Köpeğim Büyük Tuvaletini Pede Yapmıyor

Busragull
Busragull

244 Puan

Merhaba öncelikle 8 aylık bir Pekinez annesiyim. Tuvalet eğitimi ve temel itaat eğitimlerini verdiğim kızım oldum olası büyük tuvaletini pedine yapmıyor. Küçük tuvaletini pedine yapıyor fakat büyük tuvaletini yerlere yapmakta ısrarcı. Dışarı tuvalet eğitimimizde de çişini otlara yaparken kakasını asfaltın ortasına yapıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

2 CEVAP

Bbgm
Bbgm

2834

Kakayı yanlış yere yaptığında oradan alıp hayır diye nötr ve vurgulu bir sesle uyarın sonra kakayı toprağa koyup orada gösterin başını okşayın. Kaka zamanı geldiğinde de kakasını yapana kadar çimli topraklı arazide dolaştırın. Başka yerlere gitmek için tasmayı çekiştirecektir siz inatla bekleyin. Kaka yı çime yapınca da istediği tarafa gidin. Bir kaç tekrarda anlar. Köpekler günde en az aralıklı da olsa toplamda 1-2 saat gezebilmeli tuvaletlerinide bu aralarda yaparlar. Bu sürede öğretirsiniz bu yöntemle.

sivaslim
sivaslim

2085

bende kızıma küçükken baya uğraşmıştım. ********dan yıkanabilir çiş pedi aldım kakasınıda üzerine koydum kakamızı buraya yapıcaz kızım dedim sonra bi baktım gidip oraya yapmış. ve sonrasında hiç fire vermedi sürekli o beze yaptı kakasını

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 373 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR