İkinci Kedi Sahiplenmeli Miyim?

10 aylık kısır tekir dişi kedimin yanına arkadaş sahiplenmeli miyim? Bir aylıkken sahiplendim çok fazla zaman geçirme şansım vardı ama artık daha uzun süre tek kalıyor.çok uysal kendi halinde ama artık çok durgun gibi geliyor eskiden çok oynardı artık zorla beni kırmamak için oynuyor sanki hep yatıyor o eski neşesi yok gibi geliyor.
Sokaktan bir kardeş daha sahiplensem ona iyi gelir mi yoksa artık çok mu geç? Sahiplensem dişi mi erkek mi daha doğru olur.fikir verebilirseniz sevinirim.

6 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ben olsam kesinlikle sahiplenirdim. Sokaktan sahiplendiğim dişi kısır tekir kızım 1,5 yaşındayken 2. Kedimi sahiplendim 4 5 aylıktı geldiğinde. Alışmaları 2 hafta sürdü sonrasında o kadar mutlu oldular ki oyunlar oynuyorlar arada güreşiyorlar ikisi de dişi ama genelde karşı cins önerilir daha iyi anlaştıkları söylenir. İlk 2 hafta keşke sahiplenmeseydim diyebilirsiniz 2. Kediyi araları iyi olmayabilir ama kısa sürede alışıyorlar gerçekten. Sürekli birbirlerini yalıyorlar birbirlerinden bir şeyler öğreniyorlar birbirlerine arkadaş oldular.

Esrakaya12
Esrakaya12

3833

Benim kedimde öyleydi 7 aylıkken eve ikinci kedi geldi oyunla oynadı ama bu sefer benle oynamadı prens gibi büyüyordu. Bazı kediler yerine biri geçince sinirlenir benim kedimde öyle oldu, sevdiği bir yerde oturuyorsa arada itiyor veya sürekli kovalıyor ısırıyor ama arkadaşımın kedisinde böyle olmadı oynadılar beraber uyudular beraber yediler. bu kediden kediye değişiyor arkadaşınızın kedisi falan vardı aynı odaya koyun nasıl tepki verecek gözlemleyin.

caitlyn
caitlyn

13020

ben kedimin başka hiçbir kediyle anlaşamayacağını düşünüyodum, eve misafir kedi gelince kıskanıyordu. sonra 4 benek yavruya bakmak durumunda kaldım ve sürekli tısladı onlara yanına yaklaştırmadım bişi yapar diye. anlayaşamayacaklarınj düşünüyodum ama bebeklerden ikisini sahiplendik ve zaman da geçse onlarla oynamaya başladı. iki kedi bir kediden hep daha iyidir bence sıkılmazlar. eninde sonunda alışıyorlar

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.iki dişi anlaşması beni çok umutlandırdı.cunku erkek olursa erken kısırlaştırma pek onerilmedigi için kızgınlık sürecinde iletişimlerinin nasıl olacağıni kestiremiyorum.
Sahiplenirsem geri sokağa bırakmayacağım için diğer yorumdaki örnek gibi olursa diye korkuyorum.
Deneyip görmek tek yol sanırım şans😞

Warriorsans
Warriorsans

133985

Belki geçici yuva olursanız bir kediye daha iyi anlayabilirsiniz nasıl olacağını. Bir sürü geçici yuva arayan kediler oluyor hem alışırsa kedinizde kalıcı yuvası olursunuz

caitlyn
caitlyn

13020

ama direkt anlaşmalarını beklememek en iyisi belki kavga ederler bişi olur, yavaş ve zamanla olmask daha iyi bence. nasıl alışabilecekleri ile ilgili yazılar okuyabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 472 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR