Kedimin Taradıktan Sonraki Dökülen Tüy Oranı

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891 Puan

Herkese iyi günler. Ragdoll bir kedim var, 10 aylık kendisi. Eskiden furminatör ile taradığımda bayağı tüy toplarken yaklaşık 1 aydır bayağı az tüy topluyorum onun üzerinden. Fotoda çıkan tüy oranına bakabilirsiniz, 3.fotoda elimle top haline getirdim. Furminatörü haftada 2 kez kullanıyorum ve verdiğim kuru mama ve yaş mamalar balıklı, bunların etkisi olabilir mi? Kendisi eskiden beridir de fazla tüy dökmez, bunun benim düzenli fırçalamamımda etkisinin olduğunu düşünüyorum da ancak resimdeki oran normal midir?


3 CEVAP

GammaLamina
GammaLamina

10574

Bir kedi şu kadar kıl dökmelidir gibi bir oranın olduğunu sanmıyorum. Yıl içinde kıl dökümü artar ya da azalır. Kıl dökümünden kaynaklı bariz bir seyrekleşme yoksa, kürkü temiz ve parlak duruyorsa kıl konusunda kafaya takacak bir şey yok. Dediğiniz gibi düzenli tarama ve kaliteli mama minimum kıl dökümü sağlayabilir. Bunda da herhangi bir sorun yok. Mevsim geçişleri, yetişkinliğe geçiş, hastalık ya da özel durumları vs dışında düzenli taranan bir kedi azar azar kıl döker zaten. Kıl dökümünü istemeden sıfırladım, kedim hiç kıl dökmüyor gibi bir sorun olmaz merak etmeyin.

Hoddie
Hoddie

1985

Daha önce Ragdoll bakmadım, fakat uzun tüylü ve sevimli kediler :) bence normal. Düzenli taranan kedi, Kaliteli mama yiyen bir kedi, az tüy döker zaten. Hastalık yetişkinliği geçme gibi durumdalarda çok dökerler. Korkmanıza gerek yok.

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Başka kişilerin kedisinde yüksek oranda tüyler çıkarken benimkinde bu denli az tüy çıkması, acaba bir rahatsızlığı mı var diye düşündürttü ve ondan sordum. Benim açımdan bir sıkıntı yok açıkçası :) Teşekkürler cevabınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 214 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR