Neden bu kadar büyük bir kesi🤦🏻♀️
Bunun 4te 1 kadar kesiyle işlemi bitirmek mümkünken niye böyle yapıyorlar ya.
İyileşmeye başlamış görünüyor ama yara alanınız geniş o yüzden 1-2 gün daha kalsın. Zaten dikişlerin düştüğünü farkedersiniz, ipler gevşeyip dokununca elinize gelir tüm dikişleri düşünce çıkarın.
Bence çıkarmayın henüz çünkü tam iyileşmiş gibi değil. Dikişleri ne zaman alınacak? Alındıktan birkaç gün sonra çıkarmak daha iyi olabilir
Kesi çok büyük. Yerinizde olsam 14 gün etkili antibiyotik vurduğundan emin olurum. Enfeksiyon şişlik kızarma ihtimaline mani olmak için.
Söylemeden edemeyeceğim, bu devirde böyle bir kısırlaştırma ameliyatı yapan veterineri de bir gözden geçirin nacizane. Çok geçmiş olsun.
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/107018-bu-kadar-hizli-iyilesmesi-normal-mi Bakın bu soruyu ben kısırlaştırmanın 5.günü paylaşmıştım. Burada fotoğraflar var yarası bu şekildeydi, ve aynı gün yakalığı çıkarmıştım zaten. Yani yara birbirini tutmuş ve temiz durmalı. Kıyaslayabilin diye fotoğraf olsun istedim. Bakarsınız.
Dediğim gibi ama yarası büyük sizinkinin o yüzden riske atmayın acele etmeyin yakalık konusunda.
Artık çok ufak bir kesiyle dişileri kısırlaştırabiliyorlar. Bu çok eski bir yöntem, neden bu kadar büyük kesmişler ki. Henüz tam iyileşme sağlanmamış. Ben sokak kedilerimi yaptırıyorum uzun süreli antibiyotik vuruluyor 3. gün salıyoruz sokağa iki dikişi karnının yanında oluyor ve zaten düşmek üzere oluyor.
Bence veterinerinize de bir sorun.
Biraz tahriş var gibi, yakalığını ara sıra çıkarıyorsunuz sanırım yalamış dikişlere asılmış gibi. Kontrole gittiğinizde bir gösterin muhtemelen krem verecektir, bizimki de dikiş üstü bandajını asılıp tahriş etmişti krem kullandık düzeldi. Operasyon bölgesinin normale dönmesi 1 ay kadar sürebilir, bir süre hafif şişlikte olacak zamanla dağılır.
antibiyotik yaptı ve 1 haftalık tablet verdi yanında
Evet bu arada gerçekten fazla büyük olmuş kesisi :( yaklaşık 2 cm lik bir kesi oluyor genelde artık
dikişleri alınmayacakmış konuştuk veterinerle öyle dedi yani
inanın bilmiyorum hayvan kaç gündür mahvoldu
yok hiç çıkarmıyoruz kabuklaşmış gibi
evet ya büyük baya dikiş yarın 1 hafta oluyor tam
Fotoğrafını atıp veterinerinize sorun bence. Kesin bir şey bende diyemiyorum ama çok büyük bir kesi yazık hayvana. Crystalin dr. animal gibi ürünler sıkılmalı yaraya. Çok geçmiş olsun.
baktım evet ama benimki dişi ya zor iyileşiyor ve dediğiniz gibi kesi büyük 2-3 gün saha kalmalı gvi
Yakalık çıkarmak için erken bence ve katılıyorum cok büyük. Ben belediye veterinde kısırlaştırmama rağmen 2 cm ve kendinden düşen dikişle yandan yapılmıştı.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor