Ukrayna Savaşından Kedimi Kaçırdım

milkans
milkans

1062 Puan

Herkese merhaba arkadaşlar kedimde bir tür psikolojik stres mevcutmuş tramva var dedi doktorumuz dorukgiller veterineri, biz yaklaşık 2 ay önce ukraynada savaştan kaçtik bombaların içinden zor şartlarda geldim kedimi aldim yalnızca yanıma oda yolda 3 gün yemekmyemedi su içmedi tuvalet yapmadı, kendim için 1 oarça eşya almamıştım oysa ona kum mama su aldım yalnızca yanıma. Türkiyeye geldiğimizden beride sırtını kabartararak geziyor hep kamburunu çıkarıyor, bunu nasıl çözebiliriz varmısır önerisi olan?


7 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Savaş haberlerinde insanların evcil hayvanlarını alarak yollara çıkmalarını sevgi ve saygıyla izlemiş, insanlara ibret olmasını dilemistim. Çok geçmiş olsun diyorum size.
Dilerim sorununuza hızlıca bir çözüm bulunsun.Ben sadece kalbindeki peri aktarmak istedim..

SafiyeKose
SafiyeKose

2000

Parazit, ishal veya sindirim sorunları gibi sorunları olup olmadığından emin olmak için öncelikle veterinere götürebilirsiniz. Anksiyete çoğu zaman depresyona dönüşür. Kedinizin düzenli beslenmesini ve düzenli fiziksel aktivitelerde bulunmasını sağlayın. Sosyalleştirin. Yeni ortamına alıştırın sevdirin. Daha pozitif bir ortam yaratmak için aromaterapi, müzik terapisi, Feng Shui ve meditasyon kullanabilirsiniz. Sevildiğini sürekli hissettirin. Umarım düzelir durumu size de ona da çok geçmiş olsun.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Feliway gibi hayvanlar için olan duvara takılan oda kokularından kullanılabilir sakinleştirdiğini çok duydum. Veterinerden bitkisel içerikli ürünler de alınabilir. Bence en önemlisi sizin sevginizle ve ona verdiğiniz elektrikle yeniden kendini güvende hissetmesi, o da zamanla oluşur diye düşünüyorum.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Çok geçmiş olsun. Karakterinin çok olumsuz değiştiğini düşünüyorsanız psikolog veteriner hizmetleri oluyor yardım alabilirsiniz. Evde ise sürekli çok sıkıştırmadan sevgi göstermek konuşmak ve sevdiği müzik varsa onları dinletmek işe yarayabilir.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Öncelikle çok geçmiş olsun 🙏 kediniz de büyük bir travma atlatıyor ve fold bir kedi olduğu için her şey onun için daha zor geçebilir. Kesinlikle veteriner kontrolü aşırı iyi olur başka sorunlar olmaması açısından. Eğer sağlıksal bir sorunu yoksa stres kaynaklıysa üstüne hiç gitmeyin kedinize olabildiğince istediği gibi davranacağı alanı tanıyın. Zamanla kendine gelir

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yeni ortama uyum sağlaması gerekir. Çocuk zaten korkmuştur bir de ortam değişikliği yıpratmıştır onu. Zamanla ilginizi ona verdikçe çözülür diye umuyorum.
Sakinleştirici kullanılabilir. Feliway gibi oda spreyi tarzı ürünler etkili diye duyuyorum. Bol bol oyun oynayıp sosyalleşmesi de gerekir. Sevdiği mamaları vermeye çalışın özellikle. Ödül mamaları ile ortama alışmasına yardımcı olabilirsiniz.
Tabi hepsinden önemlisi bir veteriner muayenesi şart.
Umarım kolay bir süreç olur siz ve kediniz için. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Lils
Lils

125528

Feliway iyi olabilir kullanıp yararını görenler var. Ödül çubuğu vs. ile oynatıp moralini yükseltebilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 380 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR