Kedim Sık İdrar Yapıyor

gurbuzzz
gurbuzzz

863 Puan

Merhabalar kedim 1 yaşında yavruluğundan beri hep sık idrar yapıyor. Daha önce farkında değildik yaklaşık 3 aydır kumunu takip etmeye çalışıyorum. Günde 5-6 kere çişini yapıyor tam kaseye yakın su içiyor. Topak boyutları çok küçük değil. 2 ay önce kısırlaştırıldı idrar ve kan bakıldı bir şey çıkmadı kristal ve taş oluşumunu engellemek için c vitamini ekstresi verdi veteriner. Ağrılı çiş yapma idrar kaçırma vs de yok. Kedisi sık idrar yapan var mı normal midir ?

7 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Sik sık ufak idrarlar taş oluşumu habercisidir kizilcik takviyesi öneririm şiddetle

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben veterinerimize sorduğumda eğer miktar küçük değilse ve sık idrar yapıyorsa şeker hastalığından şüphelenebiliriz demişti. Veterinerinize bir danışmanızı tavsiye ederim. Belki de normaldir. Ama yine de tedbir için muayene ettirin derim.

Bbgm
Bbgm

2834

5-6 kere idrar yapmak normal bir şey. Yeteri kadar su içiyormuş çocuk gerektiği gibide yapıyormuş. Bu hastalık belirtisiyse benim 2 kedimde hasta.

gurbuzzz
gurbuzzz

863

Genelde kediler 2-3 defa yapıyor ancak bizim ki sabit 6 bazen 5-7 Dediğim gibi kısırlaştırma operasyonu yapılırken kan ve idrar testi de yapıldı ama içim rahat etmedi. Veterineri aradım tekrar ağrı damla damla çiş yoksa sorun yok dedi. Fizyolojik yapısı böyle sanırım.

Miniss
Miniss

13182

Benim kedim de 5-6 kere idrar yapıyordu hatta buradan baslik da acmistim .Bu durum icin veterinere gittgimde rontgen bakildi , elle muayene yapildi ve bir sorun olmadigi soylendi.Sonrasinda icim yine rahat etmedigi icin birkac veterinerle daha konustugum guvendigim bir hekim saglikli olan idrar miktarinin max 2 oldugunu soyledi ve idrar tahlili yaptirmami onerdi maddi olarak benim icin cok zor olucakti burada cogu kisinin kedisinin de 5-6 kere yaptigini okuduyunca biraz daha beklemeye karar vermistim. su sıralar 2-3 arası yapiyor belki mama kaynaklidir .Topaklarin buyuklugi de onemli benim kedim kucuk kucik yapiyordu sizinkiler buyukmus yine de iciniz rahat etmiyorsa idrar tahlili yaptirin bence

gurbuzzz
gurbuzzz

863

İdrar taşı oluşmaması için c vitamini kullanıyoruz kızılcık ekstresi ile aynı işlevi görüyor. İdrar tahlilinde de taşa rastlanmamıştı

Miniss
Miniss

13182

Noktalama osaretlerine dikkat etmemisim umarim anlasilir olmustur🙌

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 267 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR