Kedi Tüyü Zararlı Mı

Sakizzz2
Sakizzz2

3409 Puan

Arkadaşlar bayramda akrabalarlayken halımın biri ortaya bir laf attı neymiş bir tanıdığı hastaneye gitmiş akciğerinde kist oluşmuş doktor da bunun kedi tüyünden olduğunu söylemiş bunu duyan ailem rahat durumu her dakika tüy bizi hasta edicek şunu bunu yapıcak diyip duruyorlar Allah aşkına ben bir zararı olamayacağını bunlara nasıl kanıtlarım

6 CEVAP

izmirle
izmirle

10941

Bunun için ekstra bir çaba harcamanıza gerek yok tuvaleti düzgün temizlenen aşıları tam bir kedi insandan daha temizdir. Kedi tüyü hastalık yapmaz bu tüylere veya dışkıya yerleşen bir parazit hastalığa sebep olur bu parazitte toksoplazmadır. Aşıları tamsa endişelenmeyin.

aslihan_e
aslihan_e

128411

Kist hidatik yapan parazit türleri genelde köpeklerde daha çok barınıyor. Sadece evcil hayvanlardan değil, içi çiğ kalmış etten ya da sushi gibi çiğ deniz ürünlerinden, iyi yıkanmamış sebze ve yeşilliklerden, yalın ayak gezilen toprak-bahçelerden, çocuk parklarından vs. de kapmak mümkün. Bu yüzden hayvanlarınızı kendi kafanıza çiğ besleme yapmayın diyorum. Çiğ etten hayvana geçen bazı parazitler, insanlarda barınacak yapıda olmadığı için kist formuna bürünür. Bu riskten kurtulmak için de 2-3 ayda bir kediye iç parazit hapı vermek ya da iğne yaptırmak gerekir. Kist yapan tüy değil, parazitlerlerdir. Eğer düzenli iç parazit ilacı veriyorsanız kistten korkmanıza gerek kalmaz. Ayrıca bizim insanımız özellik Kurban'da iyi niyet göstererek kedi köpeklere çiğ et veriyor ya da evinin önüne çöpe çiğ et parçaları atıyor. Onu yiyen hayvanlara bu bizim için riskli iç parazitler geçiyor ve kakalarını bahçeye, tarlaya, çocuk parklarına yaptıklarında dikkat etmezsek kapıp vücudumuzda kist oluşmasına neden oluyoruz. Doktorun kedi tüyünden oluşmuş demesi cahillik. Yani onun kapabileceği birçok yer var. Ama gidip sokak kedi-köpeğini şapur şupur ağzından vs. öperseniz o şekilde de kapabilirsiniz. Evdeki hayvanınıza çiğ et verirseniz evet yine kapma ihtimaliniz oluşur. Ayrıca yeşillikleri sirkeli suya yatırmak da bu parazitleri öldürmüyor. Evdeki kediden daha büyük risk faktörleri var.

aslihan_e
aslihan_e

128411

Bir de bazıları diyor ki "Kedinin kakasını mıncıklayıp sonra elini ağzına götürmezsen parazit sana geçmez.". Kedi köpekler parazit yumurtalarını evde gezerken popolarından döküyorlar, yatağımıza, koltuklarımıza yatıp oraya düşürüyorlar. Sadece çiğ et değil kaptıkları bir pireden ya da eve giren bir sineği yiyerek de parazit kapabilirler. Bazıları kedilerinizi gereksiz yere parazit ilaçlarıyla zehirlemeyin diyorlar ama parazit ilaçları önemli. En azından iç parazit ilacının önlem olarak yapılması gerekiyor.

cat_expert
cat_expert

12742

Avuç avuç tüy yutmuyorsanız bir şey olmaz.


En fazla alerji yapar hapşurursunuz sürekli. Her söylenene inanmayın.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Benim annem de böyle bir hikaye anlatıyordu ama tamamen şehir efsanesi. Kedi tüyü sizi belirli durumlarda rahatsız edebilir ama toz ne kadar ediyorsa o kadar eder.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Cehalete karşı ve böyle boş konuşanlara karşı savaş açmak istiyorum ya. Öyle diyenleri konuşturmayın bile.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 224 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR