Kedim Doğum Yaptı Fakat Karnında Başka Bir Bebek Olduğu Konusunda Endişeliyim

muffinthecat
muffinthecat

2532 Puan

Kedim yaklaşık 24 saat önce doğum yaptı ve 2 tane sağlıklı bebek dünyaya getirdi. Ama karnında hala bir şey varmış gibi hissediyorum ve ara ara anüsünden kan geliyor. İştahı normal, evin içerisindeki hareket ve tavırları da normal. Doğumdan sonraki gün kanımsı kahverengi bir sıvı gelmesi normal mi yoksa bir terslik mi var acaba. Bilenler ya da daha önce tecrübe edenler yardımcı olursa çok sevinirim

7 CEVAP

MsBidik
MsBidik

4331

Karninin şiş olmasi normal , kan geliyor olmasi da normal şuan lohusa cunku. Eger istahi bozulursa kusarsa veya anusunden daha cok anormal akinti gelirse ve normalin disinda belirgin pis koku gelirse ozaman endiselenebilirsiniz. Benim kedimde dogum yapti karni 1 hafta şiş kaldi veterinere sordum ödem oldugunu soyledi endiselencek durum icin yukarda yazdigim seyleri gozlemlemelisiniz. Saglikla buyurler insallah. Anneye de gecmis olsun :))

muffinthecat
muffinthecat

2532

Çokk teşekkür ederimm, söylediklerinizi gözlemleyeceğim. İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederimm❤

cat_expert
cat_expert

12742

Söylendiği gibi doğum sonrası karında şişlik olabilir normaldir, aynı şekilde doğum sonrası akıntı da kabul edilebilen bir durumdur, 2-3 gün kadar sürebilir bu süreç çok daha uzun sürerse bir veteriner hekime danışabilirsiniz. Karnında bir bebek daha olup olmadığını anlamanın yolu ultrason çektirmektir.

muffinthecat
muffinthecat

2532

En azından içime bir su serpildi, size de çok teşekkür ederimm

samcoo25
samcoo25

1763

Karnına bakıldığında nefes alışından farklı olarak dalgalanma şeklinde kasılmalar varsa çok rahat anlaşılıyor doğumun bitmediği 🫣

cat_expert
cat_expert

12742

kese patladıktan sonra maalesef içerde kalan yavrunun bu kadar süre hayatta kalma şansı olmaz. Öyle bir durum varsa yavrunun sezeryan ile alınması gerekir aksi halde ölü yavru anneyi zehirlemeye başlar annenin ölümüne kadar gidebilir durum.

muffinthecat
muffinthecat

2532

Doğumda en çok korktuğum şey de anneye zarar gelmesi zaten. Çok şükür ki kalp atışında, nefes alışverişinde, iştahında ve davranışlarında hiçbir sorun yok. Yine de kızımı gözlemliyor olacağım, aksi bir durumda veteriner hekimden yardım isteyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 321 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR