Acana'dan Başka Mamaya Geçiş Önerisi

fesukate
fesukate

413 Puan

merhaba, normalde kedime yetişkinliğe adım attığından beri acana grasslands ve arada bir de acana pacifica veriyordum, öğrenciyim ve bana verilen paranın yarısını kedime veriyordum ama 4,5 kg fiyatı 1000₺ olmuş artık nasıl karşılayabileceğimi bilmiyorum. üstelik yine alayım desem bile piyasada bulmak da çok zorlaştı. kedim kısır erkek, bu mamaya muadil ya da acana'ya yakın en iyi ve daha uygun fiyatlı bir mama öneriniz var mı?

7 CEVAP

Selenay1
Selenay1

11443

Nd düşük tahıllıya bakabilirsiniz

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Et oranı yüksek ham kül oranı düşük mama olmalı.
Ben 11 kedimden 10una bir gün Sanabelle Urinary diğer gün Sanabelle Outdoor/Sebsitive ve bir miktarda Orijen Six Fish veriyorum.Ayrıca asgari günde bir öğün haşlanmış tavuk veya kaliteli konserve mama veriyorum.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Brit care kısır mamalara bakabilirsiniz. İshal yapma ihtimali var deneme boyu alıp deneyebilirsiniz. Kısır mamaları gerçekten çok iyi brit care ın.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bozita, exculusion, sanabelle, n&d gibi markalara bakabilirsiniz içinize sinen hangisi olursa alırsınız yada rotasyona ekleyebilirsiniz. Biz şu an exclusion geçiş sürecindeyiz memnun kalıcaz gibi ama dışkıda yumuşama sorunumuz var iki kedimde de oldu. Geçişi iyice yavaşlattım umarım ishal olmazlar :/

fesukate
fesukate

413

çok geç cevap veriyorum fakat hepinize çok teşekkür ederim. brit care'nin mor paketli olan (kısır, kilo kontrolü için olan) mamasını yaklaşık 1-1,5 ay kadar kullandım. kedimin tüyleri daha çok dökülmeye, parlaklığını yitirmeye başladı. dışkısında hem renk değişikliği oldu hem de yumuşama oldu, üstelik kokusu da çok kötü bir hale geldi ve birkaç kere de kumunun dışında dışkı buldum-muhtemelen yetişemedi kuma. ilk başlarda kullanmaya devam ettikçe etkiler düzelir diye düşündüm fakat düzelmedi, durum biraz daha kötüleşti ve öyle sabitlendi. balıklı taste of wild kullanmaya başladık bir haftadır ve dışkısı çok kısa sürede toparladı, tüylerinde şu anlık çok büyük değişiklikler yok. taste of wild'ı pek sevdiğini düşünmüyorum ama... bu paket bitene kadar duruma bakacağım, eğer olumlu gelişmeler olmazsa sanırım mecburen yine acana'ya döneceğim fiyatına rağmen... başka mamaları denemeye cesaret edemiyorum artık, çünkü birçoğunda dışkıda olumsuz değişikliklerden söz ediliyor çokça. deneme boyları her markada da bulunmuyor. kedime de bu olumsuz etkileri yaşatmak istemiyorum uzun süre boyunca. hepinize teşekkür ederim

simbakedi
simbakedi

136159

totw baya iyi mama ancak her yerde bulunmuyor. biz de eskiden acana kullanırdık ama artan fiyatlardan dolayı ben proplana ve ardından exclusiona geçtim. kedimin kakası biraz kabızımsı oldu. tahıldan diye düşündüm ancak düşük tahıllı exclusionda da bir değişim yaşamadık. bir ara natures variety denedik, o da tahıllı olmasına rağmen kedimin kakası düzeldi ve çok iştahlı yedi. fiyatları aşırı uygun değil ama bir acana da değil :) o yüzden imkanınız varsa öneririm size de.

MERQ
MERQ

2523

Bozita geyikli ürünlerini tavsiye derim. Sensitive ve Indoor geyikli olanlar. Diğer modelleri iyi değiller. Özellikle Indoor kusma yoluyla tüy atılımı konusunda çok başarılı. Benimkiler yeni mama yemiş olsalar bile direkt sadece tüy çıkarıyorlar. Sanabella'nın da sensitive kuzulu modelleri iyidir. Kedinizde böbrek sorunları, kanlı idrar sorunları varsa Sanabella Urinary'i tek geçerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 378 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR