Kısırlaştırılmış Kedide Yetişkin Mama Kullanmak.

eminetunc
eminetunc

765 Puan

Kedilerimi kısırlaştırmayı planlıyorum fakat kısırlaştırdıktan sonra elimde yetişkin kedi maması kalacak. Elimdeki mama bitene kadar onları kullanmamda bir problem olur mu? Yetişkin kedi mamaları ve kısır kedi mamaları arasındaki fark nedir? Ayrıca yaş mama ve ödül maması alırken kısırlaştırılmış olanları mı tercih etmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim

8 CEVAP

gulsump
gulsump

114504

Mama bitene kadar kullanılmasında bir sorun olacağını zannetmiyorum. Kısa vadede zarar veren şeyler değiller çünkü. Yaş mama ve ödül maması kısırlaştırılmamış kediler için olsa bile sorun olmaz.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Genelde yağ oranları farklı oluyor.Eğer kilo problemi yoksa bitene kadar kullanabilirsiniz bence.Yaş mamalarda da ben hem kısır hem yetişkin veriyorum.Ödül maması da zaten sürekli verilen bir şey olmadığı için sorun olacağını sanmıyorum.

Deliladilan
Deliladilan

13477

elinizdeki mama bitene kadar kullanabilirsiniz mama geçişini birkaç güne yaymayı unutmayın bir sorun olmaz

Palyaco
Palyaco

218519

Elinizdeki mama kısa süreli kullanabilirsiniz kisir mamanin farkı sodyum magnezyum fosfor bunlar dusuk olur ve yag orani

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Tek fark yağ oranı. Kısır kediler kilo almasın diye kısır kedi maması kullanılıyor. Fark yok yani. Ama devamında kısır mamasına geçmenizde büyük fayda var. Normal mamadan devam etmeyin derim.

theyusra
theyusra

16477

ondan sonra da kullanabilirsiniz. kısır kedi maması diye bir şey yok, kedilere de yağ kilo aldırmaz. hatta kedilerin tüy ve deri sağlığı için yağa ihtiyacı vardır. kedileriniz kilo almasın istiyorsanız karbonhidratı az olan mama kullanmanız gerekiyor.

Miaow
Miaow

877

Bende kısırlaştırdıktan sonra eski mamasıyla devam ettim. Hatta kısırlaştırma sonrası kendini toparlaması için iyi olduğunu düşünüyorum çünkü kısır kedi maması diğer mamalara göre besin değeri daha düşük. Maması bittikten sonra kısır kedi mamasına dönüş yaptım.

eminetunc
eminetunc

765

öncelikle hepinize teşekkür ederim. devamında yüksek ihtimalle kısırdan devam ederim, bunu yeni almıştım uzun süre yemek zorunda oldukları için sormak istedim, biri zayıf diğeri normal kiloda bir kedi. teşekkür ederim tekrardan :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 325 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR