmuyorum, hayvana eziyet gibi geliyor bana.

NorthNight
NorthNight

16576

Tasma kullanmıyorum, kaçma vs durumları içinde tasmanın çok etkili olacağını sanmıyorum. Daha doğrusu kediyi biri bulup sahibine ulaşmak isteyecek kadar iyi niyetliyse zaten civara sorarak dahi ulaşabilir. Ve tasmadan kaynaklı eksiler(tehlikeler) bende daha ağır basıyor açıkcası. Bulunduğum bölgede benim kedim kaçsa %90 cins olduğu için çalınır zaten (cins kedi üreticileri kaynıyor çünkü), o yüzden gözümden ayırmıyorum. Dış kapı bir iki dkdan fazla açık kalacaksa bile başka odaya alıp sonra kapıyı açıyorum. Pencereler zaten rastgele açılmıyor bizim evde (oğlumda küçük çünkü)


Kısacası evet tasma takmanın artıları eksileri var ama herkesin yaşam koşullarına ve kedisinin karakterine göre karar vermesi en doğrusu.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba sokaga kacacak diye dusunurseniz eninde sonunda kacar. :)) dusuncenizi degistirin. Cip taktirmadiysaniz taktirin. Kisirlastirmadiysaniz kisirlastirin. Allahin izniyle bir sey olmaz. Korkunun ecele faydasi yok ama rabbim korkumuzla siniyor. Dikkatli olursaniz kacmaz.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Tasma kullanmıyorum. Kullanılmasını da doğru bulmuyorum. Ekstra daha dikkatli olmaya çalışıyorum ben. :(

Bbgm
Bbgm

2834

Ben hbir şey giydirmiyorum sevmiyorlar sanki. Rahatsız olacaklar gibi geliyor bana da.

Kontesiim
Kontesiim

104582

Kızıma küçüklüğünden beri taktığım için hiç bir problem olmadı rahatsız olup kaşıma veya çıkartmaya çalışmak gibi bir durumla karşılaşmadık. Üzerinde numaram ve ismi yazıyor her ne kadar tedbirli davransam da önlem olarak görüyorum birtek kaçma değil herhangi bir doğal afette bile yardımcı olacağına inanıyorum kızım insanlardan kaçan biri değil kolayca sevdiriyor kendisini bu sebeple bir problem durumunda tasmadan direkt aranabileceğimi düşünüyorum ancak dediğim gibi tedbiri elden de bırakmıyorum. Bu arada otomatik kilidi açılan tasmalardan kullanıyorum yani herhangi bir allah korusun sıkışma anında otomatik kilidi açılıyor.

Selenay1
Selenay1

11443

Bunun yerine bence kaçmaması için ekstra dikkatli olmanız daha mantıklı. Çünkü tasması olsa dahi en basitinden araba falan çarpsa gitti kedi yani. Ya da hastalık kapabilir. Bunları tasma önleyemez

bademthecatt
bademthecatt

122203

Tasma kullanmıyorum kedimde hiç sevmiyor isim numara yazılı olan künyelerden almıştım bende hatta taktım ilkte rahatsız oldu ama bir süre sonra alıştı içim rahat etmediği için çıkardım. Bizde ekstra dikkat ediyoruz annem ve ben bütün gün evde badem nerde diye onu arıyoruz eve biri girerken badem kaçmasın vs diye uyarıyoruz sürekli tetikteyiz

Nhr54
Nhr54

978

Küçükken kaybolur odayı kapıyı üstüne kapatırırz diye alıştırdık. Ama bebekken bizimde kötü bi tecrübemiz oldu bol takmışız nasıl oldu anlamadık dişlerinin arasına sıkışmış hemen farkettik ama çok panik oldum. O tasmayı değiştirdik 7 aylık şuan kullanıyorum inşaallah kötü bi durum yaşamayız

Fundice
Fundice

2100

@northnigth dediginiz gibi kedinin karakterine bağlı aslında tercih meselesi ben de merak ettim kimler tasma kullanıyor kullanmiyor diye o yüzden anketi açtım teşekkür ederim cevabiniz icin.

byzkpln
byzkpln

4731

Tasma bende almıştım benim kedim dışarıya çok meraklı. Dış kapıyı ne zaman açık görürse kaçıyor binanın içinde. Öyle bir durumda zilinin sesinden bulurum diye almıştım. Fakat şuan 5 aylık kedim ve bende bu resimdekinden güvenlik kilitli tasmayı taktıktan 5 dakika sonra kedinin deli gibi evde koştuğunu fark ettim. Bi bakıyım dedim tasmanın çenesinden ağzının içine yani üst ve alt çenesinin arasında sıkıştığını ve çıkartmak için tepindiğini fark ettim. Bu güvenlik kilitli tasma birde zor çıkıyor muydu. Ömrümden ömür gitti ondan sonra hiç takmadım. Takmayı düşünmüyorum ya biz evde yokken böyle birşey olsaydı düşünmek bile istemiyorum… Bazı kediler kesinlikle sevmiyor ve çıkartmak için her yolu deniyor fakat sonuçları iyi olmuyor. Takmamakta fayda var

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Güvenlik kilitliyse ve fotoğraftaki gibi sallanmayan künyeyse bence takılabilir. Çünkü evet kaçsa belki çalınacak, kimse umursamayacak ama çok az bir olasılıkla o tasma işe yarayabilir ve ben o olasılık için takıyorum. Ki bence az değildir olasılık, tasma görünce insanların dikkatini çekiyor genelde. Benimkedim sarman mesela sokakta biri görse aaa bu ev kedisiymiş demez ama tasmayı görünce bi durup numarayı 2 dakika tuşlamayı tercih edebilir. Şahsen ben sokakta gördüğüm her kediye dikkat etmiyorum tüyleri sağlıklımı vs. diye ama eğer tasma ve künye görsem kesin durup bakardım ve direkt numarayı arar sahibi gelene kadar korumaya alırdım. Kendi kedim kaybolursa diye korkuyorum çünkü ve kimsenin böyle bir deneyim yaşamasını istemem. Ama şu konuda da haklısınız iyi bir şey yapayım derken zarar vermemeliyiz bu yüzden kesinlikle boğulma önleyici kaliteli bir safety click tasma olmalı, (kaliteli diyorum çünkü her tasmanın üstünde safety click yazıyor satış için ama hepsi kolay açılır olmuyor yukarda da biri deneyimini paylaşmış zaten) zil kesinlikle olmamalı ve künyede sallanmayan olsa daha iyi olur bir yere takılma vb. durumu olmaz ya da habire hayvanı sallanıp rahatsız etmez. Bizim tasmamız maalesef annem bilmeden kemer şeklinde almış şimdi bahsettiğim şekilde tasma arıyorum fotoğraftaki tasmayı siz kullandınız mı iyi bir tasma mı acaba?

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Ben aldığım ilk günden beri takıyorum tasma yaklaşık 2,5 yıldır falan tasma takıyor kedim. Aldığım tasmaların çoğu güvenlikli değil ama ben hiç sıkıntı yaşamadım. Resimdekine çok benzer bir künyesi de var. Ben hiç sorun yaşamadım kedim tasmasını ve künyesini kısa sürede kabullendi. Dışarıya çıkan bir kedi olduğu için tasmasını neredeyse hiç çıkarmadım. Daha önce kaybolduğunda tasması sayesinde buldum takılması gerektiğini düşünüyorum

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ben tasma takmıyorum ama bazı durumlarda takmak mantıklı olabilir. Sonuçta ne kadar tedbirli olsak da her şey olabilir deprem vs gibi.

Fundice
Fundice

2100

Evet tasma maalesef disarida olacak herhangi bir kazayi hastaligi önlemez ama sanki bulunması icin de bir güvence gibi geliyor. Onun dışında tasma varken de içim rahat etmiyor ağzına alacak mi kendine zarar verecek mi diye ama ekstra dikkat etmek çok önemli. Bende elimden geldigince ediyorum evdekileri de uyarıyorum bu konuda onlarda dikkatliler ama bazen annem is yogunluguna dalinca kapiyi acip çöpü atıyor o sıra dikkat etmiyor vs. gün içinde bircok kez kapı açılıp kapaniyor ve sürekli kontrol halindeyiz ama dikkatsizlikte oluyor. Yani tasma varken de yokken de her türlü dikkat etmek zorundayız. Bende tecrubelerinizi onerilerinizi merak ettim. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1640 Görüntüleme
  • 42 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR